HCL.HR

Najavljen je novi Alan Wake – u obliku TV serije

Pero Mlinar 13.09.2018.   •   9 komentara   •   Filmovi i serije


Remedy Entertainment započeo je kolaboraciju s producentskom kućom Contraction Films te se radi na tome da se Alana Wakea dovede na male ekrane u obliku TV serije.

2010. godine finski studio Remedy Entertainment izdao je zanimljivu igru zvanu Alan Wake, svojevrsni spoj horor elemenata Stephena Kinga i nadrealnog ugođaja Davida Lyncha, naslov koji je dobro prihvatila kako publika tako i kritika. Ponukani dobrom recepcijom i činjenicom da je završetak naslova otvarao prostora za mogući nastavak, proizvođači su, jednako kao i igrači, izrazili želju za mogući povratak u svijet čangrizavog pisca. Toj želji ispriječio se Microsoft, izdavačka kuća koja je stajala iza originala i koja u mogućem serijalu nije vidjela budućnost. Usprkos ispjevanim hvalospjevima, Alan Wake se slabo prodao.

Ono što je izgledalo kao završena priča, kao preuranjeno zaključavanje svijeta koji je imao ponuditi još dosta toga, osam godina nakon inicijalne pojave dobilo je ponovno pravo na život. Kad mu je već zabranjen rad na novim Alan Wake igrama, Remedy Entertainment odlučio je fiktivni gradić Bright Falls posjetiti na nešto drukčiji način, okrenuti se drugome mediju te tako umjesto igre napraviti – TV seriju.

Časopis Variety prvi je nabasao na projekt. Njihov novinar otkrio je da je suradnja između finskog razvojnog studija i producentske kuće Contraction FIlms finalizirana te da će se s konkretnim razgovorima započeti uskoro. Peter Calloway, najpoznatiji po radu na popularnoj seriji Legion, odabran je kao scenarist, dok je Samu Lakeu, tvorcu svijeta Alana Wakea dodijeljeno mjesto izvršnog producenta. On je potvrdio da će se u seriji pojaviti više likova iz igre. Osim protagonista spomenuo je ime Alanove žene Alice, njegovog najboljeg Barryja te šerifa Bright Fallsa.

Odlučeno je da serija, barem inicijalno, neće predstavljati nastavak priče s kojom smo se otprije sreli u igri, niti njezinu doslovnu adaptaciju, već joj je zadan cilj da dodatno rasvijetli odnose među likovima te njihovu prošlost pa tako prikaže razloge koji su Wakea doveli u situaciju u kojoj ga susrećemo u igri.

Iako videoigre i Hollywood dosad nisu prikazali nešto simbiotski odnos, u slučaju Alana Wakea prognoza bi mogla biti dosta povoljnija. Ne samo da je Calloway je kao scenarist već pokazao da zna svoj zanat, a u produkciju je uključen tim koji je radio na originalu, Alan Wake je već u igrivom formatu bio nalik nečemu s malih ekrana. Strukturom je, ukoliko se sjećate, taj naslov bio podijeljen u više zasebnih epizoda odijeljenih završnom špicom i popratnom glazbom s brojnim cliff-hangerima i skokovima u radnji. U ovom slučaju tako vrijedi biti optimističan – nakon brojnih neuspješnih seljenja igara u druge formate, postoji šansa da dobijemo naslov koji bi se na malim ekranima mogao osjećati kao kuće.

Komentari (9)

  • VashTheStampede

    13.09.2018 - 13:29

    Ako ne bude crnac biti ću uvrijeđen

    • extronusl

      @VashTheStampede, 13.09.2018 - 14:02

      Alan definitivno mora biti crnac inace ce se vidheti kako bijela rasa upravlja hollywoodom… Uzas

    • snooker

      @extronusl, 13.09.2018 - 16:32

      gay transvestit crnac bi bilo idealno. ne želimo da se neka od tih grupa uvrijedi

    • i_love_all_games

      @VashTheStampede, 13.09.2018 - 16:49

      Kao novi Superman? A tko zna i što će sa Batmanom napraviti… Ghostbusters sve ženske, Oceanovih 8 sve ženske, gayevi posvuda, Terminator dolazi sa ženskama, Ciri bude crna, transgender u Supergirl seriji, Superman bude crnac, Bond bude crnac… Sve novo se radi samo zbog različitosti spola, roda i seksualne opredjeljenosti. Zakon 😀 Živimo u odlična vremena 😛

  • Solokow

    13.09.2018 - 13:51

    Ovo bi moglo biti dobro, Alan Wake kao roman je poprilično dobar tako da smatram kako bi bilo potrebno malo više “sreće” da se predložak sasvim upropasti.

  • DjokaBA

    13.09.2018 - 14:07

    Dobra igra, moglo bi vrhunski da ispadne..

  • Rock_Lee

    13.09.2018 - 15:16

    i max payne bi bio odlična serija no za sad tu je odlični bosch

  • Adam Jensen

    13.09.2018 - 20:59

    Može

  • SanKa

    14.09.2018 - 09:10

    twin peaks meets stephen king

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?