HCL.HR

Assassin’s Creed više neće na Wii U jer njegovi vlasnici ne kupuju ozbiljne igre

ToxarE 19.08.2014.   •   4 komentara


Predsjednik Ubisofta Yves Guillemot dao je izravan odgovor zašto buduće Assassin’s Creed igre nećemo vidjeti na Nintendovoj Wii U konzoli.

Treći i četvrti Assassin’s Creed svojevremeno su bili dostupni za Nintendovu Wii U konzolu. Međutim, iako ćemo krajem ove godine dobiti dvije nove igre iz Ubisoftovog najprofitabilnijeg serijala (AC Unity i AC Rogue), nijedna od njih neće se pojaviti u izdanjima za Nintendovu aktualnu platformu. Razlog za takvu odluku manje ili više je očit, a Ubisoftov predsjednik Yves Guillemot bio je prilično izravan u razjašnjavanju situacije:

„Vrlo je jednostavno. Vidimo da Nintendovi kupci ne kupuju Assassin’s Creed igre. Prošle godine prodali smo Black Flag u jako malom broju.“ – izjavio je Guillemot dodavši kako to ne znači da time završava Ubisoftova podrška za Wii U konzolu.

Kasnije ove godine stižu Watch Dogsi, koji će biti posljednja Ubisoftova „ozbiljnija“ igra za Nintendovu platformu, a nakon toga tvrtka će prilagoditi svoj pristup platformi fokusiranjem na Just Dance serijal i slične igre koje Wii U publiku očito više zanimaju.

Komentari (4)

  • MoGaming

    19.08.2014 - 15:07

    tko kupi wii U očekuje od igara da traze neprestalno interakciju tijela a čisto sumljam da su toga puno stavili u AC 🙂

    • Ementaler

      @MoGaming, 19.08.2014 - 15:39

      Sumljam? Neprestalno? 🙁 Uglavnom, Wii U ti nije isto što i Wii. Wii U igre većinom ne zahtjevaju nikakvu "interakciju tijela", tj. ništa više od klasičnog tipkanja po tipkama i pomicanja analoga.

  • Artyom

    19.08.2014 - 17:37

    Ma to je dobra odluka Ubisofta. Ostavite Nintendo djeci i djecjim igrama. Plus konzola je sigurni i preslaba za AC Unity. Nintendo bi stvarno trebo izbacit novu superjaku konzolu sam za "ozbiljne" igre. Ostavit Wii U za te djecje pizdarije a na novoj konzoli izdavat i radit samo ove velike i nabrijane projekte i to da budu u boljoj rezi i graficki jaci od PS4 i XBO. Napravit dvije divizije, jedna orjentirana djeci i obiteljskim igrama na Wii U, druga za ozbiljnije gamere na novoj konzoli i eto ti Nintenda opet na vrhu.

  • Norrec

    19.08.2014 - 18:32

    In your face Hudinamo! 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?