HCL.HR

Napokon smo doznali mogu li vozila proklizati na bananama kao u Mario Kart igrama

Zoran Žalac 24.08.2018.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Najpoznatiji trik u Mario Kart igrama stavljen je na test u stvarnom svijetu kako bi se, za znanost, istražilo može li stvarni automobil proklizati na bananama.

Mnogi igrači samom pomisli na Mario Kart vide žuto i osjećaju traume od proklizavanja na banani, odnosno bananinoj kori. Podla je to metoda koju Mario i ostatak ekipe koriste prilikom utrkivanja već više od dvadeset godina, a u igri to ima savršene logike – kore od banane su klizave pa ne čudi što se koriste kao “oružje” odnosno prepreka za suparnika.

No, učinkovitost te metode tek treba biti znanstveno dokazana, a korak prema tome učinila je ekipa s YouTube kanala TheHoonigans. Oni su ovih dana proveli testiranje u sklopu kojega su provezli novi Audi RS5 iz 2018. godine po površini prekrivenoj korama banane.

Ovo za čovječanstvo krucijalno istraživanje iznijelo je neke konkretne rezultate u vidu potvrde da bi kora banane definitivno imala utjecaj na ishod utrke, pod uvjetom da se radi o ogromnoj količini kora. No, u tom slučaju Mario i ekipa trebali bi šleper za istovar tolike količine kora i definitivno ih ne bi bacali rukom.

Znamo da se sigurno pitate gdje su otišle sve banane korištene za ovo istraživanje pa ćemo samo istaknuti da se ekipa koja je provela ovaj eksperiment poslije zasladila desertom na bazi banana. Zasluženo.

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?