HCL.HR

Jedan tip je skoro u milimetar napravio VR verziju svog stana

Zoran Žalac 20.01.2020.   •   1 komentara   •   Game Over, Zanimljivosti


Bivši mađioničar Greg Madison demonstrirao je drugačiju vrstu magije tako što je svoj stambeni prostor preselio u virtualnu stvarnost.

Uz proširenu je stvarnost moguće obogatiti svoj prostor, no ta tehnologija još uvijek ima svojih mušica. Virtualni objekti puno bolje odgovaraju virtualnoj stvarnosti, ali je problem u tome što VR naočale “isključuju” našu stvarnost tako da se korisnik ne može opušteno i slobodno kretati po svojoj okolini. To jest, ne bez nekog trika, a upravo taj trik nedavno je demonstrirao Greg Madison iz Spatial Computinga.

Naime, Madison je izmjerio sve u svome stanu te s gotovo milimetarskom preciznošću prebacio objekte u program SketchUp, te iz njega izvezao podatke u Unity pokretač. Time je ostvario to da predmeti u virtualnom svjetu odgovaraju predmetima u stvarnosti. Samim time, moguće ih je iskoristiti za različite namjene pa se stol primjerice pretvara u plohu s interaktivnom mapom.

Madisonu je za ovu demonstraciju trebalo oko 22 sata rada, od čega je najviše vremena otišlo na mjerenje dimenzija svakog objekta.

Ovakvo što je uvelike interesantno u kontekstu gaminga jer bismo daljnjim razvojem tehnologije mogli doći do razine gdje bi stambeni prostor mogao imati dvije dimenzije koje su identične, a primjenom vrlo različite.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • dr.hasee

    20.01.2020 - 15:45

    Ovo je gotivno, napraviš sebi stan iz snova, a ti u nekoj šupi 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?