HCL.HR

Amerikancima sad odgovara i kad se sportske videoigre prenose na televiziji

Zoran Žalac 25.03.2020.   •   4 komentara


Američka televizijska kuća Fox u nedostatku stvarnih sportskih sadržaja odlučila je prenositi virtualno natjecanje, takozvani eNASCAR.

Neobično je koliko su nam se životi promijenili pojavom novog oblika virusa. A ne mijenjaju se samo životi već i stavovi vezani uz određene stvari. Prije samo nekoliko godina dio stanovništva Sjedinjenih Američkih Država bio je zgrožen idejom da se turniri u videoigrama emitiraju u televizijskom programu. Kad je 2015. na kanalu ESPN održan prijenos natjecanja u igri Heroes of the Storm, to je uznemirilo mnoge ljubitelje sporta – i to ne zato što se radilo o baš o toj igri. Cijela ideja prijenosa esporta na sportskom kanalu mnogima je bila izrazito odbojna.

Pet godina kasnije skoro sva sportska događanja su otkazana pa se televizijske postaje u Americi okreću prenošenju virtualnih natjecanja – u videoigrama. Fox Sports je tako najavio da će prenositi eNASCAR natjecanje u iRacingu, i to ne jednu utrku nego cijelu sezonu. Za prijenos će biti angažirani stvarni komentatori NASCAR-a, a prije svake utrke održat će se tradicionalno puštanje himne te zajednička molitva. Ovdje se ne trebaju moliti da svi ostanu živi tijekom utrke nego da ne bude nekih tehničkih poteškoća sa serverom.

Kako je krenulo, za elektroničke bi sportove ovo mogao biti prijelomni trenutak nakon kojega ljudi na takav oblik kompetitivne zabave možda budu gledali s malo manje prijezira.

Komentari (4)

  • Masterchief

    25.03.2020 - 15:04

    Sad im valja da esports bude na tv-u, a do sad? Tak su ismijavali esports i esports gamere , a sad?

    • chocobo_047

      @Masterchief, 25.03.2020 - 18:10

      Nije to ništa čudno za Amerikance koji su prvi upotrijebili atomsku bombu pa svima govore da se razoružaju od atomskog oružja a sami posjeduju isto.

  • chocobo_047

    25.03.2020 - 18:00

    Čovječe, meni bi prijenos EVO Tekken 7 na TV došlo kao budali šamar.

  • thcbullseye

    25.03.2020 - 20:24

    A gle stari sad da postoji koji sposoban kanal za esports i da ga ja pratim i sad mi umjesto gaminga stavi nekih dvadesetak budala koji trče uokolo za jednom loptom i za to ih puuuno previše plaćaju i ja bi se bunio koji k to sad stavljaju na e sport jer to nije vrsta spotra koji ja hoću gledati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?