HCL.HR

Activision osnovao esports ogranak

Stjepan Fikter 24.10.2015.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Kreatori jedne od najpopularnijih franšiza nanjušili su tržište koje je svake godine sve više u usponu i okreću se prema esports segmentu s novo osnovanom divizijom tvrtke.

Da se unutar esportsa mogu okrenuti veliki novci već i ptice na grani znaju. Dovoljno je spomenuti kako je Valve i s ovogodišnjim The Internationalnom učinio pobjednike milijunašima i to sve zahvaljujući zajednici koja je omogućila obaranje rekorda u nagradnom fondu za virtualna natjecanja.

Stoga nije ništa čudno da i mnoge druge tvrtke žele dio tog slatkog kolača zvanog esports. To su shvatili i momci u Activisionu pa su predstavili novi ogranak unutar tvrtke posvećen upravo tom segmentu.

Za vođenje novog ogranka zaduženi su bivši predsjednik ESPN-a Steve Bornstein te suosnivač MLG-a Mike Sepso koji bi trebali znati što rade budući da im sport i igre nisu nepoznanica. Bornstein čak smatra kako će se esports moći natjecati s tradicionalnim sportovima u smislu budućih mogućnosti oglašavanja, prodaja ulaznica, licenciranja te sponzorstva i kako postoji veliko područje za rast u ovoj novoj industriji. U prijevodu, očekuje da će se moći poprilično zaraditi na virtualnim natjecanjima.

Activision-Blizzard ima bogatu biblioteku igara s kojima će ova divizija moći biti profitabilna. Uz Call of Duty čija profesionalna natjecanja nisu ništa novo, tu su još dobro poznate esports igre StarCraft 2, Hearthstone te Heroes of Storm čije prvo svjetsko prvenstvo počinje krajem ovog mjeseca, a ne bi nas čudilo da i Overwatch pronađe svoje mjesto na virtualnoj pozornici.

Komentari (2)

  • AnonDogi

    24.10.2015 - 11:46

    Nek izbace ProMod kao zasebnu igru i eto im para 🙂

  • BigSajla

    25.10.2015 - 14:45

    COD Online ce se profurat isto na nase prostore, krenulo je ko samo za kinez, al kad su vidili lovu koja se okrece velika je vjerovatnost da ce i kod nas doc

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?