HCL.HR

New Cities želi ponuditi nove ideje u žanru graditeljskih igara

Zoran Žalac 30.11.2019.   •   6 komentara   •   Trailer


New Cities je igra nezavisnog tima Lone Pine koja će mnoge podsjetiti na dobro poznate gradonačelničke igre. Međutim, radi se tu o pokušaju dostavljanja nekih novih ideja.

Trenutno je u tijeku crowdfunding kampanja na platformi Indiegogo koja bi mogla zainteresirati sve ljubitelje city-building žanra. Ondje se prikupljaju sredstva za dovršavanje igre zvane New Cities koja djeluje kao zanimljiva alternativa za sada već vremešni Cities: Skylines. Iako se na prvi pogled radi o dosta poznatom konceptu izgradnje grada, New Cities se želi izdvojiti od konkurencije kroz svoj sustav prosperiteta. To je zapravo dinamični ekonomski model u kojemu kvartovi napreduju ili propadaju ovisno o pristupu poslu, edukaciji, potrošačkom aspektu i parkovima.

Igra se bazira na šest segmenata, a oni su: onečišćenje, kriminal, obrazovanje, prosperitet, vrijednost i gustoća. Svaki je od tih segmenata na neki način povezan jedan s drugim. Na primjer, obrazovanje pomaže kreiranju prosperiteta koji kreira vrijednost, a vrijednost kreira gustoću. No, postoji i negativni spektar – na primjer, gustoća naseljenosti kreira kriminal i onečišćenje pa je gameplay New Citiesa zapravo traženje zlatne sredine iliti balansa. Primjerice, balans možete ostvariti izgradnjom širokog predgrađa.

Gradovi u New Cities ne rastu linearno nego se suočavaju s nestabilnim ekonomskim sustavima. Budžet je u igri stoga ranjiviji nego u drugim naslovima ovoga tipa te ćete u igranju doživjeti i recesije i inflacije. Igra je u razvoju od 2017. godine, u Early Accessu na Steamu pojavit će se sredinom 2020., a puno izdanje možemo očekivati 2021.

Komentari (6)

  • Igor Belan

    30.11.2019 - 15:45

    Ovo shiftanje percepcije me podsjetilo sad na Superliminal.

    • PppPP

      @Igor Belan, 30.11.2019 - 18:33

      Baca malo i na dark souls

  • chrizash

    30.11.2019 - 16:38

    Otkad je izasa cities skylines nista nije dobro ,kad ti dosadi skines nove modove,gradjevine mape i peglaj

  • PppPP

    30.11.2019 - 18:32

    Ne sviđa mi se grafički stil nimalo :/

  • Duje0506

    30.11.2019 - 19:09

    ne igram ovakve igre iako virujem da su interesantne, ali privukla me naslovna slika…:) igra vrhunski izgleda

  • Vizionar

    01.12.2019 - 06:30

    Nema mogućnost curved roada, šteta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?