HCL.HR

AMD izbacio Radeon Software Adrenalin i AMD Link aplikaciju

Zoran Žalac 12.12.2017.   •   11 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka AMD svojim je korisnicima za ovu godinu lansirala značajnu, da ne kažemo adrenalinsku nadogradnju softvera.

amd link

Ako ste vlasnik novijih grafičkih kartica tvrtke AMD, pripremite se za nalet adrenalina. Naime, od danas je dostupan softverski paket Radeon Software Adrenalin Edition, a uz njega i AMD Link aplikacija. Glavna novina ove godine je takozvani overlay uz koji je u igrama moguće pratiti performanse prilikom izvođenja, kako one softverske, tako i hardverske. U overlay su ugrađene sve dosadašnje tehnologije poput Radeon ReLivea, Chilla, WattMana i FRTC-a.

U novi overlay uklapa se i mobilna aplikacija preko koje osim samog praćenja performansi možete snimati video i slike, dijeliti ih na mreži, stramati i pregledavati neke zanimljivosti – sve to bez da izlazite iz igre na svom desktopu/laptopu. Aplikacija je dostupna za pametne telefone i tablete iOS i Android operativnih sustava.

Osim ovih noviteta, Adrenalin donosi i tzv. Esync koji zamjenjuje Vsync, odnosno uklanja efekt rezanja slike pri otključanom framerateu. Ova tehnologija bila je dostupna već sredinom godine, ali sada je otključana za kartice na starijoj GCN arhitekturi. Najmanje profita od svega ovoga zapravo imaju vlasnici novih Vega kartica čije performanse nisu adrenalinski skočile nakon ovog ažuriranja.

Komentari (11)

  • KhorneFlake

    12.12.2017 - 17:30

    Radi bez greške, ako ne računam što ne mogu sa ReLive-om snimiti i interni performans monitor. Nešto sam čarnuo po opcijama, možda će sada da upali. Taman na vrijeme da naručim custom Vega modele.
    Polaris je mnogo duže na tržištu, lijepo što su peglali performanse sve ovo vrijeme, dobijaće i Vega svoj boost vremenom.

    • phoda

      @KhorneFlake, 12.12.2017 - 19:08

      koliko ja znam njihova aplikacija steka jako, i jako jako spora aplikacija, za snjimanje moras malo resetirat aplikaciju i neke postavke namjestit ali meni uspjelo radit i radi bolje od npr obs-a.
      sve ove stvari su super na papiru ali amd uporno sjebe sve u praksi

    • KhorneFlake

      @phoda, 12.12.2017 - 19:17

      Zapravo mi snimanje radi bez problema. Ali sam naletio na jedan od problema koji se spominje u notesima od drajvera, vezan za performans monitoring i restart monitora, eh.

  • Saren

    12.12.2017 - 19:03

    Sve je ok dok se ne pokrene Battlefront 2 onda nastaje slideshow, morao sam nazad na 17.7.2 verziju :/

  • Filter

    12.12.2017 - 23:21

    Za sada sam prezadovoljan. Prvenstveno misleći na Enhanced Sync budući da nemam monitor koji podržava FreeSync, tako da sam pozitivno iznenađen koliko FPS-a dobijam sa R9 390 karticom. Pohvale za AMD od mene.

    • Saren

      @Filter, 13.12.2017 - 07:21

      Zvuci odlicno, ja sam testirao na RB6 Siege-u i na Overwatchu reko bi da se vide poboljsanja. Al kazem neke igra tipa The Division i Battlefront 2 rade slideshow, neznam jel to zato jer BF2 navodno kalkulira sam shadere svoje al dok to AMD ne razrjesi ne odlazim sa starih drivera :/ Nazalost vec 4 mjeseca nemogu upgradeat jer mi redom zafrkava igre koje igram xD Hopefully soon…

    • Filter

      @Saren, 13.12.2017 - 17:03

      Da li si probao da u samim igrama podesiš Vsync na off i isključiš chill ukoliko ti je upaljen? Imao sam malih trzaja u Witcher-u 3 svakih desetak sekundi, ali sam isključivanjem chill-a dobio savršeno glatak gameplay bez padova perfomansi, dok npr. u Ghost Recon Wildlands-u sam isključio Vsync, a kroz AMD gaming podešavanja aktivirao Esync za GRW i opet dobio glatak gameplay. Kako? – Ne znam, ali uz pomoć Esync-a mi se i snizila temperatura grafičke za 3-5 stepeni on load što me je pozitivno iznenadilo.

    • Saren

      @Filter, 13.12.2017 - 21:16

      Probao sam se igrati sa raznim opcijama, Chill mi je bio po defaultu iskljucen al sam pokusavao i sa VSyncom sa i bez, rekli su da isprobam AMD shader u Global Optionu sa on/off ni to ne pomaze. Neznam kazem pokusavao sam sa vise opcija i u ingame i u Radeon Settingsima,nista ne pomaze.

    • Filter

      @Saren, 13.12.2017 - 21:46

      May the Force be with you.. Nadam se da ćeš ubrzo riješiti probleme.

    • Saren

      @Filter, 13.12.2017 - 22:28

      Hvala 🙂 I ja se nadam, vjerojatno hoce sa sljedecim driverima popeglat to 🙂 May the Force be with you too

  • CrazyChrisSs

    13.12.2017 - 12:15

    Sinoć sam bacio 4h sata uzaludno pokušavajući podesiti da mi proradi AMD-Link ( connection timed out, pc already connected a nema ga na listi i slično ), također kao što i kolege pišu hrpa igara se sastavlja sa zemljom sa novim driverom. U mom slučaju ne rade The Forest, Ark, Stranded Deep,COD WW2, WoT itd itd .. 🙁 . Dobro zamišljena ideja koju svakako podržavam no mislim da će potrajati do glatke realizacije. Također čak i uz pomoć DDU i clean installa, teško je normalno downgradeati AMD driver … blah :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?