HCL.HR

Ovaj tip igra Mordhau sa stvarnom tavom

Zoran Žalac 06.06.2019.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Jedan je streamer pronašao načina kako ostati zapažen dok igra multiplayer igru Mordhau. Za to mu je samo potrebna tava – ona stvarna.

Svašta smo već vidjeli u srednjovjekovnoj multiplayer makljaži zvanoj Mordhau – od sviranja melodije Despacita na lutnji do famoznog dvojca koji na protivnike timskim radom idu koristeći šake. No, do sada najmaštovitiji uradak vezan za Mordhau ide streameru pod nadimkom Rudism. On je, naime, Mordhau odlučio igrati koristeći tavu. Ništa čudno, ali ne mislimo pri tome samo na virtualnu tavu koja može poslužiti kao oružje. Mislimo na to da tip igra igru pomoću stvarne tave.

Izveo je to tako da je na tavu spojio senzore kontrolera za pokret. U suštini, od jedne tave napravio je kontroler nalik PlayStation Moveu ili Oculus Touchu. Isti mu omogućuje da osim klasičnih udaraca blokira protivničke napade u različitim smjerovima, a tavu čak može i bacati – dakako, onu virtualnu u samoj igri. Da baci ovu stvarnu, ostao bi bez monitora.

Sudeći po njegovoj demonstraciji u nedavnom streamu, ovaj sustav kontrole funkcionira taman toliko da može poraziti protivnika. A vjerujemo da je osjećaj mlataranja tavom u ovom slučaju daleko imerzivniji nego kad se to radi pomoću miša.

da

Komentari (3)

 • Terox

  06.06.2019 - 12:32

  Ovo je budućnost.

 • Ipe77

  06.06.2019 - 15:46

  lagano baciš si koje jaje na tavu poslje malo opereš i igraš se hhahaha

 • GAMERWORLD

  06.06.2019 - 20:26

  Uzmeš kao neku tavu i igraš.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?