HCL.HR

Molimo nebesa da naprave igru koja će imati ovo vozilo budućnosti

Zoran Žalac 22.07.2018.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Pravo je čudo kako se proizvođači videoigara još uvijek ne otimaju za prava uvođenja Flyboard Air letjelica u svoje futurističke projekte.

Prije otprilike dvije godine svijet je upoznao Flyboard Air, letjelicu tvrtke Zapata koja je uz svoju mogućnost slobodnog leta po zraku izgledala pomalo futuristički, prvenstveno ako u obzir uzmete da je na sebi nosila osobu i da se “hranila” kerozinom. Flyboard Air podijelio je javnost – jedni su bili skeptični nakon viđenoga, dok su drugi bili očarani.

Zadnje dvije godine u Zapati su proveli usavršavajući Flyboard Air te ga još uvijek nisu ustupili javnosti. Unatoč tome što smo značajno udaljeni od trenutka kada bi ovaj hoverboard mogao postati stvarnost koju možemo konzumirati, Flyboard Air nastavlja oduševljavati svojom pojavom, a nama se nameće jedno pitanje – zašto se još uvijek čeka na uvrštavanje ove tehnologije u fiktivne i virtualne svjetove videoigara?!

Godinama već robujemo ustaljenim praksama pa imamo utrkivanje automobilima, avionima, motorima i slično. Međutim, čini nam se kako su videoigre u novije vrijeme postale inertne na implementaciju novih ideja. Nekoć smo imali naslove poput Airbladea koji su predviđali ludu budućnost u koju smo mogli povjerovati, a sad kad su stvari poput Flyboard Aira prisutne, igrama kao što su The Crew 2 ili Forza Horizon 4 vrhunac maštovitosti predstavljaju hibridna vozila poput hoverkrafta.

Zamislite si samo igru s Flyboard Airom – nevezano za to kada će on (ili hoće li uopće) postati komercijalni proizvod… Ne moramo čak ići ni u smjeru VR-a, bili bismo zadovoljni samom činjenicom da nam Flyboard Air omogući određenu vertikalnost u gameplayu. Potjere u igrama mogle bi izgledati znatno drugačije uz ovu stvar, putovanje otvorenim svjetovima dobilo bi novu dimenziju.

Doduše, vrijedi spomenuti kako igre poput Anthema i Beyond Good and Evila 2 pripremaju nešto slično ovome u slobodi kretanja. Međutim, što se tiče igara ekstremnih sportova i utrkivanja, još uvijek čekamo da developeri uhvate korak s ovim idejama. A to ne bi trebao biti slučaj jer su videoigre kroz povijest uvijek prednjačile u prezentaciji stvari ispred svog vremena.

Komentari (7)

  • sparki2004

    22.07.2018 - 18:10

    To bi bilo fora XD

  • sedf

    22.07.2018 - 18:11

    Svetinja

  • PsiHoGujaR

    22.07.2018 - 19:13

    Gta 6 😉

  • Cika gamer

    22.07.2018 - 22:22

    Izmolit cu krunicu da to bude u novom farmingu??

  • funky0308

    23.07.2018 - 11:51

    A dobro kazes, igre su stvarno postale nemastovite i kopiraju uporno jedan te isti koncept. Nema vise “proricanja buducnosti” i igranja pogadanja kako ce danasnja tehnologija izgledati u buducnosti. Mozda je bas to ono sto nam i nedostaje u novim naslovima. Nekada su developeri i scenaristi koristili mozak i mastali o svemu i svacemu, ubacivali to u igre, serije i filmove ali odjednom je sve stalo. U filmu i seriji jos se nesto i da pronaci ali igre su bas stale. Cekaju prvo da nesto komercijalno zazivi i tek onda to vidimo i u igri, StarTrek, Star Wars i puno drugih fransiza davale su ideje inovatorima, cini se da je danas obratno.

  • TheGreatIdiot

    23.07.2018 - 11:56

    Pa šta trebaju licencu za izmisliti u virtualnoj igri nešto ovakvoga? SanAndres je imao jetpack što je mnogima bilo najdraže prevozno sredstvo, ne znam zašto u GTA V nisam nikad naišao na njega. Ima modova sa sličnim igračkama poput ove u petici samo ne znam zašto u originalu nisam vidio da ga ima. Šteta, takvo nešto donosi igri jednu dodatnu dimenziju a u GTA igri čak i ogromnu dimenziju…i offline i u online modu.

  • goldfinger

    23.07.2018 - 12:49

    Totalno krejzi stvar!!!I,ubaciti tako nešto u igre,bila bi full prava stvar!Kao što je iznad napisano-dalo bi to neku savim novu dimenziju u igrama…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?