HCL.HR

Assassin’s Creed serijal prelazi u ruke novog tima

ToxarE 04.07.2014.   •   4 komentara


Nakon višegodišnjeg upravljanja Assassin’s Creed serijalom, Ubisoftova ekipa iz Montreala prepustit će svoj najuspješniji proizvod novom timu u drugom kanadskom gradu – Qubecu.

Assassin’s Creed serijal oduvijek je imao pozamašan broj timova iza sebe. Na svakoj su igri surađivali Ubisoftovi ogranci od Šangaja preko Bukurešta pa do Kijeva. Sve je to kulminiralo s nadolazećim Assassin’s Creed Unitiyjem na kojemu radi trećina Ubisoftove radne snage, odnosno deset razvojnih studija. Međutim, svim projektima do sada obično je nadgledao ogranak u Montrealu, i premda je to činio dosta uspješno (s obzirom da je AC postao najprofitabilniji serijal u Ubisoftovoj povijesti), čini je kako je došlo vrijeme za promjenu.

Naime, najavljeno je kako budući AC projekti (nakon Unityja) u potpunosti prelaze u ruke Ubisoft Qubecka, koji je na serijalu surađivao još od Brotherhooda. Iako dotični studio još nije izbacio samostalnu igru (ne, The Black Eyed Peas Experience ne podrazumijevamo pod igru), svoj zanat usavršavali su mahom na DLC proširenjima prethodne dvije AC igre.

Štoviše, studio je uznapredovao Ubisoftovom investicijskom injekcijom od nekoliko milijuna kanadskih dolara, te se s ukupnim brojem od 350 zaposlenika pretvorio u jedan od većih studija, ne samo u Kanadi, već i općenito. Kako navode, do 2017. planiraju povećati taj broj na 425 ljudi, a s obzirom da sada u svojim rukama drže Ubisoftov najveći serijal i imaju kreativnu slobodu odlučiti kamo žele da se on kreće, uopće ne sumnjamo da će do 2017. biti u samom vrhu industrije.

Komentari (4)

  • RaseWP

    04.07.2014 - 18:27

    Ok.

  • Falak

    04.07.2014 - 21:06

    Valjda neće uprskati sav serijal.

    • Spartacus

      @Falak, 05.07.2014 - 10:09

      Slazem se s tobom 😀

  • goldfinger

    05.07.2014 - 11:41

    Nadamo se najboljem…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?