HCL.HR

Argonus and the Gods of Stone mogla bi biti igra za tvrdokuhane avanturiste

Pero Mlinar 09.10.2019.   •   0 komentara


Argonus and the Gods of Stone avantura je iz prvoga lica smještena na otok u Antičkoj Grčkoj, s elementima fantastike i grčke mitologije.

Argonus and the Gods of Stone avanturistička je igra velikim dijelom usidrena u prošlost. Mjesto radnje je Antička Grčka, a stil inspiriran filmovima fantastične tematike iz 70-ih. To je i point ‘n’ click naslov u kojemu nema opasnosti od umiranja.

Argonus je povjesničar koji putuje kao putnik na brodu Jasona i Argonauta – Argu. Pomorci u jednome trenu začuju zov sirena te se razbiju na stjenama, a Argonus se zatekne na obali nepoznatog otoka, živ i neokrznut, ali sam. Kad shvati da je nasukan, odluči zamoliti bogove da se smiluju pa ga vrate kući. Ali stvar nije toliko jednostavna. Da bi do toga došlo, najprije će morati proputovati otokom i ispuniti neke njihove zadatke te im dati nešto zauzvrat.

Argonus and the Gods of Stone igra je koja se iz prvoga lica te je po tom pomalo nalik na serijal Myst. Zadatci su pak osmišljeni u obliku zagonetki, navodno ne preteških. Pritom je vrlo bitan element istraživanje otoka. Kako smrt u svijetu Argonusa ne postoji, znatiželja ne može ubiti mačku, već je, naprotiv, to vrlo poželjna osobina kod igrača.

Igru se može nabaviti na Steamu gdje košta 15 eura.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?