HCL.HR

Batman: Arkham Origins odbacio Games for Windows Live

ToxarE 19.08.2013.   •   5 komentara


Čini se kako je Batman u mlađem izdanju ipak nešto pametniji nego onaj koji je u zrelim danima koristio omraženi Games for Windows Live. Umjesto njega, Arkham Origins koristit će Steamworks.

Batman: Arkham City bio je jedna od posljednjih velikih PC igara (ne računajući užasan port Dark Soulsa) koja je koristila tada već otpisani Games for Windows Live program. Premda ta igra nije imala multiplayer komponentu, GfW je svejedno iritirao igrače jer je igra zbog njega između ostaloga imala problema s performansama. Stoga je sretna vijest što se takvo što neće ponoviti s Arkham Originsom.

Naime, Batman: Arkham Origins koristit će Steamworks za multiplayer i achievemente, potvrdio je Warner Bros. Pri tome nije potvrđeno hoće li igra dobiti i ostale pogodnosti Steama, poput snimanja pozicije u oblaku, punu podršku za Big Picture mod i Steam Trading Cards, premda je dio toga naveden na Steamovoj stranici igre. No u bilo kojem slučaju, svi ćemo se složiti kako je ovo korak u dobrom smjeru.

Ovakvoj odluci zasigurno su pomogle negativne kritike igrača prema GfW-u, ali i skorašnje gašenje digitalne tržnice istog programa.

Komentari (5)

  • mmarcec007

    19.08.2013 - 11:58

    Pozdrav. Ovako na STEAM-ovim stranicama je navedeno da će igra (barem za sad) imati ove
    pogodnosti: Steam Achievements, Steam Leaderboards, Steam Cloud(snimanje pozicije u oblaku), Full controller support te naravno single-player i multi-player komponentu.

  • snooker

    19.08.2013 - 13:06

    Ti achievementi su gluposti za malu dicu.

  • grgoljblaster

    19.08.2013 - 14:58

    Odlicna vest, doduse i ocekivana jer poslendnja WB izdanja idu preko Steamworksa. Secam se koliko smo muke imali sa GFWL na Arkham City, prijatelj cak nije ni mogao da igra igru dok na kraju nije reinstalirao Windows.

  • grgoljblaster

    @gamelaker, 19.08.2013 - 14:57

    probaj da predjes Half-life 2 Episode 1 bez ispaljenog ijednog metka 🙂 e to je achievement!

  • Aves

    @gamelaker, 19.08.2013 - 17:26

    Ja sam tebe vidio da ti seres po svemu i svačemu. Prvo seres o tome kako su igre repetetivne, pa kako su FPS-ovi dosadni, pa sad po achievmentina. Jesi ti dobro?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?