HCL.HR

Battle royale igra The Culling 2 gasi se nakon svega osam dana

Zoran Žalac 19.07.2018.   •   9 komentara


Jadna li je sudbina igre zvane The Culling 2. Vidjevši da istu ne igra dovoljno igrača da bi se održao meč, developer nije imao druge nego dići ruke od projekta.

Serijal zvan The Culling jedan je od najvećih apsurda battle royale žanra te jedan od najvećih promašaja u zadnjih nekoliko godina. Njegov prvi dio u Early Access fazu ušao je u pre-alpha stanju, a prošle je godine ugašen jer se nije uspio nametnuti među žestokom konkurencijom. Začudo, developer Xaviant mislio je da stvari može ispraviti nastavkom, no situacija je postala još gora.

Interes za igrom The Culling 2 bio je mizerno mali – toliki da se dva dana nakon izlaska igre više nije moglo pronaći ni dovoljno igrača za meč. U jednom trenutku igra je brojala dva aktivna igrača… na čitavom Steamu. Vidjevši da to ne vodi nikamo, developeri su odlučili ugasiti servere i prekinuti razvoj te igre. Kako kažu, shvatili su da to nije igra koju želimo igrati.

Dakle, The Culling 2 ostat će upamćen kao jedna od igara s najkraćim vijekom trajanja ikada – od svega osam dana. Oni nesretnici koji su ju kupili dobit će povrat novca, a developer će napraviti salto, slikovito rečeno.

Naime, odlučili su ugasiti The Culling 2 i vratiti prvi The Culling… kojega su ugasili prije pola godine. Ako se pitate tko će im pobogu kupiti igru od koje su već jednom digli ruke (a drugu su ugasili nakon tjedan dana), odgovor im je da neće prisiljavati igrače na kupnju jer prelaze na F2P model, što znači da će pristup biti besplatan.

Hoće li to biti financijski održivo – doznat ćemo vrlo brzo. Ne želimo biti zli proroci, ali ako developerima Cullinga ovo ne uspije, mogu komotno staviti ključ u bravu jer im je kredibilitet među zajednicom igrača već sada pao na najnižu moguću razinu.

Komentari (9)

  • PsiHoGujaR

    19.07.2018 - 10:23

    Zalosno

  • Tony Ghost 1811

    19.07.2018 - 10:24

    Tako im i treba kada su gladni novca. Cim uspije jedan zanr svi polete kao muha na govno. Izbacuju nedovrsene proizvode samo da pokupe lovu sto prije. Bar da ih sto vise propadne, mozda bi stvari i krenule na bolje. Ovako polagano kvalitet igri klizi prema dolje. Od mikrotransakcija, loot boxes… Koja zalost kada se moram radovat R2 remakeu.

    • Czar

      @Tony Ghost 1811, 19.07.2018 - 10:32

      To ti tako uvijek i svugdje bilo.
      U Gruntovčanima Presvetli krenuo u biznis s trskom, vidio Cinober da mu ide pa odmah i on za njim, a nakon njega i ostatak sela…?
      Na kraju svi spušili jer je posla bilo za max. 2-3 trstičara.?

    • Tony Ghost 1811

      @Czar, 19.07.2018 - 11:11

      ?

    • phoda

      @Tony Ghost 1811, 19.07.2018 - 15:52

      Culling je bio prvi battle royale. Problem je sto hoce novac pokupit prije nego zavrse igru

  • PppPP

    19.07.2018 - 12:04

    imam osjećaj da će im uspjet ovo, treća sreća. sviđa mi se što žele napravit

  • siblyx

    19.07.2018 - 14:57

    Ne kuzim cemu forsiranje te igre. Ne nudi nista zbog cega bi netko prestao igrati PUBG ili Fortnite. Po nicemu se ne isticu, osim po daleko vecoj kolicini bugova.

  • Jason Voorhees

    19.07.2018 - 16:54

    Samo jebeni battle royale,čim vide nešto od se jedan obgti svi preve iste jebene igre,a to nije najgore nego što će i cod da zajebu sa prokletim battle royale

  • Adam Jensen

    19.07.2018 - 20:34

    Ne znam zašto nisu odmah počeli sa F2P, možda bi nekoga i privukli a sada nakon svega ovoga ni to neće pomoći.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?