HCL.HR

Assasin’s Creed i Far Cry serijali vjerojatno će dobiti svoje free-to-play igre

Zoran Žalac 12.05.2021.   •   18 komentara   •   Industrija videoigara


Iz Ubisofta su još jednom potvrdili kako će u budućnosti sve više svojih serijala iskoristiti i u formatu free-to-play igara.

Ranije ove godine iz francuske tvrtke Ubisoft stigla je obavijest o nakani njihovog posvećivanja tržištima mobilnih igara i free-to-play naslova. U slučaju da je to nekome promaknulo, Ubisoftov šef financija Frederick Duguet u nedavnom je obraćanju investitorima ponovio taj plan.

Kako kaže Duguet, lansiranje 3-4 visoko budžetne igre svake godine “više neće biti prava indikacija vrijednosti kreativne dinamike Ubisofta”. Zaradu će tražiti i pomoću drugih projekata – mobilnih igara te igara freemium modela, odnosno inicijalno besplatnih igara s dodatnim naplaćivanjima sadržaja.

Led će probiti The Division serijal te je prva besplatna Division igra, zvana The Division: Heartland, najavljena još prošloga tjedna. Njezin primjer slijedit će i druge najveće Ubisoftove franšize poput Assassin’s Creeda i Far Cryja.

Iz Ubisofta pak poručuju da njihovo posvećivanje freemium modelu igara neće zamijeniti visokobudžetne projekte. I dalje će izlaziti Assassin’s Creed i Far Cry igre koje će se plaćati, no iskustva tih serijala bit će dostupna i bez inicijalnog plaćanja. Kao primjer se navodi Call of Duty: Warzone, koji je besplatan za igranje, ali sadržajno ne nudi baš sve što Call of Duty serijal ima za ponuditi.

Komentari (18)

  • esse

    12.05.2021 - 16:53

    Korak po korak i morati cemo biti pretplaceni na svaki moguci vrag…

    • 312AE

      @esse, 12.05.2021 - 17:48

      U indačima, msnjim studijima i ekslizivama je spas, a s druge strane, sam treba mozku malo vremena za učenje. Iako EA, Ubisoft i Activision uvjek hajpaju svoje igre i prodaju nam to kao nezaboravno iskustvo, kad jih jednom prokužiš da je uvjek sve na isto kalup, je lakše. Ništ ne propuštaš, ako preskačeš njihove naslove. Nek sam nabijaju passove, pretplate i kojekakve modele. Da se biti gamer bez Codova, Fifi, Assasins Credova…

    • Kirian_1984

      @312AE, 13.05.2021 - 08:00

      da, nekad se čekalo napeto da novi nastavak IP-a izađe, al onda poslije, pa čemu?!?!?! Svaka godina sve isto, to sam prešao AC, odradio dvojku za platinu, pa trojku na 80%, i od tad, samo čitam nove recenzije…. Al sad bi već moglo probat Valhallu…. 😀

    • 312AE

      @Kirian_1984, 13.05.2021 - 15:31

      Probaj, ali sumljam da budeš završil. Probal sam I ja, da budem iskreni! ☺️

  • ichbinich01

    12.05.2021 - 17:05

    Ovo mi deluje ok ako odluce da uklone mikrotransakcije iz svojih AAA igara jer mislim da je pomalo nepotrebno naplacivati skinove od 20$ u AAA naslovu kao npr u Valhalli. Samo moje misljenje…

    • Agent

      @ichbinich01, 12.05.2021 - 17:12

      Dok su skinovi to je ok,jer njih je ionako nepotrebno imat,pa tko se pali na skinove neka ih kupuje.

    • ichbinich01

      @Agent, 12.05.2021 - 17:32

      Slazem se ali u Valhalli je poseban slucaj jer ti skinovi daju bonuse i atribute koji neki kostimi u samoj igri nemaju dok su neki cak i op tako da ispadne da je igra pay to win jer mozes odmah kupiti skin koji je vec upgradovan i daje mnogo dobre bonuse dok u samoj igri za 1 ceo armor moras da prodjes pola mape dok ne sakupis sve delove a cak i onda treba grindovati da se skin upgraduje do kraja. Naravno da ne spominjem XP boostere, time savere, consumable packove i slicno.

    • Agent

      @ichbinich01, 12.05.2021 - 18:14

      Istina,ali ako žele mogu oni to riješiti na drugačiji način pa neće biti p2w

  • Mihael5555

    12.05.2021 - 17:40

    Prestanite koristit free to play i umjesto toga napisite pay to win

  • Nemanjazzz

    12.05.2021 - 17:49

    Obicno ovakve igre zahtevaju grajnd ili potrosnju. Znaci vreme ili novac. A vreme je novac 🤔

  • hyperion

    12.05.2021 - 19:40

    A u k.. ovo znači da nas očekuje još jače štancanje. Kako ubisoft inače razvodni svoje igre, mogu mislit na šta će free to play model izgledat…

  • Arthur

    12.05.2021 - 21:07

    Haj dobra stvar ali već vidim gdje ovo ide. Ili će biti neki mp oblik glavnoga naslova pun mikrotransakcija i gdje ćemo imati jedan dio igre dok će ostalih 90% biti zaključano. Ali opet dobra stvar da vidimo kako bi se igra vratila na našem računalu i bi li nas privukla bez da odvajamo 60$ ili više. Ili ako netko ne želi dati novac za igru ovo je za njega dobra stvar jer će moći isprobati ove naslove. Ne nadam se sada da ćemo dobiti cijelu glavnu priču od ovih naslova za free ali par misija i ostalo da bude free room bez dodatnog sadržaja bi već moglo biti. Ili to ili neki mp. Ne vidim zašto bi još nešto stavljali za free to play naslov.

  • Dajsikeks

    12.05.2021 - 21:44

    Ovo je savršena prilika za AA i indie studie

  • Chris_LiRiOuS

    12.05.2021 - 22:06

    Far cry verzija battle royalea bi bila odlična, ali da bude ko trojka, za nadogradnju holstera za oruzja za armor i to sve moraš po mapi ubijat i skinat životinje. Da ima nešto posebnije sto druge igre nemaju. Al naravno teško izvedivo radi ovih iz PETA-e i ljubitelja životinja na netu.

    • Diablofreak

      @Chris_LiRiOuS, 12.05.2021 - 23:04

      uh 3 dio co op…najbolje , to smo lega i ja rokali svaki dan..

  • Diablofreak

    12.05.2021 - 23:37

    Jos vise znaci pay to win igara, na trzistz,jej..

    Uzas, prie sam ih igro,al su pretjetivali, bolje je dat neki 20 dolara igra na akciji, i igras ko covjel ,jer znas sto igras, ovo ti sam pojede zivaca, znam par mmorpg kao nemos chatat u. Igri nit dodavat nekog do levela 15 , take debilane, ma zajeb

  • Fli 0100

    13.05.2021 - 02:51

    Sto znc propast Ubisoffta i njene gaming industrije? Ko zna sta ih je navelo na ovakav potez

  • moordrak

    14.05.2021 - 01:46

    Materijala za napraviti jednu odličnu f2p igru u svijetu Assassins Creeda definitivno imaju. Mogu vrlo lako zamisliti virtualne svjetove unutar Animusa i sve dosadašnje sadržaje na jednom mjestu. AC serijal njeguje određenu povjesnu komponentu no nisu se bojali zaigrati sa fiktivnim svijetom Atlantide. Dotaknuli su se gotovo svih mitologija zapadnog svijeta. Istok nisu dotaknuli . Zašto ne otići u budućnost? Mogućnosti su im neograničene. Osmisle li multiplayer komponentu dobro, mogao bi takav AC biti vrlo zanimljiv i privlačan velikom broju igrača. Ne vole svi istraživanje otvorenog svijeta uz odrađivanje questova zato dodavanje pvp komponente ima smisla. Uglavnom, može se sa AC serijalom napraviti još čudo toga. FarCry , sa druge strane, može postati BR napucačina bez ikakvog problema. Na kraju, obje igre mogu otići u sasvim drugačijem smjeru. Fantastičan primjer je Apex. Budemo vidjeli. Nemam ništa protiv nečeg novog.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?