HCL.HR

Nakon više od 20 godina u SimCity 4 otključana je 3D kamera

Zoran Žalac 08.04.2024.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Neočekivano i fascinantno otkriće potreslo je zajednicu fanova starog SimCityja nakon što je omogućeno igranje SimCityja 4 u 3D izvedbi.

Graditeljska igra SimCity 4 još uvijek ima svoju malu zajednicu fanova koji ju igraju i dva desetljeća kasnije. I nedavno je ta zajednica dobila fascinantan mod koji je totalno promijenio perspektivu igre.

Mod zvan 3D Camera DLL, autora pod nadimkom Memo, otključao je slobodno postavljanje kamere u SimCityju 4. Ovo je značajna stvar jer su igrači zadnjih dvadesetak godina mogli birati između samo četiri unaprijed definirana kuta promatranja. Pojava ove modifikacije bila je toliko neočekivana da su neki pomislili kako je lažna i da se radi o prvoaprilskoj šali. Ipak, mod je istinit i definitivno otključava kameru, pretvarajući ovu igru u svojevrsni 3D naslov.

Kažemo svojevrsni jer SimCity 4 očito nije predviđen za igranje s ručno postavljenim kutovima kamere. Za sada tako nema načina da se kamera neprekidno kreće u 3D-u nego se putem naredbi za konzolu definiraju postavke za željeni nagib i zakrenutost kamere. Neke zgrade u igri nisu predviđene za takvo što i igra se ponekad zna zblesirati prilikom ručnog postavljanja kamere. Međutim, zajednica ljubitelja SimCityja već je našla dobru primjenu za ovaj mod – omogućuje im da hvataju slike svojih gradova i kreacija na način kako to zadnjih 20+ godina nije bilo moguće.

Komentari (1)

  • Darac83

    08.04.2024 - 22:40

    Užasno se vrti…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?