HCL.HR

Testirali smo Homido VR V2 – VR headset za iOS i Android koji nije smeće

Igor Belan 29.04.2017.   •   7 komentara


Ako su vam PSVR, Rift ili Vive izvan dosega zbog visoke cijene, VR možete doživjeti i kroz jeftinije VR headsete koji koriste snagu vašeg mobitela, no u moru smećastih headseta takve vrste teško je pronaći nešto zapravo dobro. Homido VR V2 je jedan od dobrih.

Ako vas nakon gledanja videa zanima što sve možete zaigrati ili pogledati kroz Homido VR, samo na svom mobitelu skinite Homido Center aplikaciju – ne treba vam sam headset da biste je pokrenuli. Unutar nje vidjet ćete cijeli niz VR igara i drugih virtualnih iskustava koje dobro rade uz Homido VR V2. Imajte na umu samo da su neke od tih aplikacija poprilično zahtjevne za male procesore tipičnih smartphoneova današnjice pa bi bilo dobro da imate malo noviji i sposobniji mobitel za najbolji doživljaj. To je pravilo koje vrijedi općenito za smartphone VR headsete, ne samo za Homido VR.

Jedna stvar koju sam u videu zaboravio spomenuti je da ovaj headset na svojim bokovima ima otvor za spajanje slušalica na mobitel, a uz dobre sluške uživanje u VR-u je svakako potpunije. Taj otvor je dovoljno širok za veliku većinu konektora za slušalice, ali ako imate neke profesionalne sluške sa podebljim konektorom mogli biste imati problema sa zatvaranjem pretinca u kojem stoji mobitel. Osim te pomalo cjepidlačke kritike, ovom headsetu nema se zaista mnogo toga za zamjeriti. Pogotovo ne po cijeni po kojoj ga dobijete u HT-u.

Komentari (7)

 • Dragan[MKD]

  29.04.2017 - 20:51

  Zelim i ja ponuda za mlade, bas imate ljepe ponude u HT, dok kod nas samo ne krade kroz njihovi Magenta pakete. A za VR headset mogu reci da izgleda jako dobro i ima taj osecaj premium kvaliteti,

 • baDarmageddoN

  30.04.2017 - 08:00

  loo “koji nije smeće” . Genijalan naslov. Hahaha

 • MHLBLSC

  30.04.2017 - 11:29

  Izgleda to čisto ok. I bolje nego što sam očekivao kad sam počeo gledati video.

 • stex13

  01.05.2017 - 11:42

  Odlican, ali bez ponude u HT-u ne mogu reci da je prejeftin niti mogu reci da je preskup sa 70€,
  iskljucivo samo gledajuci “konkurente” na trzistu

 • Reponja123

  02.05.2017 - 17:18

  jeli se mogu s ovim igrat igre

  • Igor Belan

   @Reponja123, 02.05.2017 - 18:24

   Ma naravno, to mu je i jedna od popularnijih primjena 🙂 Zato sam i napisao u početku ovog članka gore da provjerite što se sve nudi od raznih aplikacija (u koje spadaju i igre) kroz Homido Center aplikaciju koju možete pronaći na iOS i Android trgovinama aplikacija.

 • cro8991

  07.02.2018 - 14:41

  Imam iPhone SE koji je poprilicno malen (4″ ekran).. Dali bi on bio komptabilan s ovim uredajem tj dali bi bilo puno prazne slike s obzirom na mali ekran mobitela?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!