HCL.HR

Pogledajte kako je Until Dawn izgledao dok je bio FPS za PS3

Igor Belan 20.12.2016.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Jeste li znali da je popularni Until Dawn počeo život kao first-person igra za PS3 koju smo trebali kontrolirati Move kontrolerom? Evo gotovo 40 minuta gameplaya iz te rane verzije koje nikad nismo trebali vidjeti.

until-dawn-ps3

Until Dawn je ona odlična “klinci u kolibi” horor ekskluziva za PS4 kojoj smo dali poprilično visoku ocjenu. Sjećam se da sam bio iznenađen kvalitetom igre i činjenicom da je zapravo interesantna, jer ono što sam očekivao je otprilike nešto u rangu ovog PS3 prototipa iste igre koji je sada isplivao na internet.

Video koji prilažemo ne samo da vam otkriva kako je Until Dawn jednom bio zamišljen i izveden kao igra iz prvog lica za PlayStation 3 uz kontroliranje s PS Move kontrolerom te uz nasumične likove (kasnije su ih zamijenili popularni glumci), već vam daje i uvid u to kako turbulentan može biti rad na jednom projektu unutar prevrtljivih razvojnih kuća s dovoljno financijske podrške izdavača da mogu malo “eksperimentirati”. PS3 verzija nikad nije izašla niti je propisno najavljena, a konačno PS4 izdanje je potpuno drugačija igra – jedino je ideja tinejdžera u kolibi ostala ista uz par gameplay elemenata i osnovni smjer priče. Ponovno napisan scenarij, dijalozi, karakteri likova, scene, engine… gotovo sve je na kraju bilo drugačije.

Pogledajte gotovo 40 minuta gameplaya iz tog ranog PS3 prototipa na YouTube kanalu PtoPOnline, odnosno odmah ispod ovih riječi.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • RedEy3

    20.12.2016 - 08:57

    hahaha ja ne vjerujem, šta je ovo 😀

  • SemirTheChosen

    20.12.2016 - 10:25

    Sve (osim brvnare) izgleda Veoma drugacije od onoga Until Dawna na PS4,nekako baca na detektivske igre,ali lijepo od vas sto ste ovo nasli da nam pokazete…cijenim to…

  • alen1990

    20.12.2016 - 12:45

    Until Dawn mi je još uvijek jedna od top 3 igre trenutno na PS4!

  • funky0308

    20.12.2016 - 13:43

    Nisam još pogledao video ali onako kako je igra izašla je pun pogodak. Super mi je igra bila. Linearna je i nema se baš puno slobode u nekom velikom istraživanju ali ispriča solidnu pričicu i meni je bila baš dobra. Da se radilo o FPSu, vjerojatno je nikada niti ne bih uzeo u obzir ni igrao. Volim dobar FPS ali ovo mi ne bi baš najbolje sjelo u tom formatu…

  • WalwRafii

    20.12.2016 - 22:35

    Ovaj tip s kapuljačom mi se čini kao bolja ideja od onih stvorenja u finalnom izdanju

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?