HCL.HR

A Way Out prodao se u milijun primjeraka

Zoran Žalac 13.04.2018.   •   7 komentara


Kooperativna igra A Way Out može se pohvaliti milijunskom nakladom, te boljim rezultatom od prethodne igre Josepha Faresa.

Ponekad se dogodi da dobra igra prođe loše na tržištu samo zato što se pojavi u prodaji u krivom trenutku. Sličan scenarij mogao se dogoditi igri A Way Out koja je izašla u istom tjednu kad i Far Cry 5 te Sea of Thieves. Međutim, taj kooperativni naslov ipak je uspio nadmašiti očekivanja te se kroz dva tjedna prodati u više od milijun primjeraka.

U današnje vrijeme prezasićenog tržišta uspjeh je čim igra dosegne milijunsku naknadu, no u ovom slučaju uspjeh je posebno sladak. Naime, riječ je o isključivo kooperativnoj igri – nešto što bi većina izdavača otpisala u startu, a zatim i o igri koju svatko može besplatno podijeliti sa svojim prijateljima. Samim time, milijun prodanih primjeraka znači da je igru zaigralo najmanje dva milijuna igrača.

Usporedbe radi, prethodni projekt Josepha Faresa, Brothers: A Tale of Two Sons, milijunsku naknadu dosegnuo je tek dvije godine nakon izlaska. Ovaj rezultat svakako je omogućio Faresu i njegovom Hazelight Studiosu da bezbrižno nastave s radom, a u novi pothvat već su krenuli te je rad na njihovom idućem projektu počeo ovoga mjeseca.

Komentari (7)

  • nikola65478

    13.04.2018 - 18:07

    Igra je izasla u vrijeme kad nema visoko buđetnih igara i to je donijelo dobroj prodaji da je igra izasla nakon god of wara nisam siguran da prodaja bila tak dobra.

    • Iceman73

      @nikola65478, 14.04.2018 - 09:51

      Igra sama po sebi nije skupa,God of War sasvim drugi žanr,tak da bi prodaja neovisno o GOW-u imala isti uspjeh…

    • funky0308

      @nikola65478, 16.04.2018 - 11:06

      Jbga sada, sta je FarCry nego visoko budzetna igra? Sea of thives je takodjer nesto slicno, bez obzira sto nije fransiza, iza te igre stoji MS. Da nema puno igara koje bi joj smetale, tu se slazem ali smatram da je i izasla dva dana nakon God of Wara da bi isti uspjeh ostvarila. Radi se o novom IPu, nikada vidjenim mehanikama gameplaya i ljude je zainteresirala. Kontam da bi i vise ljudi igralo i kupilo ali nema svatko s kime igrati. Od mojih nitko nece igrati pa sam i ja na standbyu, zena mi je obecala da ce odigrati samnom pa cekam nju 😀

  • Texas Flood

    13.04.2018 - 18:07

    Nadam se još jednoj dobroj coop igri. Nema ih baš puno.

  • Ovcaodnovca

    14.04.2018 - 10:35

    igra je po izlasku kostala 30€, no istog je dana nestala sa polica….. radi toga sto su trgovine uglavnom imale po jedan primjerak. barem je to tako bilo kod mene…. niti je ima Mediamarkt niti Game Stop…. a bome ni druge trgovine koje imaju igre u prodaji

  • _FABO_

    14.04.2018 - 20:52

    ddobra igra

  • Fr3dY

    15.04.2018 - 13:05

    Super igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?