HCL.HR

HCL UNBOXING: Poslušajte kako zvuči mikrofon za youtubere i streamere

Igor Belan 27.12.2018.   •   10 komentara


Trust Emita GXT 252 nije naziv koji klizi s jezika, ali sve što vam klizi s jezika ovaj mikrofon fino će uhvatiti i prenijeti gledatelju dok streamate ili snimate YouTube video. Evo koliko košta, što sve dolazi u fensi-šmensi kutiji i kako to zvuči.

Označeno sa:

Komentari (10)

  • phoda2

    28.12.2018 - 03:37

    iskreno mikrofon koji koristiš za svakodnevno snimanje mi zvuči puno bolje i prirodnije, e sad možda je to i do softwarea koji si koristio za snimanje tj. audio kodiranja…

    • Igor Belan

      @phoda2, 28.12.2018 - 07:59

      Nije do toga, softver je isti (Audacity) i služi samo za snimanje, nema nekih efekata. Ne znam na koji mikrofon misliš kad kažeš “ovaj za svakodnevno snimanje”, jer zapravo koristim dva potpuno različita. Ali što se tiče ovakvog podcasterskog mikrofona, samostojećeg s pop filterom, takav tip mikrofona koristim za video komentare igara koje najčešće snimam – i to je Rode NT USB i dosta je skuplji mikrofon od ovoga. Za ovakve unboxing videe koristim RODE Smartlav+, što je mali “bubica” tip mikrofona (oni koje zakačiš za košulju kad si na TV-u :)). Samo što ga ja zakačim za stalak od kamere da mi bude što bliže ustima dok snimam ovakve videe. On daje dosta čist zvuk, ali i oštriji zvuk, manje ugodan, s manje dubine od ovakvih, većih podcasterskih mikrofona. Također, taj mali mikrofon ulovi “jeku” ureda u kojem snimam, čuje se refleksija zvuka od zidova pomalo u svakom ovakvom videu. Kod podcasterkog mikrofona poput ovog u videu ili mog Rode NT-USB, zvuk je puno bliži izvoru, dublji, puniji, fokusiran na glas, nema te jeke. I stvarno VRLO slično će zvučati zvuk snimljen na ovom Trustovom i mom, skupljem RODE mikrofonu.

    • MoGaming

      @phoda2, 28.12.2018 - 12:24

      Slažem se,nemojte mjenjat mikrofon 🙂

    • Igor Belan

      @MoGaming, 28.12.2018 - 18:39

      Stvarno, nam šanse da biste primijetili razliku između ovog i mog standardnog Rode mikrofona u istim uvjetima, pogotovo u tipičnom video komentaru gdje ima i pozadinskog game sounda ispod snimke glasa. Ovaj primjer što ste čuli u videu nije sniman u istim uvjetima kao kad snimam video komentare.

    • l_side_of_gaming

      @Igor Belan, 29.12.2018 - 02:25

      to za razliku si mozda u pravu,posto niko ne slusa kako pricas tj trazi dlaku u jajetu,vec sta pricas,sto je ono bitno.ali u ovom videu se fakat primjeti razlika.1 ti je jak,kristalno jasan ali kad si prebacio na drugi mic,kao sto rece lik u 1 od komentara,ocigledno se primjeti razlika i to da ovaj drugi mic,prigusuje jeku koju onaj prvi ima,mada nije problematicno ili primjetno,osim u ovakvim videima,gdje se direktno porede 2 mic a.al tebi je sasma svejedno,koji od ova dva koristis,kad ti je bog dao takav glas,da mozes da pricas kroz metalni oluk i nikome ne bi smetalo lol 😀

    • Igor Belan

      @l_side_of_gaming, 29.12.2018 - 09:29

      Samo da ponovim, u prvom komentaru sam objasnio da mikrofon kakav koristim za snimanje unboxinga nije isti tip mikrofona kao ovaj.

  • P3T4R

    28.12.2018 - 23:45

    na ovom gxtu ne zvuci ko da se deres cijelo vrijeme

    • Igor Belan

      @P3T4R, 29.12.2018 - 09:30

      Bome, mudar komentar.

    • P3T4R

      @Igor Belan, 30.12.2018 - 22:51

      bar je izbaito response

  • Anthony22

    30.12.2018 - 11:19

    Igore,možda glupo pitanje,zanima me na koji način postaviš stativ kod snimanja ovakvih klipova?

    Dali je kamera ispred tebe na stativu na stolu??

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?