HCL.HR

Američki predsjednik na razgovor pozvao predstavnike industrije videoigara, ali nitko ne zna koga je pozvao

Zoran Žalac 02.03.2018.   •   30 komentara   •   Zanimljivosti


Donald Trump namjerava popričati s predstavnicima industrije videoigara o nasilju u američkim školama.

Američki predsjednik Donald Trump već je nekoliko puta izrazio svoje mišljenje da prikazi nasilja u današnjim videoigrama štete američkoj omladini. Taj stav imao je još i prije šest godina, tvrdeći kako glorifikacija nasilja u videoigrama stvara čudovišta. Prošlog mjeseca to je ponovio nakon što se u američkim školama dogodilo nekoliko incidenata s tragičnim posljedicama.

Trump je sada odlučio djelovati po tom pitanju te je pozvao članove industrije videoigara kako bi s njima porazgovarao što se može učiniti oko ovog problema. Javnosti je to prenijela tajnica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders, ali pri tome nije otkrila kada bi se Trumpov sastanak sa predstavnicima svijeta videoigara trebao održati.

Najčudnija stvar u ovoj priči jest što nitko ne zna koga je Trumpova administracija uopće kontaktirala po tom pitanju. Američku industriju videoigara najčešće predstavlja organizacija ESA u koju su udruženi Electronic Arts, Activision, Ubisoft, Sony, Microsoft, Nintendo i brojne druge kompanije. ESA je također zaslužna za organizaciju poznatog E3 sajma, pa bi stoga bilo logično da njezini članovi predstavljaju američku industriju videoigara. Međutim, ESA se oglasio uz poruku kako nisu primili nikakvu pozivnicu od Trumpa.

Doduše, ESA je prije godinu dana javno osudio Trumpovu imigracijsku politiku, tako da nas ne bi čudilo da im je njegova administracija ovim putem vratila milo za drago pa ih potpuno izostavila iz rasprave o gorućem problemu američkog društva.

Označeno sa: ,

Komentari (30)

  • SemirTheChosen

    02.03.2018 - 18:10

    Ako Trump kaze da je nasilje u video igrama zasluzno za nasilnu omladinu amerike, nek prvo nauci spelovati rjec died koju je na twiteru napisao “dieid“ a drugo nek se pokrije usima jer zabraniti nasilje u video igrama je moguce koliko je moguce zabraniti ga u svim ostalim granama medija (filmskoj industriji), tako da neznam sta misli da ce postici ovim sazvanjem ESA…

    • phoda

      @SemirTheChosen, 03.03.2018 - 18:55

      Sumnjam da je iko prico o zabrani. Vec ako bide sta ce bit stroze ocjenjivanje za koju je publiku igra

    • SemirTheChosen

      @phoda, 03.03.2018 - 19:36

      E na to ocjenjivanje (USK-a) se bas ne moze uticati, jer za to je zasluzna BPJM u evropi kao glavna drzavna institucija koja ima pravo veta, tako da neznam sta je Donald mislio postici.

    • phoda

      @SemirTheChosen, 04.03.2018 - 00:37

      “drzavna” institucija je zasluzena za tu drzavu, takodjer sumnjam da amerika nema svoju instituciju, takodjer ESRB je svjetska organizacija koaj svakako mora postivat zakone zemlje tako da ima moć u svojoj drzavi birat

    • SemirTheChosen

      @phoda, 04.03.2018 - 09:12

      BPJM je glavna za svjetsku USK, samo joj je sjedište u Njemačkoj.

    • phoda

      @SemirTheChosen, 05.03.2018 - 08:37

      Ne moze organizacija bit iznad drzavnog zakona. Nemam pojma sta je bpjm ali znam da njemacka ima svoju komisiju za ocjenjivanje i cenzuru igara. Ako vec bpjm stavlja zakone onda trump moze izac bilo kad i stavit svoje zakone. Ukratko moze sta hoce u svojoj zemlji, naravno uz kongres ali organizacija mu nista nemoze

  • Fr3dY

    02.03.2018 - 18:19

    Nije normalan

    • funky0308

      @Fr3dY, 03.03.2018 - 09:45

      Hehe…ma normalan je on i jako dobro zna sto radi – protiv oruzja se ne moze i ne smije. Oni su glavni financijeri njegovog dolaska tu gdje je i ako on njima okrene ledja – kraj mandata nece docekati. Nama je to neshvatljivo jer nismo niti cemo ikada imati takve agresivne lobiste koji doslovno prelaze preko leseva kako bi ostvarili svoje ciljeve. Ovi kod nas su bebice. Namjerno prebacuje problem negdje dalje i to tamo gdje je najlakse poentirati – na igre. Igre je najlakse optuziti i svi na to brzo padnu. Problem je oruzje u krivim rukama. Zasto policajac ili vojnik mora biti mentalno stabilna osoba? Pa upravo radi tog jbnog oruzja. Ne mozes dati psihickom bolesniku oruzje, ne samo bolesniku. Puno nas je sa krstkim fitiljem i ako u tom trenutku imas i oruzje – nece dobro zavrsiti. Rijesenje je suoer jednostavno – maknuti oruzje i eventualno osigurati javna mjesta naoruzanim cuvarima. Opet se vracamo na pocetak – nema ovo veze s oruzjem- pare su u pitanju. Samo, ocito nije krkan svjestan koliko te igre donose para i kolikp je industrija mocna. Mislim da si je ovaj puta malo prevelik zalogaj uzeo…mogao bi se ugusiti s ovime i napraviti to da se sajmovi, tvornice i developeri presele u Europu i Aziju i nastave dalje, zabraviti im sigurno nista nece. Ekipa si je stavila glupana za predsjednika i sada radi tko sto hoce…

  • PppPP

    02.03.2018 - 18:32

    jel pozvao i kojeg predstavnika filmske industrije?

  • Petar M.

    02.03.2018 - 18:41

    Ako je pozvao Jima Sterlinga onda mu ostatak ekipe niti ne treba, pogotovo ovi smradovi iz ESA

  • IvanHR

    02.03.2018 - 18:48

    Može cuclat limun, kako bi rekao barry kripke 🙂

  • Slim1992

    02.03.2018 - 19:18

    Cudi me da nije pozvao vas sa HCL-a?

    • phoda

      @Slim1992, 03.03.2018 - 18:56

      Samo fali da mu dodje igor i pozdravlja ga sa ĆAO BAO ČOVJEČE hahahahaha

  • Rnabobo

    02.03.2018 - 19:31

    Ubuduce ocekujte AAA naslove s family friendly contentom za cijelu obitelj

  • Sentiel FH-016

    02.03.2018 - 19:52

    Slažem se!

  • Dynamit

    02.03.2018 - 20:01

    Nece valjda zabraniti gaming. Btw to ce slicno biti kao kickass torrent, naplatit ce im par milijuna dolara, oni ce to platiti i nastaviti stvarati jos igrica.
    Sa trupom se nikoji gamer ne slaze, a za sastanak ne vjerujem. ESA je rekla da nije primila poziv od tog smrada, a svi ste imali situaciju u kojoj jedan covijek zapocne ogovaranje, rece jos dvojici i ta dvojica sire dalje…tako je mozda bilo sa sastankom u vezi nasilja u videoigrama.

  • moordrak

    02.03.2018 - 20:45

    Je. Nasilje u videoigricama je gorući američki problem. Bitno da je svakom ameru ustavom zajamčeno pravo na posjedovanje oružja. Koji licemjeri.

    • Anomaly

      @moordrak, 06.03.2018 - 00:55

      Mantra koja se stalno ponavlja u svetu jeste da baš svaki U.S. citizen može imati oružje, ali u stvarnom svetu kada kupuješ oružje vrši se provera da se vidi da nisi kojim slučajem krivično osuđivan, gonjen, nasilnik, narkoman, otpušten iz vojske zbog nečasnih razloga, pa čak i mentalno defektan. Jeste, mentalno poremećen. E sad, pošto ne mogu da uhvate svakog ludaka a i jer nisu mnogo strogi povodom toga najbolje je svima zabraniti oružje, jer šta će “to” slobodnom i mirnom čoveku?
      Form 4473
      Kod nas se “pravo” na posedovanje oružja naziva privilegijom.

  • karlod1997

    02.03.2018 - 22:39

    Baš me zanima šta je sa tim pozvanim “predstavnicima” gaming industrije priča, o poboljšanju CODa, o smanjenju bugova u FIFI, o licencama u PESu, o tome kako kabel joeysticka triba bit 4 metra dug, a ne metar ipo….klasično skretanje pažnje sa bitnijih tema

  • VEK1NG

    03.03.2018 - 01:30

    Bitno je da američki predsednik rešava važne probleme u državi…

    • Dynamit

      @VEK1NG, 03.03.2018 - 13:00

      Zamisli buducnost bez igara, to je nesto kao smak svijeta, neoposivo.

  • Zabac

    03.03.2018 - 05:35

    Ko im je kriv sto im je omladina cela suntava pa mesju virtuelno od realnosti.
    Ovo ti je samo skretanje paznje sa glavnih problema.
    Klasicna njihova prica
    Da oni nesto maknu a to im donosi milijarde dolara XD idiot pravi cirkus od sebe

  • Zabac

    03.03.2018 - 05:49

    XDXD cirkus

  • Apocalypse4987

    03.03.2018 - 07:57

    Pozva ih je da naprave igru di će on bit glavni lik, nekakvi old school shooter tipa duke nukem

    • Dynamit

      @Apocalypse4987, 03.03.2018 - 13:01

      COD WW3, glavni lik Dony Trumpy, hahaha zamisli

  • Alex-17

    03.03.2018 - 11:37

    Najmoćniji čovjek na svijetu i gorljivi zagovornik slobodne prodaje vatrenog oružja s većinom u oba doma Kongresa neutemeljeno optužuje videoigre za nasilje mladih, pucnjave i masovna ubojstva djece po školama, uskoro vjerojatno predlaže drastične promjene, ograničenja, cenzure i zabrane, demonizira i sotonizira ono u čemu svi mi uživamo i što nas zabavlja. I dok se isprva čini da nas se to ne treba ticati jer nismo u SAD-u, većina kvalitetnih developera i izdavača igara ipak jesu u SAD-u, pa su moguće posljedice za gaming općenito potencijano jako štetne. No konzervativac je, antiliberal, antifeminist, antiimigracijski nastrojen, šovinist, seksist, rasist, nacionalist, desničar, vjernik, valjda i homofob i stoga dežurni moralisti i dušebrižnici foruma šute ko zadnje licemjerne pi*ke jer im je uzor i velika nada. Čekaju neki članak o tome da u nekoj igri možemo birati nešto tako usputno te za samu srž igre nebitno kao seksualnu orjentaciju liku pa da to mogu nazvati lgbt agresijom i sjw uništavanjem gejminga, čekaju igru s više ženskih likova koji imaju neki sadžaj i karakter a nisu polugole dr*lje pa da mogu optužiti feministkinje da im uništavaju igre, čekaju neku igru u kojoj priča promiče normalne civilizacijske vrijednosti, ravnopravnost, ljudska prava, raznolikost i multikulturalnost likova i tema i društveni napredak pa da mogu cmizdriti kako i ta liberalnokomunistička agenda uništava gejming i da je bolje da cijeli svijet i svi ljudi izumru kad je sve otišlo k vragu i njihove “vrijednosti” i vizija svijeta su ugroženi i napadnuti. 🙂

  • AceRimmer

    03.03.2018 - 14:42

    Neke od genijalnih izjava velikog Donalda: ”My two greatest assets have been mental stability and being, like, really smart”; ”I think I’m much more humble than you would understand”, ”We fulfilled far more promises than we promised”.

  • Sinek

    05.03.2018 - 07:41

    Trenutno imamo 20-ak krimi/detektivskih/forenzičkih serija i serijica na televiziji u kojima se doslovno svaku večer izmišljaju nova ubojstva ali ipak za sve je vjerojatno kriv novi wolfenstein

  • Kr4t0s

    05.03.2018 - 23:10

    Veličanstveni Donald Trupm!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?