HCL.HR

A Musical Story je igra koju nećemo igrati već svirati

Josip Klanfar 10.03.2021.   •   2 komentara


A Musical Story je igra s malo neobičnim načinom pričanja priče. Nema dijaloga, nema teksta, samo glazba i animacije koje nam pričaju priču. A mi smo ti koji sviramo.

Razvojni studio Glee-Chesse i izdavač Digerati, najavili su nam netipičnu igru naziva A Musical Story. Kad kažem netipičnu, prvenstveno mislim na način na koji će nam igra ispričati svoju priču. Naime, igra nema ni dijaloga niti teksta, samo će nam glazba i animacije pričati priču. A i činjenica da ćemo mi svirati kako bi tu priču čuli isto je tako nesvakidašnja.

Igrat ćemo u ulozi Gabriela, mladića koji se mora pomiriti sa situacijom u kojoj se nalazi preko povezanosti s svojom glazbom. Svaka točno odsvirana melodija otvorit će novo poglavlje u Gabrijelovoj prošlosti te ga dovesti korak bliže istini.

Zvuči jednostavno, zar ne? E pa neće biti baš toliko jednostavno jer u većini ovakvih igara gdje se svira imamo nekakav vizualni pravac koji nam pokazuje kada trebamo stisnuti koju notu. Toga ovdje neće biti jer su developeri odlučili napraviti nešto unikatno pa ćemo morati svirati po zvuku i na taj način osjetiti glazbu, razumjeti ju kako bi mogli napredovati.

“Željeli smo napraviti nešto drugačije, nešto što će se igračima urezati u pamćenje, kako za gameplay, tako i za priču. Trebalo je jako mnogo vremena da nađemo pravu formulu, ali ova je bila najviše inspirirajuća.“ rekao je dizajner igre i sukompozitor Charles Bardin.

Igra bi trebala biti dostupna ovog ljeta, a dolazi za Xbox One, PC, Switch i iOS. Demo verzija igre biti će dostupna 19. 3. ove godine preko Steama, a donosi nam prvih 10 poglavlja igre. Ako vam je ovakav tip igre privlačan, predlažem da obrišete prašinu s kajdanki i ponovite gradivo vezano za note i akorde.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • SonOfZeus

    10.03.2021 - 10:05

    Ovo će se zaigrati. 👍🏻

  • Zoran Žalac

    10.03.2021 - 10:28

    Podsjeća me malo na Art’s Dream kampanju u Dreamsu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?