HCL.HR

Alien: Blackout trebao bi biti nova akcijska igra u serijalu

Pero Mlinar 25.11.2018.   •   5 komentara


Novi vlasnici prava na serijal Alien početkom godine počeli su s radom na novom akcijskom naslovu, a moguće je da napokon znamo nešto više o njemu.

Iz izdavačke kuće 20th Century Fox početkom godine objavili su da jedan od njihovih studija radi na novoj Alien igri pa pritom napomenuli da se radi o pucačini. Nismo o čitavom projektu u međuvremenu mnogo saznali, sve do ovog tjedna, kad je zapravo postalo poznato da je patentiran naslov Alien: Blackout.

Da bi se moglo raditi o naslovu nadolazeće video igre ukazuju dvije činjenice. Jedna je produkt objave famoznog Hidea Kojime, koji se tijekom obilaska Foxovih studija ovog tjedna naslikavao s različitim rekvizitima iz serijala Alien pa dvije od tih fotki stavio na Twitter. Tamo je dobio odgovor sa službenog računa The Game Awardsa u kojemu stoji: “Svijet će se promijeniti.”

Referenca je to na sliku koju je voditelj te dodjele nagrade početkom mjeseca stavio na Twitter:

Slovo W koje stoji postrani logo je logo korporacije Weyland-Yutani iz serijala Alien, a njezin moto je pak, pazite ovo: “Gradimo bolje svjetove”. Radi li se o zgodnoj slučajnosti ili ne, još uvijek ne znamo, no ta slika, u kombinaciji s odgovorom na Kojiminu objavu sugerira da bi na dodjeli nagrada tako mogao biti prikazan novi Alien naslov.

Da je to sasvim moguće, sugerira i druga činjenica vezana uz naslov Alien: Blackout – to da je on patentiran u kategoriji softvera, a ne, primjerice, filma. Kako je rad na akcijskom Alien naslovu počeo već početkom godine, ne bi bilo nimalo čudno da on bude prikazan detaljnije na dodjeli koja započinje 6. 12.

U svakom slučaju, akcijski Alien naslov je u proizvodnji, a Alien: Blackout vjerojatno je njegovo ime. Neovisno o tome hoće li biti prezentiran kako na dodjeli ili u neko dogledno vrijeme, držimo fige da nova doza Alien akcije bude bolja od prošle. Prošli pokušaj uvođenja akcije u serijal, Aliens: Colonial Marines, teško da je ikoga ostavio zadovoljnim.

Komentari (5)

  • nikola65478

    25.11.2018 - 18:14

    Igru ne radi Creative Assembly pa ne ocekujem nesto posebno dobro

    • Zoran Žalac

      @nikola65478, 25.11.2018 - 18:19

      A nisu oni jedini koji znaju napraviti nešto dobro.

  • Strahinja Radonjic

    25.11.2018 - 19:05

    Kul, volim Alien serijal. Alien Isolation je odlična ali baš zaboravljena igra, odlična grafika i SP kampanja od 8-10 sati trajanja što je impresivno. Zaista vredi kupiti je i dan danas a košta samo par eura na G2A, Kinguin-u… Ovo će nadam se biti još brutalnija/strašnija igra. Takođe i Predator igra, biće li i toga u narednih 5 godina? Mislim da je vreme i za taj serijal da se nastavi.

    • Darac83

      @Strahinja Radonjic, 25.11.2018 - 20:41

      8 – 10 sati? Sjecam se da je bilo puno vise… Ali odlicna igra.

  • GOLDEN_Knight

    25.11.2018 - 20:40

    Dokle god nije kao Aliens: Colonial Marines igra ima zeleno svjetlo što se mene tiče.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?