HCL.HR

I Apple ulazi u svijet igara, najavili su pretplatničku uslugu Apple Arcade

Zoran Žalac 25.03.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Tvrtka Apple napravila je svoj prvi korak u svijetu industrije videoigara lansiravši platformu koja će pretplatnicima donositi stotinu igara mjesečno.

Mobilne igre najunosnije su i najpopularnije aplikacije za iOS platformu. Više od milijardi ljudi barem jednom je preuzelo i pokrenulo neku igru na svojim Apple uređajima. Ne čudi stoga što se tvrtka Apple odlučila ući u industriju videoigara. Ako niste primijetili, to je u trendu jer se videoigrama sada bave Google, Amazon i brojni drugi giganti.

Apple Arcade je pretplatnička usluga za iPhone, iPad, Mac i Apple TV uređaje. Njome se dobiva pristup katalogu od 100+ novih i ekskluzivnih igara. Uz to, pretplatom na Arcade uslugu dobiva se mogućnost igranja bez dosadnih reklama te igranja u offline modu. Sve igre koje dolaze u sklopu pretplate bit će cjelovite, odnosno neće biti potrebno plaćati nikakve propusnice za dodatne levele i sl.

Apple Arcade usluga bit će dostupna od ove jeseni u više od 150 zemalja diljem svijeta. Nije još rečeno koliko bi mjesečna (ili godišnja) pretplata trebala iznositi.

Zna se samo da će igre biti probrane i da će dolaziti od hvaljenih timova i izdavača. Apple se neće baviti proizvodnjom videoigara već će se oslanjati na tvrtke kao što su Lego, Konami, Sega, Annapurna Interactive, Cartoon Network i druge.

Komentari (4)

  • op_maniak

    25.03.2019 - 21:00

    svi naavalise sad odjenom ko rus na mjesec XD

  • vragec25cro

    25.03.2019 - 21:38

    Samo da se ne dogodi ista stvar kao i s filmovima.Svi prave hrpu prosječnih filmova(igre več odavno idu u tom smjeru),neka bude njih par i nek rade vrhunske filmove.(ima ih i sad ali naspram količine kolko ih izlazi mali postotak vrhunskih)

  • bozicni_zeko

    25.03.2019 - 22:28

    ahahahaha

  • Apocalypse4987

    26.03.2019 - 06:38

    Vidila žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?