HCL.HR

AMD riješio problem s Radeon Anti-Lag+ u Counter-Strike 2 – tako da ga je isključio u svim igrama

Zoran Žalac 18.10.2023.   •   9 komentara


Iz AMD-a su lansirali novu verziju drivera za Radeon grafičke kartice u kojemu su onemogućili ranije predstavljeni Radeon Anti-Lag+ za smanjene latencije.

Prošlog su tjedna vlasnici Radeon grafičkih kartica mogli pokupiti ban u Counter-Strike 2 ako su koristili novu opciju zvanu Radeon Anti-Lag+. Nova verzija AMD-ove tehnologije kojom se nastoji smanjiti vrijeme odaziva na kontrole u CS2 je detektirana kao pokušaj varanja, pa su iz AMD-a hitno poduzeli neke korake da spriječe daljnju štetu.

Prvo su uklonili sam driver verzije 23.10.1, a jučer su potom ekspresno lansirali i novu verziju – 23.10.2. Onima koji su instalirali prethodnu verziju drivera preporučuje se da obavezno ažuriraju na najnoviju.

Popravlja li nova verzija situaciju s Anti-Lag+ tehnologijom? Ne u potpunosti. Popravak je takav da je Anti-Lag+ sada isključen u svim podržanim igrama, uključujući i one u kojima nije prepoznat kao pokušaj varanja. Dakle, iz AMD-a nastavljaju raditi na rješenju u suradnji developerima, kao i na tome da vrate pristup igrama svim onim igračima koji su nepravedno kažnjeni zbog Anti-Lag+ tehnologije.

Komentari (9)

  • Djelo_Jerboa

    18.10.2023 - 12:54

    Ahahahahhahaha, Modern problems requires AMD solutions.

  • Cygarone

    18.10.2023 - 15:34

    Zanimljivo. Ovo je baš dobar vic. Jesu blesavi ovi iz AMDa. A kako gledaju iz Valve na Nvidia Reflex, zar nije to nešto slično tom anti lag+ ili sam pobrkao lončiće?

    • DarioIlic

      @Cygarone, 19.10.2023 - 01:30

      AMD Anti-Lag ili NVIDIA Reflex moze anti-cheat u igrama detektovati kao potencijalno sumnjive komponente, jer ovi programi rade na smanjenju latencije i mogu izazvati promene u ponasanju igre koje bi se mogle tumaciti kao nepravilnosti, e sad specijalno AMD Anti-lag+ detektuje vjerovatno jer jedan DLL iz drivera radi posao i onda igra detektuje radnju pa se desi problem, NVIDIA je to malo drugacije odradila a i konverzacija je jako obavezna izmedju kompanije i developera tako da to igra uticaj zajedno sa driverima.

    • Cygarone

      @DarioIlic, 20.10.2023 - 13:13

      Hvala na odgovoru! Točno to sam i mislio da je bio problem… Dakle nije stvar u tehnologiji nego načinu izvedbe + komunikacija sa devom pojedinih igara. Staviti flaster na duboku otvorenu ranu u vidu uklanjanja drivera i izdavanja drivera sa potpuno ugašenom opcijom anti lag+ tehnologije na svim programima (CS2 i sve ostale igre) je jako glup i loš potez AMDa.
      Totalni idioti!

      Kompletni build mi je AMD, no ovim potezom najradije bih otišao u smjeru intela. CPU i GPU. Iako intel podnosim još manje… Godinama sam koristio intel CPU.

    • x3m

      @Cygarone, 20.10.2023 - 14:16

      Koristim AMD Ryzen i AMD GPU, nikakvih problema nemam, to je mala greskica koja se desava, ah jednostavno ne ukljucujes novu opciju i to je to. Ja nikad ne ukljucujem te nove “znacajke” cim izadu jer naravno ima dosta bagova oko toga, tako da sacekas i miran si.
      Predi na intel ako imas jako dubok dzep za maltene iste performanse. Sve kompanije imaju sa novim opcijama probleme i bagove i onda kroz tjedan-dva se to rijesi.

    • Cygarone

      @x3m, 21.10.2023 - 13:34

      AMD koristim otkad je prvi ryzen izašao. Preskočio sam samo zen2 generaciju i sada se ti tu javljaš po komentarima pričajući o dubokim džepovima i balkanskim inženjerima. Daj molim te… AMD je skoro propao, i bio bi propao da nije ostvario uspjeh 1 GEN ZEN procesorima. Intel na području GPU proizvodnje je svakako najpovoljniji (NVIDIA>AMD>INTEL) tako da ta tvoja konstatacija o dubokim džepovima ne drži vodu. Pogledaj cijene 7000 serije GPUa od AMDa.

  • Stitrek

    20.10.2023 - 00:33

    Tu je prvenstveno problem sa nedovršenim Anti Cheat enginima koje su developeri trebali uskladiti sa Amd-ovom open source tehnologijom.

    • x3m

      @Stitrek, 20.10.2023 - 14:12

      Ajde ti to objasni nasim balkanskim “izinjerima” u komentarima

  • Cygarone

    21.10.2023 - 13:54

    Nije dovoljno kreirati tehnologiju u današnje vrijeme i prepustiti je na milost i nemilost marketinga bez da se barem djelomično ne posvete istom. Razmisli malo.
    Što meni znači kao korisniku npr. što Sony i dalje proizvodi mobitele koji su u istom rangu ili možda čak i bolji od konkurencije po nekim stvarima, ako reklamu za isti nisam vidio od 2012 godine sa xperia Z mobitelima. Shvaćaš poantu, ili ti trebam pojasniti?

    Intel desktop core2quad sam koristio cijelu srednju školu, fakultet sam prošao sa AMD exclusive laptopom i istim desktopom iz srednje škole. Nakon završenog fakulteta, počastio sam se novim all AMD build računalom 1gen ZEN. Ne žalim ni trenutka. Od ZEN1 (1600) preko ZEN2 (3700x) do ZEN3 (5800x3D). Slažem se da treba pričekati sa rješenjem bugova, ali isključiti opciju (uklanjanjem iste) je glupo. Daj mi toggle opciju u Adrenaline softveru za svaku pojedinu igru. Ljudima koji imaju volje za fine tuning, uvijek preporučam AMD jer jednom kada ga “podese” taj AMD build će raditi bolje od out of the box NVIDIA/INTEL combo računala. Nisi dao nikakav konkretan argument o samoj tehnologiji. Kažeš ne uključuješ je… Niti imaš opciju za uključiti/isključiti kada su je u potpunosti maknuli iz drivera. A to što si u prethodnom komentaru spomenuo bagove, u tjedan dva se riješe. Tu priču pričaj djeci u vrtiću. AMD i dan danas povlači još od GPU serije 5000 crne ekrane i probleme sa slikom. Dan danas nisu riješili taj problem. Najlakše je laprdati jezičinom, biti internet ratnik i glumiti frajera sa profilnom slikom i 2 srednja prsta u zraku.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?