HCL.HR

Acer predstavio Planet9 platformu za esports i ludu novu verziju ultimativnog gaming setupa

Igor Belan 06.09.2019.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Acer jer uoči IFA sajma u Berlinu predstavio svijetu novu verziju Predator Thronos gaming setupa koji vas od sada i masira dok igrate, a najavili su i Planet 9 – esports platformu “nove generacije”.

U Berlinu se trenutno odvija IFA, najveći svjetski sajam potrošačke elektronike, a i mi smo se tamo našli na poziv ekipe iz hrvatskog ureda Acera. Pozvani smo na njihovu veliku press konferenciju koja se održala dan prije otvaranja vrata velikoga sajma, gdje smo mogli vidjeti sve njihove nove proizvode. Bilo je tu impresivnih, ultratankih laptopa s novom generacijom Intelovih procesora, kao i nešto debljih (i nama zanimljivijih) gaming prijenosnika s moćnim RTX karticama ispod haube.

Imali smo priliku vidjeti ponovno i starog prijatelja Predatora Helios 700, s kojim smo se nevoljko rastali prije dva tjedna nakon što smo objavili video recenziju.

No pored impresivnih novih laptopa vidjeli smo i zanimljiv prijenosni projektor oznake C250i za koji vam ne treba stalak ili nosač. Potpuno je samostojeć i sliku može projicirati bilo gdje u standardnom landscape ili čak u portrait modu (po prvi put na tržištu projektora), a možete igrati s njime do 5 sati koliko traje ugrađena baterija. To je dovoljno dugo za dva dugometražna filma ili jedan kompletni prelazak igre Blair Witch. Zamislite igrati strašni Blair Witch u pravoj šumi s projekcijom slike na obližnoj stijeni. Nećemo moći zaspati večeras od same zamisli!

A jeste li čuli za Acer Predator Thronos? To je njihov ultimativni gaming setup sa stolcem, nosačima za ekran (do tri ekrana) i držačima za tipkovnicu i miš. Sve podešeno za ultimativni konfor i gaming imerziju. Jedno ugodno gamersko gnijezdo iz kojeg ne želite nikada ustati. E pa na toj velikoj IFA konferenciji predstavili su novu verziju ovog setupa – Acer Predator Thronos Air. Taj “Air” dodatak u nazivu ne znači da je cijeli setup sada ultra-tanak ili da ne teži ništa, nego (pretpostavljamo) da je toliko ugodan za sjediti da se osjećate kao da lebdite. Jer sada vas stolac i masira. Naravno, masažne funkcije kontrolirate daljinskim upravljačem. Cijena? Pišljivih 14 000 američkih dolara.

Pogledajte promotivni video ispod i sve će vam biti jasno.

Jedna iznenađujuća najava na press konferenciji bio je Acerova Planet9 esports platforma. Nazivaju to next-gen platformom za esports gamere, a radi se o svojevrsnoj društvenoj mreži za one koji jesu ili tek žele postati esports profesionalci. Bit će to mjesto druženja esports entuzijasta, mjesto gdje se formiraju novi esports timovi, ali i mjesto za edukaciju. Planet9 duboko će ulaziti u kôd određenih igara koje igrate i izvlačiti statistike o performansama korisnika te tako puniti njihov Planet9 profil. Koji vam je K/D omjer, koliko ste zlata pokupili, koje ste iteme kupili i slične statistike bit će navedene u sučelju Planeta9.

Tako će lako biti pronaći najveće iskusnjare u nekoj igri i tražiti od njih savjete ili privatne edukacije. Ili pak pronaći idealnog novog igrača za vaš esports tim u nastajanju. Osim toga, na Planetu9 bit će organizirani i esports turniri, pri čemu će sve te in-game statistike korisnika biti korisne jer im je u planu da se na turnirima natječu igrači sličnog skilla, kako bi sve bilo što poštenije. Ideja je da ovo bude punokrvna društvena mreža za esports koja omogućuje noobovima da postanu profići, a profićima da nađu nove izazove.

Acer ovo razvija već neko vrijeme, cijela stvar je trenutno u closed beti, a open beta trebala bi krenuti u 1. mjesecu sljedeće godine. Možete se prijaviti za betu na planet9.gg.

Što se novih Acer Predator gaming laptopa tiče, modeli Triton 300 i 500 ističu se izvrsnim omjerom mase i preformansi. Navikli smo već da gaming laptopi nisu nužno više debele grdosije, no Triton 300 i 500 bit će teški tek malo više od 2 kilograma. Uz ekran osvježavanja 144 Hz te propisno ohlađen Intel i7 procesor i Nvidia GTX 1650 GPU perofrmanse bi trebale biti odlične u Tritonu 300, pogotovo za tako tanko i lagano kućište. No Triton 500 je još luđi uz fino obrađeno i potpuno metalno kućište debelo svega 1.7 cm i 0.6cm tanke rubove oko ekrana. No upravo ekran je najluđa stvar u ovom modelu – kako vam zvuči frekvencija osvježavanja od 300 Hz?

Čak ni njihovi novi Acer Nitro Nitro XV3 gaming monitori ne idu tako visoko s frekvencijom osvježavanja. Novi Acer Nitro XV273U S ide do 1440p rezolucije uz 144Hz (overclockabilno do 165Hz), a ima i IPS panel te podršku za G-Sync. Model Nitro XV273 X ide sve do 240Hz uz Full HD rezoluciju i vrlo brz odziv (1ms VRB). Oba monitora dolazit će u 27 i 24-inčnim veličinama.

Cijelu next@acer press konferenciju iz Berlina možete vidjeti u priloženom videu ispod. Čak su i mene ulovili u par kadrova publike.

Označeno sa: , ,

Komentari (4)

  • Igor Belan

    06.09.2019 - 17:33

    Prije nego pitate, evo gdje sam ja – SLIKA.

    • IvanHR

      @Igor Belan, 06.09.2019 - 17:57

      Da li se dobro vidi iz toga reda? 😀

    • Igor Belan

      @IvanHR, 06.09.2019 - 18:33

      Ma odlično, ima još redova iza. Premium mjesta štatije 🙂

  • moordrak

    06.09.2019 - 18:46

    Uh koja tech pornografija…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?