HCL.HR

Izašao je neslužbeni S.T.A.L.K.E.R. Remaster, težak 30 gigabajta

Zoran Žalac 30.12.2019.   •   7 komentara   •   Trailer


Kultni Stalker: Shadow of Chernobly danas je živnuo uz grafički mod koji igri donosi više poligona, nove efekte i oštrije teksture.

Kultna pucačina S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl vjerojatno nikada neće dobiti službeni remaster zbog komplikacija s pravima na igru. Međutim, fanovi su već nekoliko puta “remasterizirali” tu igru, a najnoviji pokušaj moderniziranja Stalkera urodio je plodom prije nekoliko sati.

Stalker SoC Remaster dostupan je za preuzimanje, a u svojih 30 gigabajta donosi povećan broj poligona za NPC likove, mutante te objekte. Dakako, za veličinu modifikacije zaslužne su ponajprije izoštrene 4K teksture. Osim njih, tu je još i modificirani sustav osvjetljenja. Kako to sve izgleda možete provjeriti u sljedećem traileru:

Osobno mi ne djeluje kao neki veliki napredak, no možda to samo izgleda tako na videu. U bilo kojem slučaju, modifikacija bi trebala uredno raditi s GOG verzijom Stalkera, koju trenutno možete kupiti za 5 i pol eura. Autor modifikacije već je krenuo s radom na istom tretmanu za Stalker: Clear Sky te Call of Pripyat.

Komentari (7)

  • Indigo83

    30.12.2019 - 21:24

    Kao kaj je rečeno na početku,igra je remasterizirana već barem 5,6 puta od strane fanova.ima tu za svagog nekaj

  • c_ronaldo

    31.12.2019 - 00:00

    Nije ovo lose uopste, moglo bi se zaigrat.

  • deanHR

    31.12.2019 - 10:51

    Odigrao sam već više puta sa raznim 4k teksturama i atmosferic modom i tako to i drago mi je odigrati povremeno taj serijal ali baš bi bilo kul da dobijemo kvalitetan nastavak. Ali ne neko tipično moderno sranje nego baš pravi stalker nastavak

    • Solokow

      @deanHR, 31.12.2019 - 11:50

      Pa nastavak stiže, a sad, hoće li biti pravi stalker ili neko moderno sranje to ćemo vidjeti kada izađe.

  • deanHR

    31.12.2019 - 10:56

    Odigrao sam već više puta sa raznim 4k teksturama i atmosferic modom i tako to i drago mi je odigrati povremeno taj serijal ali baš bi bilo kul da dobijemo kvalitetan nastavak. Ali ne neko tipično moderno online mozak na pašu sranje nego baš pravi stalker nastavak

  • funky0308

    31.12.2019 - 12:52

    Tesko je ovako napamet reci da li je lijepse, ne bi bilo lose pogledati neki video usporedbe original verzije i ove. Ovako na prvu ne izgleda lose, ostrije je sve, to se odmah vidi, osvjetljenje je zausta bolje, samo bi volio da se malo vise poradilo na teslaciji. Mozda i je ali se ne vidi u ovom videu, malo su mi orevise spljostene teksture podova i tla.

  • mokrEE

    31.12.2019 - 16:26

    ma ima na moddb-u milijun modova i dodataka za razne verzije. ja sam recimo zadnje igrao Call of Chernobyl mod koji ukljucuje mape iz sva 3 dijela, kompletnu poboljsanu grafiku, eliminirani su svi buggovi plus samo si skinuo jos razne dodatke tipa arsenal overhaul za hrpu raznolikih oruzja, realistic weather mod, pa tu je mod samo za kvalitetniji zvuk kise, pa mod koji dodaje animacije mijenjanja oruzja i koristenja raznih predmeta, dinamicni side questovi itd itd. Mogucnosti su beskonacne a i grafika je vec u tim modovima izgledala opasno dobro. Koliko pratim na nastavku se ozbiljno radi (stalker 2) i ako me sjecanje ne vara najavljena je bila u startu negdje za 2022.god.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?