HCL.HR

18 godina kasnije napokon stiže Soldat 2

Zoran Žalac 06.02.2020.   •   2 komentara


Izravni nastavak 2D pucačine koja je bila hit na LAN druženjima početkom stoljeća stiže s proceduralno generiranim levelima i podrškom za modificiranje svega.

Legendarni Worms serijal obilježio je dvodimenzionalno ratovanje na poteze, a nešto aktivnije bitke imao je Soldat iz 2002. Igra je to koja je nekoć bila vrlo popularna za LAN multiplayer, a o njezinim specifičnostima pisali smo u jednoj od naših retro doza. Spominjemo ju danas jer je upravo najavljen nastavak iste, gotovo niotkud.

Soldat 2 stiže na Steam u proljeće 2020. godine, a na njemu radi tvorac originala Michal Marcinkowski. Sada će to biti 2.5D pucačina s mrežnim multiplayerom, proceduralno generiranim nivoima, ludom interpretacijom fizike i punom slobodom sređivanja i modificiranja. Uz igru tako stiže editor levela, puna podrška za modificiranje, podrška za sređivanje likova i svih drugih stvari u igri. Cilj je da Soldat 2 živi upravo na sadržajima koje stvori zajednica igrača.

Ove godine igra će zaživjeti u Early Access fazi, a u planu su joj tri vrste gameplaya: kompetitivna, realistična s fokusom na gameplay te sandbox-eksperimentalna. 

Komentari (2)

  • BozanicJosip

    06.02.2020 - 14:19

    JE-BE-NO!! samo nek se na linuxu vrti

  • zbosec49

    06.02.2020 - 17:07

    To jebote !!! Vise se veselim ovome nego vecini AAA igrama najavljenim

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?