HCL.HR

Asus ROG Chakram je novi gaming miš s analognom palicom

Zoran Žalac 14.01.2020.   •   3 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka Asus pokušat će napraviti inovaciju na tržištu gamerskih miševa uvođenjem palice kakvu koriste kontroleri za PC i konzole.

Analogne palice kakve se koriste na modernim kontrolerima nisu sasvim strane igračima na PC-u. Vidjeli smo kako ih koriste neki dodaci, poput Razer Tartarus Pro keypada. Međutim, uskoro bismo analogne palice mogli vidjeti i na gamerskih miševima.

Za tu je ideju zagrijana tvrtka Asus čiji nadolazeći miš ROG Chakram donosi upravo “joystick” iliti palicu na svojoj lijevoj stranici. Ovaj dio miša koristi se palcem, a može se i podesiti po dužini uz kraću i dužu palicu. Ako vam palica ne odgovara, možete ju kompletno ukloniti.

Palica ima dva načina rada. U analognom načinu je poput klasične “gljive” na kontroleru, a iz Asusa kažu da ju je tako najbolje koristiti za simulacije letenja i vožnje. U digitalnom načinu rada palica se može programirati da funkcionira kao četiri različite tipke (svaki smjer po jedna tipka), što dobro dođe za brzu izmjenu oružja u pucačinama, primjerice.

Ostaje za vidjeti hoće li ovaj koncept biti privlačan PC igračima. Za sada je barijera ipak prilično visoka jer će miš koštati oko 150 dolara. Međutim, ako zanemarimo palicu, radi se tu o iznimno sposobnom gamerskom mišu s optičkim senzorom do 16000 dpi, koji može raditi i žičano i bežično, a moguće mu je i podešavati težinu. U prodaju bi trebao krenuti tijekom ovog mjeseca.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • Masterchief

    14.01.2020 - 14:51

    Izgleda taj miš ok, ali zašto?

  • erfatih26

    14.01.2020 - 15:16

    Napucan, nema šta. Nije loša fora sa analogom, ima sitnih mehanika gdje može da se fino spoji ugodno sa korisnim. Biti će napucana i cijena. Ipak je to Asus “ROG” masnoča.

  • DrunkO_OMonkey

    14.01.2020 - 16:18

    Ovo sto je Zoran rekao, za mjenjanje oruzja se slazem. To bi bilo vrlo lako i precizno za mjenjati oruzja na brzinu ili cak za build bindove(fortnite). Ali nekak mi stalno na umu da bi svako malo slucajno taknuo tu palicu jer inace koristimo palac za drzanje i pomicanje misa, a ta gljivica se nalazi bas na tom mjestu gdje drzimo mis:S Kad bi barem bila malo vislje prema zici od misa , to bi bilo idealno i da imam para odmah bi kupio:p

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?