HCL.HR

Arma 3 ekskluzivna za Steam

Stjepan Fikter 22.02.2013.   •   2 komentara


Bohemia Interactive otkriva kako će Arma 3 biti Steam ekskluzivan naslov – potez na koji su se odlučili kako bi uspjeli izbaciti igru u najavljenom roku, odnosno prije kraja 2013. godine.

Iako se iz naslova može iščitati da će Arma 3 biti dostupna samo u digitalnoj verziji, zaljubljenici u fizičko pakiranje igara neće ostati razočarani budući da će igra biti dostupna za kupovinu i u tome obliku. U kutijama će se nalaziti Steam kodovi ili DVD diskovi za bržu instalaciju.

Odluka za Steam ekskluzivnost dolazi nakon poteškoća u razvoju kojih je studio Bohemia imao nakon što su dva njihova dvelopera uhićena u Grčkoj s optužbama za špijunažu. To je sve usporilo i otežalo razvoj, a Bohemia je ostala odlučna izbaciti igru tijekom 2013. godine, kako su i najavili. Steam ekskluzivnost pomoći će tom cilju.

Šef Bohemie, Marek Španel izjavio je: “Kao nezavisni developer stalno proučavamo načine razvoja, izdavanja i distribucije igara. Valve je napravio velika poboljšanja za njihov sistem što je omogućilo instalaciju/nadogradnju mnogo lakšom, kako za developere tako i za korisnike.” Naravno, treba tu ubrojiti i ostale mogućnosti koje Steam pruža poput Workshopa i naprednog multiplayera te community elementa, stoga kad su već primorani odabrati jednu platformu – Steam je i logična odluka.

Komentari (2)

  • UltimateXioni

    22.02.2013 - 10:19

    Dobar potez.

  • Aves

    22.02.2013 - 18:52

    Jako dobro… Bohemia Interactive mi postaje sve draži i draži studio! 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!