HCL.HR

Battle royale igra Darwin Project postala je besplatna

Zoran Žalac 21.04.2018.   •   6 komentara


Tvorci igre Darwin Project najavili su kako ta igra postaje free-to-play naslov s namjerom da uspije privući što veći broj igrača.

Darwin Project je igra koja je nedavno lansirana u Early Access programu, a igračima je obećala spoj battle royale žanra i craftinga. No, čini se kako to lansiranje nije uspjelo privući željeni broj igrača. U gužvi između Fortnitea i PUBG-a, Darwin Project ipak nije uspio postati hit preko noći, a njegovi tvorci nakon razmatranja došli su na zaključak da je to zbog toga što se igra skrivala iza cijene od 15 eura.

Jučer su stoga odlučili ukloniti tu “prepreku”, odnosno prebaciti se na F2P model po kojemu je igra besplatna za sve igrače na Steamu. Developeri poručuju kako su svjesni da je to velika promjena, ali kažu da će ostati vjerni svojoj viziji za ovaj projekt, bez obzira što on više neće biti plaćeni proizvod.

Zahvaljuju se i onima koji su prethodnih mjesec dana izdvojili svoj novac za igru te obećavaju da će ih kompenzirati s Founder’s Packom s dva legendarna seta, tri legendarne sjekire i luka te još nekoliko manjih nagrada koje će ti igrači dobiti 24. ovog mjeseca.

Također obećavaju da će ubuduće prodavati samo predmete kozmetičke naravi, odnosno one koje u igranju ne daju prednost onima koji si ih mogu priuštiti.

Komentari (6)

  • Reponja123

    21.04.2018 - 13:59

    Super. Ova mi se igra baš svidjela kad sam gleda Igora.

  • symbi0n

    21.04.2018 - 15:30

    Jedna stvar mi nikad nece biti jasna. Ok, batzke royale je trenutno nesto najpopularnije i oni prvi na tom polju su uboli pravo. Ali ne moraju sad svi u tom smjeru, daj se sad netko kreativan baci na neki drugi zanr i smisli novu stvar kako privuci igrace. A ne ovako, prezasitu trziste ovim pa ih 3/4 propadne. Pa nemam ja vremena igrati 16 br igara odjednom. Iako, ja ne igram br uopce, ali isto vrijedi za svaki zanr.

    • Reponja123

      @symbi0n, 21.04.2018 - 15:53

      Slažen se. Ja iman neke ideje za igre al neznam programirat pa nakraju ništa od toga.

    • Hellblazer

      @Reponja123, 21.04.2018 - 16:53

      Prodaj prijatelju ideje nekom poznatom studiju, obogati se i lagano u penziju B-)

    • Hellblazer

      @symbi0n, 21.04.2018 - 16:47

      Slažem se, skroz blesavo, kao ovce u jednom smjeru. A možda idu i na to da naprave veću konkurenciju, pa da igrači imaju veću mogućnost izbora, ali, opet će se većina, vjerovatno, opredjeliti za onu igru koja je bila prva jer će ostale pratiti stigma kopija, što u suštini i jesu.

  • siblyx

    21.04.2018 - 20:20

    Ne kuzim kako netko misli da moze sad samo tako PUBG i Fortnite skinuti s trona. Jel ti ljudi uopce istraze trziste prije nego gluposti idu radit?

    Tako je bilo i sa LoL-om kad je eksplodirao. Svi su htjeli svoj dio kolaca, a nito od njih nije poonudio niti jedan jedini razlog zašto bi itko prestao igrati LoL (i Dotu). Jedino tko se uspio istaknuti tada je bio Smite.

    Jebalo ih kopiranje svega i svacega.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?