HCL.HR

Square Enix ima odličan prototip za novog lika, nadamo se da će završiti u igri

Zoran Žalac 28.09.2018.   •   14 komentara   •   Zanimljivosti


Square Enixov studio koji radi CGI filmove razvio je ideju za novi lik robotske cure koja bi mogla biti protagonistica u jednoj od budućih igara.

Studio Visual Works, koji za izdavačku kuću Square Enix radi CGI filmove i režira brojne igrane scene u igrama, ovih je dana objavio interesantan video s prikazom ideje o novom liku. Radi se tu o zanosnoj ženi, točnije rečeno robotu koji se bavi atentatima. Ideja je ta da vanjski suradnici na temelju ovog videa stvore “novi zabavni sadržaj”.

Format nije limitiran pa u Square Enixu navode kako bi se od ovoga moglo napraviti film, igra ili nešto sasvim treće. Štoviše, ne postavljaju ni zadane smjernice na priču ili tematiku već samo žele potaknuti kreatore da naprave novi, komercijalni sadržaj na temelju ovog inspirirajućeg videa.

Dakle, za sada još nije poznato hoće li ovaj lik ikada zaživjeti u nekoj igri, no da bi ovako nešto bilo zanimljivo vidjeti – možda na idućoj generaciji konzola – definitivno bi.

Komentari (14)

  • Saren

    28.09.2018 - 12:29

    Ovo izgleda fora a i svidja mi se ideja. Cini mi se kao mix Bayonette, Nier Automate i DmC-a smjestena u neki kao Cyberpunk 2077 svijet i moglo bi funkcionirat odlicno 😀 Kako je Zoki rekao bilo bi fora ako se ispostavi da rade na novom IP-u. Svakako dobro dodje novih naslova i originalnosti danas

    • i_love_all_games

      @Saren, 28.09.2018 - 13:35

      Da. Android ubojica. Predobro. Neprijatelji će biti interesantni

  • Chimichangas

    28.09.2018 - 12:49

    Dizajn i inovaticnost. Odlično!

  • dandelion

    28.09.2018 - 13:13

    robot pa žensko? haha,pola hcl-ovske komentatorske dječurlije opet će imati problema ako robotica postane glavni lik

    • SonOfZeus

      @dandelion, 28.09.2018 - 16:06

      Opet brkas fantazijski svijet i povjesno razdoblje. Ne vidim kako bi ikome ovo bilo lose jer je zenski glavni lik. Izgleda odlicno.

    • dandelion

      @SonOfZeus, 28.09.2018 - 19:04

      a ti opet baljezgaš o povijesnom razdoblju i vjerodostojnosti prikaza WW2
      u igri ti smeta cura s protetičkom rukom a sasvim je u redu kad pogineš stotinu puta pa samo nastaviš od zadnjeg checkpointa?
      baš bi volio da u BF5 ubace neku roboticu sličnu ovoj Visual Worksa pa da možeš ponovo kmečat u milijun komentara

    • SonOfZeus

      @dandelion, 28.09.2018 - 20:24

      Kad pogines stotinu puta? Ja to gledam kao da preuzmem drugog vojnika sa drugim imenom kada umre prethodni. No, gameplay mehanike i povjesna tocnost su apsolutno dva razlicita polja. Igra moze biti povjesno tocna u puno aspekata, ako to zaista zeli.

      Gameplay mehanike kao load game, beskonacno muncije ili healtha ne spada u istu stavku gdje i povjesna autenticnost igre. Nitko se ne buni sto je wolfenstein igra koja spada u prakticki alternativni svemir i pokazuje totalno nezamislive koncepte u vrijeme ww2 pa cak i danas. No igre koje se doslovno nalaze u ww2 i zele prikazati brutalnost i atmosferu tog doba imaju cilj biti povjesno precizne (koliko fizicki mogu). Ne znam zasto brkas tako jednostavno filozofiju. Neka ubace sto zele, zato im je prodaja ocajna. Kad zatvore DICE budu radnici skupljali flase na ulici ali bitno da su poslali poruku gdje mijenjaju proslost tako da ih kcerkice ne bi pitale “Ali tata, zasto ne mogu igrati kao zena?” – Rijesenje je napisati novu proslost i ignorirati cinjenice.

    • dandelion

      @SonOfZeus, 28.09.2018 - 20:27

      ajme majko koliko si se raspisao
      pokušat ću pročitat ako ne budem mogao zaspati,haha

    • SonOfZeus

      @dandelion, 30.09.2018 - 22:58

      Oprosti, znam da je najduža lektira koju si pročitao u osnovnoj školi starac i more, i to uz maksimalan trud, stoga ti je čitanje više od tri složenih rečenica velika prepreka u životu. Ispričavam se.

    • i_love_all_games

      @SonOfZeus, 28.09.2018 - 20:24

      Pusti si mira, Ovo je još jedan SJW na ovom portalu. Takvi su nebitni u stvarnom životu pa očito ovdje seru protiv svega. Koga briga?

  • sedf

    28.09.2018 - 14:43

    Gameplay:kamera kao u God Of War 2018,da se ne menja kamera,voćenje jedinice i dovećenje stategije kao najvažniji,ne kao žarn strategija,i da ima milion načina,ako neuspje nema ponovno igranje,nastaviš dalje,u new game plus promeni teren tako da ne možeš da nabubaš level,I imao bi ozbiljne RPG elemente i lik bi malo imao karakteristike kao Majdzer iz Ghost in the Shell I YoRHa No.2 Type B iz Nier automata,i da možeš preko mikrofona da daješ narećenja i lik bi imao opciju da uči džudo,karate,kun Fu i boks,da ima pesme kao Death Stranding,Blade Runner 2049 I Blade Runner,I da bude napravljene scene kao u Blade Runner 2049.

  • sedf

    28.09.2018 - 14:48

    I da nema loding skrin i da se odvija u stvarnom vremenu,kao na primer kad hoćeš da vidiš mapu uzme telefon i vidi.To je to.

  • Fagnite

    28.09.2018 - 14:51

    Japanske igre i Sci Fi. Tko ima zatvor, samo nek pogleda ovaj video. Brzo će na WC!

  • tomohorvat

    29.09.2018 - 13:50

    Podsjeća na Ghost in the Shell

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?