HCL.HR

Battlezone se vraća u život kao VR naslov

Stjepan Fikter 16.06.2015.   •   1 komentara


Jedna od prvih VR igara vraća se u velikom stilu baš u vrijeme kada je u razvoju nekoliko različitih modela naočala za virtualnu stvarnost.

Davne 1980. godine izašao je Atarijev Battlezone koji se smatra začetnikom virtualne stvarnosti zbog svojeg prepoznatljivog periskopskog prikaza, a sada 35. godina kasnije, od studija zaslužnog za Sniper Elite, stiže istoimeni hommage tom klasiku.

Iako možda u budućnosti studio Rebellion promjeni naziv igre jer je ovo još uvijek po njihovim riječima radni naziv, njezina osnova u obliku tenkovskog ratovanja u neonskom okruženju neće se promijeniti. Igra je trenutačno najavljen kao VR naslov za PC te PlayStation 4 i njegov Project Morpheus.

Jason Kingsley iz Rebelliona kaže: “Kada je originalni Battlezone izašao 1980. – davno prije nego što smo bili u razvoju igara – Chris i ja bili smo među prvima koji su postali vjerni sljedbenici. Kada smo prije dvije godine stekli prava na igru, skoro smo se morali uštipnuti. To je uistinu bilo ostvarenje sna, stoga je naš cilj dostaviti isto uzbuđenje originala za cijelu novu generaciju. Želimo iskoristiti virtualnu stvarnost da istinski uhvatimo maštu današnjih gamera, baš kao što je originalni Battlezone uhvatio našu.”

Komentari (1)

  • kozmos098

    16.06.2015 - 18:25

    uh fantastične igre 🙂 nisu pokazali normalnu igru za ove nove hardvere na glavi, a mislim da od toga neće biti ni ništa ko kad su pumpali 3D pa i nije bas extra proša

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?