HCL.HR

AOC gaming slušalicama GH200 i GH300 lansira novu kategoriju proizvoda

PR 26.03.2021.


Specijalist za monitore i vrhunski dobavljač monitora AOC nastavlja širiti svoj portfelj proizvoda, sada i primarnom opremom za gamere. Stručnjak za gaming predstavlja dva para gaming slušalica: AOC GH200 i GH300, koje će biti dostupne od svibnja ove godine.

Slušalice dijele jednako elegantno kućište te udobnu i laganu strukturu s odvojivim mikrofonom i driverima od 50 mm. Oba modela opremljena su pletenim kabelima koji imaju linijski daljinski upravljač i privlačan dizajn (završna metalnosiva obrada za GH200, a završna crvena obrada za GH300). Dok GH200 nudi stereozvuk s priključkom od 3,5 mm, luksuzni GH300 nudi dodatni 7,1 virtualni surround zvuk (samo za PC), USB priključak i RGB svjetlosne efekte. 


AOC GH300 s USB-om i virtualnim 7,1 surround zvukom

Svaki gamer koji ima iskustva u igrama žanra multiplayer shooter složit će se da je zvuk jednako važan kao i slika. Prostorni zvuk omogućuje gamerima da precizno utvrde položaj protivnika i prepoznaju što rade prije nego što ih vide na ekranu. U današnje vrijeme dizajn zvuka uvelike se poboljšao, dajući gameru potrebne zvučne povratne informacije i dovršavajući uranjanje stvoreno u videu. Zvuk visoke kvalitete nije važan samo u FPS naslovima, već i u svim žanrovima, primjerice u pričama temeljenima na akcijskim/RPG igrama, kako bi se uživalo u epskim zvučnim zapisima i razumljivim dijalozima, te u trkaćim ili simulacijskim igrama, kako biste čuli detalje svakog dijela vozila.

Kako bi isporučile ono što gameri trebaju za poboljšanje svojeg arsenala, AOC-ove slušalice GH200 i GH300 opremljene su 50 mm neodimijskim driverima, nudeći frekvencijski opseg od 20 Hz do 20 kHz, i rade s impedancijom od 32 Ω (± 15 %) za optimalnu kvalitetu zvuka.

Gameri će cijeniti i odvojivi mikrofon za komunikaciju sa svojim timovima u igri ili u VoIP softveru kao što je Discord/Teamspeak. Mikrofon se može namjestiti u svim smjerovima, a može se optimalno prilagoditi udobnosti i razini zvuka. S frekvencijskim rasponom od 100 Hz do 10 kHz, koji odgovara onomu ljudskog govora, on filtrira buku na vrlo niskim i vrlo visokim frekvencijama kako bi pružio jasnu kvalitetu zvuka i govora.

Zahvaljujući dizajnu savršeno prilagođenim za uši, vanjski zvukovi poput glasnih ventilatora računala ili ulične buke ne ometaju igrača, dok jastučići za uši od umjetne kože i memorijske pjene osiguravaju ugodnu upotrebu tijekom dugih sati. Vanjski poklopac s metalnom mrežicom jamči trajnost slušalica, dok prilagodljivi čelični klizač povezuje fleksibilnost za bilo koju veličinu glave i optimalno raspoređuje težinu.

AOC GH200 s priključkom od 3,5 mm

AOC GH200 ima pleteni kabel duljine 2 m kao i utičnicu od 3,5 mm, a isporučuje se s Y-razdjelnikom, koji korisnicima omogućuje, prema potrebi, razdvajanje izlaza za mikrofon i slušalice. Zahvaljujući univerzalno uobičajenom konektoru od 3,5 mm, ove slušalice savršeno odgovaraju računalima, konzolama ili mobilnim uređajima. Ugrađeni daljinski upravljač nudi kontrole glasnoće i uključivanje/isključivanje mikrofona. Korisnici mogu koristiti Windows Sonic Spatial Sound za PC i Xbox. Nenametljiva završna metalnosiva obrada savršeno se stapa s ostalim komponentama računala i čini slušalice atraktivnim izborom za videopozive na daljinu ili online predavanja.

AOC GH300 dolazi s USB kabelom od 2 m. Zahvaljujući njegovoj virtualnoj mogućnosti 7,1 surround zvuka, gameri mogu točno odrediti odakle dolazi zvuk u igri, povećavajući mogućnost za odgovarajuću reakciju ili za uživanje u filmovima dok se osjećaju potpuno uronjeni u priču. Kad je riječ o kvaliteti zvuka, korisnici će moći reproducirati zvuk studijske kvalitete na 24-bit/96 kHz i imati iskustvo najbliže stvarnom zvuku igre. Za još veću prilagodbu, metalni mrežasti poklopac GH300 uključuje osvjetljenje RGB s četiri načina rada (disanje, ciklično, statično, isključeno), kojima se može upravljati putem ugrađenog daljinskog upravljača, a koji također sadržava kontrolu glasnoće i prekidače za uključivanje/isključivanje mikrofona. Odvojive LED mikrofonske poluge pokazuju kada je mikrofon isključen, što pojednostavnjuje svakodnevnu upotrebu i pomaže u izbjegavanju neželjenog prigušivanja zvuka.

I posljednje, ali ne najmanje važno, žičana konstrukcija slušalica omogućuje solidnu audiovezu bez zaostajanja i problema poput kašnjenja kompresije ili artefakata kompresije.

AOC GH200 i GH300 bit će dostupni od svibnja 2021. po cijeni od 319,00  odnosno 419,00 kn.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?