HCL.HR

20,000 Leagues Above the Clouds je steampunk mješavina Baldur’s Gatea i Sid Meierovih Piratesa

Renato Pedišić 03.05.2014.   •   3 komentara


Do sada nepoznati švedski studio That Brain najavio je zanimljivi naslov 20,000 Leagues Above the Clouds kojega opisuju kao steampunk mješavinu Baldur’s Gate serijala i Sid Meierovih Piratesa.

Švedski studio That Brain, za kojega do danas nismo ni znali da postoji, najavio je novi zanimljivi naslov nazvan 20, 000 Leagues Above the Clouds. Ovaj naslov, očito inspiriran Julesom Verneom i njegovom knjigom 20.000 milja pod morem, predstavlja se kao steampunk singleplayer igra u kojoj plovite oko lebdećih otoka u oblacima.

Igrači će u ovome naslovu, za kojega ćemo pod hitno morati osmisliti akronim, moći trgovati, istraživati, a s vremenom i letjeti multiplayer svijetom o kojemu se trenutno tek promišlja. Mi im kod takve ideje dajemo zeleno svjetlo jer tko ne bi htio sudjelovati u mrežnoj igri koju sami tvorci opisuju kao “susret Baldur’s Gatea i Pirates!-a, s više steampunk zračnih prometala”.

Službeni opis igre glasi ovako:

“20,000 Above je igra smještena u svijet letećih otoka, daleko gore u nebu. Vi ste kapetan broda sa svojom posadom, na steampunk putovanju kroz sedam nebesa. Pronađite uspjeh kroz misije, trgovanje, skupljanje resursa ili piratstvo.

Diljem igre nailazit ćete na nebeske luke u kojima ćete se moći opremiti i unaprijediti svoj brod. Uz to, tamo ćete moći upoznati prijateljske, ali i mračne likove koji će vam prići sa svojim životnim pričama. Neki će vam se možda pridružiti na vašem putovanju. Kako doznajete više kroz razgovore, s vremenom ćete početi razumijevati kako se ovaj čudesni svijet održava te kako je uopće nastao.

Moći ćete sami odabrati vlastito ime i portret pri kreaciji kapetana. Kroz akcije ćete utjecati na osobnost svojega lika te na vama ovisi hoće li biti šarmantan ili će tjerati strah u kosti.

20,000 Above ima jednostavne click-to-move kontrole s brojnim dodanim mogućnostima baziranim na vašem brodu i posadi. Vaše putovanje počinje visoko iznad oblaka, a s te točke možete vidjeti brodove koji se kreću podno vas. Kada se budete osjećali spremnima, možete napredovati prema dolje kako biste našli još veće izazove”.

Na službenoj stranici igre možete se prijaviti za beta testiranje, ali i provjeriti screenshote te fantastičan concept art, poslušati glazbu iz nadolazećeg naslova ili pak pročitati koju riječ u FAQ sekciji.

20, 000 Leagues Above the Clouds je trenutno u izradi za PC i Mac, ali nije isključena kasnija pojava igre na raznolikim tablet uređajima. Za kraj, pogledajte još malo video materijala stvorenog da promovira ovaj nadolazeći naslov.

Komentari (3)

  • timi321

    04.05.2014 - 08:20

    grafika me podsjeća na grafiku iz puno ps2 igrica

  • goldfinger

    04.05.2014 - 08:21

    Zanimljivo…

  • MoGaming

    08.05.2014 - 10:49

    zanima me povezasnost sa Baldur's Gate?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?