HCL.HR

Besplatno se dijele dvije Borderlands igre

Zoran Žalac 28.05.2020.   •   124 komentara


Epic Games ponovno časti. Ovoga tjedna imaju doista zgodan poklon – Handsome kolekciju serijala Borderlands u kojoj se nalaze drugi dio i Pre-Sequel.

Novi tjedan – nove besplatne igre na Epic Games Store. Nakon GTA 5 i Civilizacije 6 na poklon se daje još nešto u vrijednosti 60 eura. Kako smo već znali još prošlog tjedna, radi se o igri Borderlands: The Handsome Collection. Točnije rečeno, to je paket s dvije igre: Borderlands 2 i Borderlands: The-Presequel. Obje su vaše za sva vremena ako ih dodate u kolekciju do 4. 6.

Ove looter shooter igre pružit će vam dugotrajnu zabavu. Neki fanovi tvrde kako je Borderlands 2 bolji od trojke, čemu u obranu ide i više pozitivnih ocjena na Steamu. Handsome Collection osim glavne kampanje donosi i hrpu DLC-ova, a sve to možete igrati i kooperativno s troje drugih igrača.

Sljedeća igra koja će se dijeliti besplatno na Epic Games Store je ARK: Survival Evolved. Osim Borderlands kolekcije, na EGS-u se trenutno dijeli i nova igra – Sludge Life.

Komentari (124)

  • BoneDigger

    28.05.2020 - 19:00

    A sada dame i gospodo… Prepirke oko Steam-a! (Koji nema veze sa ovom vijesti ali nema veze 🙂

    • Saren

      @BoneDigger, 28.05.2020 - 19:39

      Sada kada ti navale sa starim hitovima i evergreenima xDD

    • SpaceMan

      @BoneDigger, 28.05.2020 - 19:51

      Tko još priča o Steamu? Pfff! Živio Epic Games!! Nedaj se Epiče! Ne daj se!!! Moj Epiče, nikad se nedaj! 🙂

    • Lovac

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 20:02

      Za svaki “ne daj se” Tencent navodno spasi jednog psa iz lokalnog restorana 😀

    • SpaceMan

      @Lovac, 28.05.2020 - 20:05

      Jel to neka lovačka? 😉

    • burgi

      @BoneDigger, 28.05.2020 - 20:19

      e da mi je netko prije 20 godina rekao da ce klinci pljuvati nekog jer mu dijli besplatne igrice 😀

    • Saren

      @burgi, 28.05.2020 - 20:31

      E zamisli da te netko prije 20 godina naucio uvaziti i tudja misljenja i naucio te promisljati vlastitom glavom…

    • Lovac

      @burgi, 28.05.2020 - 21:49

      Nitko nikog ne pljuje JER DIJELI IGRE. No možda klinci kao što veliš. Pljuje se sve ostalo što pokušavaju ovako jadno zamaskirati s par godina starim igrama i zbog toga ih se diže u nebesa. A sjeb. će PC gaming uz ovaciju i pljesak.

    • gunnerst

      @Lovac, 28.05.2020 - 23:06

      Nisan epic fanboy, dapace… Ali kako ce sjeb. PC gaming?

    • Lovac

      @gunnerst, 28.05.2020 - 23:27

      Plaćenim ekskluzivama. Već je sad bilo glupo s Outer Worlds, Borderlands 3, Metro Exodus recimo. Zamisli kad još store ili dva krenu s istom “genijalnom” idejom. Više ne biraš nego te se sili. Uopće nemam problema s Epicom da idu po tom pitanju pošteno. Neka dijele igre, pa će svakako privući dio publike, no ekskluzive… A bit će još i gore budući da preko Unreal Enginea planiraju davati ponude koje se ne odbijaju, a za uzvrat dev će njima ustupit ekskluzivu. Dobit će to zamah za godinu, dvije.

    • delight353

      @Lovac, 29.05.2020 - 09:19

      Ekskluzivnost jedino moze predstavljati problem kada bi te svi launcheri trazili kakvu mjesecnu/godisnju pretplatu. Ovako uopce ne kuzim sto ti moze predstavljati problem ako je Metro:Exodus ekskluzivan na Epic Storeu.

    • funky0308

      @Lovac, 29.05.2020 - 10:26

      A i mislim da stvari gledas s krive strane. Ovo sto kazes stimalo je u pocetku, sada je Epic na putu da pregazi Steam i ide im jako dobro. Naravno da to ne bi bilo dobro ali dok igra dodje na Steam, vecina nas ju je vec kupila na Epicu. Jbga, evolucija i napredak su neizbjezni. Steam je usporio, pojavio se novi igrac i stvari se mijenjaju, nista cudno. Ja na Epic drugacije gledam od kako su na tu platformu stigle neke igre koje do tada nismo mogli na PCu igrati, a jedva sam ih docekao na PCu. Bore se za svoje mjesto pod suncem i usput unistavaju konkurenciju – najnormalnija stvar na svijetu. Sada je Steam taj koji kaska i kojemu treba prigovarati da se ne bori i ne pokusava promjeniti stvari, ne Epic. Da je dobro da se rade ekskluzive kroz launchere nije, naravno da bi bilo bolje da postoji jedno centralno mjesto s kojega pokreceno igre ali eto, to nije tako. Epic se odlucio na ovakvu bitku, mogli su i bez ovih tjednih poklona istu stvar raditi s ekskluzivama i opet bi ih morao tamo kupiti ako ih hoces igrati, a ne bi dobio ni jednu free igru. Meni je Epic dosao kao narucen s tim bespla igrama. Taman u vrijeme pojave Epica sa free igrama slozio sam malcu komp i iako ja imam sve igre koje oni dijele, nemam ih na njegovom kompu. Sada ih uzimamo i igramo u coopu ili online i bio bih najvece smeccme da i dalje pricam kako Epic ne valja. Samo neka nastave s ovime.

    • mamojebac

      @Lovac, 30.05.2020 - 10:45

      To ti je otprilike kapitalizam. Ja ne vidim u cemu je problem.
      Toliko problema u svijetu, tebe brine na kojem pokretacu ces igrati igre. Svaka cast 👌😅

    • funky0308

      @mamojebac, 30.05.2020 - 12:08

      Hahaha… kad ga mamojebac odreze . Hahaha, nick je bomba 🙂

    • funky0308

      @Lovac, 29.05.2020 - 10:07

      Nemoj onda uzimati igre i koristiti Epic i rijesen problem. Ne stoje vise stvari koje su stajale u pocetku, a ako nekome bas toliko fali neka opcija da ne zeli uzeti igre koje zaista nisu smece – neka ne uzme i dobro. Ovo je na dobrovoljnoj bazi, ne ide se u Gulag ako odbijes. Ja sam imao neke zamjerke, veci dio je rijesen i trenutno vise onlinea igram preko Epica nego preko Steama ili Ubisofta i nemam nikakve probleme, sve radi OK.

    • Petar Marjolovic

      @burgi, 28.05.2020 - 22:12

      Auuu da, kako se samo usuđuju komentirati launcher koji nema ništa, sram ih bilo!

    • burgi

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 11:36

      da si odrastao na jednoj disketici od nintenda jer nisi mogao drugu kupit a kamoli dobiti besplatno to bi bilo nista

    • Petar Marjolovic

      @burgi, 29.05.2020 - 11:48

      Brate ja ne znam jeste li vi mentalno zaostali ili ne znate čitati. Ko se žali što djele free igre? Gdje si ti pročitao da je neko napisao “glupi epic dijeli free igre”? Ja kažem da epic taj launcher ima 5 godina a da ništa sa njim nisu napravili. Jedinu što su napravili su 2018. izbacili novu verziju, kao novi laucnher i to je to. I nemoj reći da je to nebitno jer da je nebitno laucheri nebi postojali. A epic po pitanju mogućnosti ima najgori laucnher. To što djele free igre je super ali neće ih zauvijek dijelit i kada prestanu onda ako budu htjeli da im launcher bude popularan će ga morati nadogradit.

    • funky0308

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 14:24

      Daj mi samo nabroj koje su to tocno stvari koje Epic nema, a Steam ih tako dobro radi? Nista ne sugeriram ili palim vatru, zanima me koji su to tocno featuresi bez kojih ekipa nikako ne moze. OK je bilo prije gid dana ili nesto manje dok je launcher bio svjez ali sto je to danas toliki problem da svj prvaci esporta u nas ne mogu na epic. Samo mi nemoj reci friends lista jer je postala vec izlizana fora. Opet ponavljam, nemoj se odmah ljutiti i ponavljati kako je super sto dijele igre ali… daj mi pliz reci sto te tocno pati.

    • macgyver

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 16:11

      Treba. Jer za pola tih stvari nemam pojma sta su, za drugu polovicu nikog normalnog nije briga. Mislim badges, trading cards… koga boli k za to?
      A i lista nije bas up to date, pise da epic nema regional pricing (ima), Install folder relocation, a ja sam prilicno siguran da me prije instalacije igre pita gdje je hocu instalirati… nisam gledao dalje al vjerojatno ima jos takvih primjera
      Jedino sto priznajem kao prednost steama su kosarica (iako to nije neki big deal sto fali na epicu) i user reviews.
      Pise i u toj tvojoj tablici Automatic refunds, da steam ima a epic nema, sta je to tocno? Jer epic ce uvesti (ili je vec uveo) automatic djelomicni refund ako se igra koju si nedavno kupio pojavi na rasprodaji. Jel ima steam to?

    • Petar Marjolovic

      @macgyver, 29.05.2020 - 16:55

      Piše ti sve, ne razumijem šta ne shvaćaš. EGS nema ništa i to je njegov problem. Bukv sam u komenatru napisao da ne govorite da je to nebitno jer da je nebitno launcheri nebi postojali a ti to opet napisao.

    • funky0308

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 16:58

      Ma daj..pa koliko su te stvari bitne? Super da ih ima ali mislim da mozemo takve stvarno pricekati bez halabuke

    • funky0308

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 16:56

      Haha…bolje da nisi nista ni postao. Dobro je, sada su mi stvari puno jasnije.

    • Petar Marjolovic

      @funky0308, 29.05.2020 - 17:01

      Brate pitao si me šta nema, poslao sam ti. Šta tebi nije glupo da launcher star 5 godina nema ništa?

    • macgyver

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 17:08

      Tvoj screenshot je star 5 godina, ovako na brzinu sam nasao dvije stvari koje Epic ima a pise da nema. Vjerojatno bi nasao jos da idem detaljnije traziti i da za pola tih stvari znam sto znace, a ne znam jer su nebitne.
      Nasao sam jos jedan biser, Screenshot uploads… Ljudi moji, na Epicu ne mozete uploadati screenshote. Gotovo je, brisem Epic account, nema vise besplatnih igara za mene.
      A ako ne usporedjujes samo Steam i Epic nego sve navedene launchere, vidjet ces da svi imaju bar duplo manje stvari od steama, a neki i vise od duplo. Svi su blize epicu po crvenom nego steamu po zelenom. To ne znaci da su svi launcheri osim steama losi nego da steam ima hrpu nepotrebnog smeca koje nitko normalan ne koristi

    • Petar Marjolovic

      @macgyver, 29.05.2020 - 17:26

      Glupi steam kako se usuđuju dodavati stvari, stvarno su grozni. I da btw ne kažem ja da bi ti trebao delete egs zbog bilo čega, nego kažem da bi trebao shvatiti da je egs loš. Nije da samo steam ima te stvari, Microsoft store i GOG isto imaju dosta toga. Ne razumijem zašto svi uzdižete egs u nebesa samo zato što djele free igre a da ih ne dijele pljuvali bi po njima. Lijepo je to što oni dijele free igre, i uvijek uzmem kada je neka igra free. Ali 100% sam siguran da ću uvijek kupovat na Steamu baš zbog tih opcija, koliko god se one činile nepotrebne, možda ih nekada budem trebao.

    • Saren

      @funky0308, 31.05.2020 - 02:01

      Funky sad ga pretjerujes i ti stari, ali opako, inace volim procitati tvoje komentare jer uvijek imas zanimljiv stav i slicno, no s obzirom na to sto komentiras sada ovdje u par postova, a i lajkas kao da si jucer dosao do ovih tema, no ok, tvoj stav i misljenje, radi sta hoces. Zanimljivo gorovris na drugom postu da bi bio ovo ili ono da nekom govoris sto da koristi, a opet kad nekoliko nas to kaze tada smo u krivu? Ok, kako sam rekao tvoja volja i pravo uzivaj. Razocarao si me doduse, no opet sam sam si kriv sto sam mislio drugacije. Imas u mojim komentarima dolje opisano, ne vidim sta ne kuzis tu. Zato sto eto tebi pase da kupis i igras sa klincem nikom nista, sve pet, ne znaci da stima i nama ostalima i ne, nitko nema nista protiv sto Funky uziva. Ja sam vec bio rekao, nemam ni jednu EGS igru free ili placenu, niti cu je uzeti – ikad a jos manje nesto kupiti tamo, a imam ih odavno drugdje kad su bile aktualne day one. Rekoh vec, fucka mi se zivo tko sve uzima free i da li ce igrati ili nece. Ali dajte ostavite se tih gluposti da zato sto se nesto dijeli najednom je sve bajno i krasno sa tim launcherom i ne treba nista vise traziti od njega, ni propitkivati, super kad si ti zadovoljan i tebi sve stima i odgovara, nekima od nas ne. A govoreci o toj frend listi koja je tebi toliko izlizana fora to i dalje stoji i kud srece da je to jedini problem s EGS-om. Ako vec neces citati moje komentare imas i Lovceve dolje, covjek odlicno objasnio na nekoliko primjera. Pa fakat k vragu, jel je toliko tesko za pokusat razumjet da neki ne zele skok sa konja na magare u ilustrativnom smislu?! To je ko da ja tebi nudim malo friziranog Jugica i nastojim te uvjeriti kako je taj Jugic superiorniji tvojoj Mazdi iz 2019 zato jer ti eto nudim uz njega godinu dana besplatne benge sa kromiranim naplatcima, to sto taj Jugo svako malo trokira i ljusti mu se farba i sto sam ti nisam dao grijanje uz njega to nema veze… To je za mene od prilike to isto, kad vec placam nesto 60+ eura i vise puta tada zahtijevam da je ta usluga na mjestu i da ima sve sto hocu, to sto je sada najednom tebi pola toga glupo i nepotrebno je tvoj stav. Primjera radi Civilizaciju si nebih mogao zamisliti bez modova koji su mi nadohvat klika misem, zasto bih morao sad ici po internetu i zafrkavati se uokolo na primjerice Gamer Nexusu kad sve mogu sa jednog mjesta ? Da li mene sada smeta sto ju je funky uzeo na EGS-u ? Ne, tvoja igra, radi sto hoces, meni svejedno, uzmi i 50x kopija ako ti je to veselje. Kako sam rekao, osobne preference i odabiri, meni je svejedno gdje, kako i zasto i sa cime ti kupujes i zbog cega, uzivaj, tvoje pravo. Ono sto me iritira da ima ovdje nekolicina ljudi kojima je problem shvatiti zasto netko odbija koristiti losiju platformu i onda smo odmah protivnici napretka, jer eto ne razmisljamo kao ostatak vas tu kojima je sve ovo divno i bajno. Kakav je to napredak koji ide unazad umjesto napred ? Rekao si na primjeru dolje da smo uzimali GTA V sa Social Cluba, da jesmo, da li ga to cini dobrim ? Pobogu ne, SC je skart takodjer u nekim stvarima mi je jednak sa MS Store-om kojeg ne volim ni malo, da ne govorim da je diskriminrajuci do zla boga, ne postoji savrseni launcher poanta svega ovoga. Postoji doduse bolje odradjena rjesenja (sto se mene tice) i losija, a EGS svakako mi to nije. Kako je GOG tj, CDPR uspio u kratkom roku napraviti fantasticni Galaxy, a jedan EGS koji je sigurno 50x bogatiji ne moze ? Daj molim te, ako stvarno vjerujes u takve price onda neznam fakat. Sam si rekao „pa koliko su te stvari bitne? Super da ih ima ali mislim da mozemo takve stvarno pricekati bez halabuke „ , e pa u tome je meni poanta, zasto bih ista morao cekati ? Zbog necije komocije, nevolje ili neznanja ? Ne, ne tjera nas nitko u Gulag kako si ti rekao, niti ce nas to kostati. Super za njih sto su eto doveli PS igre na PC to ih i dalje ne opravdava. Da, slozit cu se sa tobom da sustavu treba borba i da ga treba mjenjati, trebalo je odavno, no ovaj nacin to nije, drzanje igara taocima, ok kako sam rekao, zelis nesto igrati – igraj i uzivaj, mene ne dira, ali ne ocekuj da svi cemo sad uskakati na isti bandwagon jer je eto, EGS osigurao jos jednu ekskluzivu i jer dijeli istina odlicne naslove i sad je odmah zbog toga lijep i krasan, ostatak stvari ko sisa. Rekao sam vec, kuponi su super stvar, ostatak sto rade – nije i ne nitko nema problema sto se daje kupon i free igra, ima problema kada mi se uvaljuje skart i sada bih ja trebao biti sretan sto eto oni tako rade, na jel navodnu neciju dobrobit, ma daj. Sto cemo sad cekati da svi redom krenu sa svojim launcherima a EGS nastavi sa ekskluzivama, to onda nece bit monopol jel ? To ce bit super onda ne, neka jos najbolje i budu addovi svakih par minuta i GG bit ce ala mobilno trziste.. Pogledaj Bethesdu, majko mila onaj bloatware je u istom kosu sa EGS-om po meni, uz prikljucak MS Storea i SC-a iz Rockstara. Postoji jednostavno stav za koristiti nesto – da ili ne, da ako je dobro i sve je kako treba, ne ako je polu funkcionalno. Jednostavno. Ako ti i ostatak ekipe uzivate u svemu ovome, super za vas. No samo zato jer se vama nesto svidjelo i sada vam to najednom iz ovog il onog razloga odgovara, ne znaci da sad i mi ostali moramo radit isprike svima vama i reci „da eto, mi smo bili u krivu, vi u pravu, eto i nas sad” i sutjeti. Najbolje da krenemo vas jos i od reda pitati da li da popijemo Colu ili Sprite. Ne shvacam sto je tu tesko shvatiti necije misljenje ne samo tebi nego ostatku ovdje.

    • delight353

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 17:07

      Ne znam… 95% stvari tu mi je full nebitno. Bitno mi je samo da slobodno mogu odabrati na koju particiju igru instalirati i da igra, naravno, radi. Uostalom, pa konkurencija nama kupcima/potrosacima samo moze ici u prilog.

    • funky0308

      @delight353, 30.05.2020 - 12:08

      I ocigledno je da nam i ide u prilog.. to je to

    • burgi

      @BoneDigger, 28.05.2020 - 20:22

      dijeli* besplatno…original,bez plačanja….a nije pedofil:D

  • Venom102

    28.05.2020 - 19:18

    Ma samo nek davaju, em sto su igre koje daju brutalne em sto poticu steam da i oni davaju dzabe igre… Win win situacija

    • Darcoolio

      @Venom102, 28.05.2020 - 19:27

      Koji inače ne da ništa, free weekend ni ne razmatram.

    • Venom102

      @Darcoolio, 28.05.2020 - 19:33

      A nije bas tako… Dali su total war shogun i lego ninjago u zadnjih par tjedana. Nije nesta puno ali po meni se vidi neki napredak

    • GAMEmaher

      @Venom102, 28.05.2020 - 22:13

      Lego ninjago je bio i za ps4 i xbox pa nije isključivo steamova akcija nego darežljivost developera…

    • XLBanana

      @Darcoolio, 28.05.2020 - 23:05

      Majstore nije tako. Da si pratio video bi koliko je stim dao besplatnih igara. Ja ih imam oko 50 + mnogo nekih DLC, a i stalno daju free wikende odličnih igara.

    • Agent

      @XLBanana, 28.05.2020 - 23:38

      Većina se davala i na platformama tako da nije steam to dijelio nego sami developeri.Steam jedino što daje su free weekendi ( i to ako on uopće daje ).

    • Agent

      @Venom102, 28.05.2020 - 19:30

      Pa nebi se složio za steam,jer on se baš i nije pomaknuo s toga previše

    • GAMEmaher

      @Venom102, 28.05.2020 - 19:31

      Sad u zadnje vrijeme otkad Epic baca igre nekako Steam i Humble bundle slabo dadu što, nije kao prošlih godina kad bilo žešće s njihove strane, još im gorak okus od GTA 5 🙂

  • dzele

    28.05.2020 - 19:57

    61 igra na epic-u koju nisam pokrenio -_-
    btw samo ih 61 i imam

    • funky0308

      @dzele, 29.05.2020 - 10:28

      To najvise govori o tebi. Zasto uzimas nesto sto ti ne treba? Ne kuzim taj poriv da se grabi sve samo zato sto je besplatno. Skini ono sto ti treba i sto planiras igrati

    • mamojebac

      @funky0308, 30.05.2020 - 11:06

      Kazu, covjeka najbolje mozes procijeniti kad se nesto dijeli 🙂

    • funky0308

      @mamojebac, 30.05.2020 - 12:10

      Napuca ekipa 304 bespla igre koje ne treba i onda se kuka da je Epic smece hahaha… budite dosljedni, ignorirajte ono sto ne volite i svaka cast. Ovako sve skupa ispada smijesno

    • BoneDigger

      @funky0308, 30.05.2020 - 20:50

      A sta, igre ce se razgrabiti? Nece ostati za druge ako on uzme sve? 😂

  • Lovac

    28.05.2020 - 20:00

    Sweeney ima više love nego Gabe čitao neki dan, a Epic neće zauvijek davati igre jer kad tad će kasica-prasica presušiti, a ideja je da što više igrača presele na svoju platformu. Sve platforme povremeno daju nešto free, osim Epica koji dijeli šakom i kapom jer mora budući da su došli najmanje 5 godina kasno u utrku. Zašto bi sad ostali počeli raditi isto što i Epic? Dosta selektivno, što da ostali počnu kupovati ekskluzivnost na jedno godinu dana? Želiš C2077 i W3? Sorry stari, samo GOG jebe se nama što ti je 90% igara na Originu. Želiš nezz, Fallout 4? Microsoft Store. E da, taj store. Dajte stvarno zamislite da MS kupuje na godinu dana ekskluzivnost na svom storeu. Kupovao bih isključivo na PirateBay-u. To je otprilike Epic ako izuzmemo free igre. Glupava praksa i baš me briga što dijele igru koja je bila par kuna prilikom izlaska B3. I pazi, nakon što su dali 6,7 godina stari GTA, sad je tu i čuveni 8 godina stari Borderlands 2. Tko je htio, odigrao je, moglo se nabaviti za 10kn već x puta. Nisi igrao nekim čudom? Uzmi i uživaj, al nemoj mi govoriti da to što se dešava nema nikakav negativan efekt ili “pa svejedno ti je kad imaš instalirano XY programa”. A jesam i ja šašav da se ložim tu kad ionako nitko od nas ništa ne može promijeniti u moru potencijalnih kupaca 😀

    • Saren

      @Lovac, 28.05.2020 - 20:14

      Odlican komentar, ni sam nebih mogao reci bolje, hvala. No kad kazes to i pokusas tim rijecima objasniti to bilome kome u bilo kojoj raspravi tada si stovatelj kodova, ignorant koji nece napredak il nesto deseto sto vec izmisle. Valjda smo obojica ludi onda hahahaha xD

    • vragec25cro

      @Lovac, 28.05.2020 - 23:05

      Postali ste gori od vlasnika playstationa koji se bune na ps plis i “besplatne” igre.Kakve ima veze šta daju đabe.Evo imam osobno instalirani večinu launchera i dosta igara igrao koje imale svoje launchere posebno typa world of tanks.Bolje da skineš launcher(5min posla)nego da potrošiš lovu na ps 4 i xbox ko ja pa igram šta želim.Mislim da je besplatno ipak bolje,a opet te nitko ne tjera da igraš ili kupiješ na epic.Ja osobno uzeo večinu igara koje mi se svidjele(nek se nađe),a pokrenuo samo Fortnite(zbog mlađeg buraza kaj s njim igrao).Ovo s Epicom je slično ko i s konzolama i eskluzivama ali je BESPLATNO i u večini slučajeva traje eakluziva 1 godinu.Nemojte biti ko neka djeca i na svaku free igru od Epica pisati iste komentare 🙂 Na Steam imam oko 300 igara(večinu odigrao),na uplay jedno 30,na origin jedno 10,na epic jedno 40(još niti jednu odihrao osim Fortnitea),na battlenet jedno 3-4,gog uopče ne koristim, na ps4 jedno 7 igara na xbox jedno 5(obje konzole brojim samo fizičke kopije) i nemam nikakvih problema s traženjem igara jer točno znam koja je gdje.U večini slučajeva igru kupim odigram i više ne koristim.Sad ovo nije da se hvalim niti da branim epic nek stvarno ste postali ko mala djeca na svaku free epic igru hrpa komentara kako steam bolji(meni isto definitivno najbolji launcher)epic ovo epic ono.Kako si rekao u najgorem slučaju imaš piratebay ili uzmeš neku konzolu 🙂

    • Saren

      @vragec25cro, 28.05.2020 - 23:54

      Ponovit cu komentar od neki dan, usput prije toga se nadovezati. To sto je tebi svejedno, meni i ostatku ljudi nije i necemo sutke prihvacati ovo sta Epic gura, a i stvar je principa sto mi se cini da ne shvacas uopce, da rade posteno nebi im rekao ni rijec, ovako nema sanse. I za tvoju informaciju ima tu kompanije kao Prophett kojem fale daske u glavi pa trola i slicno koji zapocinju prvi, na svakoj free EGS igri. Meni se fucka, hoces igrat free igru ? Kupi i uzivaj, ja necu ali isto tako ne nabijaj mi na nos da imas superiorni store i launcher zbog toga sto se eto dijele free igre, jer je sve samo to nije. Koliko mi je poznato jos uvijek jest nemogucnost kupovanja vise igara od jednom, shopping cart (u 2020-toj lol) nepostojeci i slicno, kao i user review-ovi, achivementi,workshop, opecnito security kao takav prilicno traljav, moralno upitni financijski partneri, vrlo izmotavajuci CEO same firme i slicno. Cloud save, kojeg koliko sam zadnje citao podrzava tek sacica igara na EGS-u. Ova dvo-faktorska autentifikacija koja je trebala biti nezaobilazna za GTA V citam da su ljudi vec ugrabili po vise kopija, tako da sorry, ali je smjesno da se takve stvari dogadaju. Kad se pojavio Borderlands 3 ni pre-load nisu odradili, vec je dev team sam morao brze bolje uskakati i radit kao ludjak da to sredi. Za pocetak, sa vec gore navedenim sta sam rekao da me osobno smeta kod njih. Ekskluzivnosti je mjesto na konzolama, kraj rasprave. To sto EGS dijeli igre je pohvalno, no ne i odrzivi model dugorocno za njih. I ovi kuponi koje djele su im savrsen primjer, a i pohvalan kako se nositi sa konkurencijom. Ovi pokusaji prisiljavanja da kupim igru pa da ju igram 9-12 mjeseci prije nece upaliti na polu funkcionalnoj platformi i jos bi to trebao sutke prihvatiti ? Takvu poslovnu praksu necu podrzati pa makar sve igre izasle tamo. Toliko o tome.

    • Prophett

      @Saren, 29.05.2020 - 00:16

      Ne bolestan covek zaobidje ono sto mu se svijda, mentalno zaostao ostavi 30 komentara 🙁

    • Prophett

      @Prophett, 29.05.2020 - 00:16

      Ne svidja *

    • Saren

      @Prophett, 29.05.2020 - 00:18

      Da, to smo ustanovili kod tebe vec 🙂 Kao ti na svaku vijest o bilo kojoj Steam igri LMAO. Nastavi prodavati te otuzne fore nekom drugom lmao.

    • Prophett

      @Saren, 29.05.2020 - 00:26

      Ako si vec tako brizan o launcerima i ne zanima te igra, kako koristis ovaj sajt kojem nedostaje hrpa funkcija, ima ocajan sustav za obavestenja itd, meni to ne smeta niti ce mi ikad smetati jer mi sluzi za to sto radim, komentarisem i citam vesti, kao sto mi launcher sluzi da upalim i igram igru. Ako si vec tako brizan o savremenim funckijama ti HCL ne bi smeo da upalis jer u odnosu na funkcije ostalih sajtova “modernih” je zaostao? AL znas sta tebe ubija, ubija te u pojam sto svoje mentalnopsihicke nedostatke kao i fizicke nadovestavas brojem igara na steam-u, kao kamenjarke ajfonom, i ne samo ti ima vas par pacijenata ovde, bukvalno samo glupe ljude mozes upecati na trol, a ti razmisli o tome, poslednji komentar gde ti odgovaram 😀 A ti ces meni vec jos mnogo puta odgovoriti u to sam siguran 😀

    • Saren

      @Prophett, 29.05.2020 - 00:45

      Da posljednji ti je jer znas da nemas nista pametno za reci, zato ti je zadnji komentar. Ja citam i nevjerujem, to je problem i tebe slicnih, to sto si ti zadovoljan necim, ne znaci da sam i ja svi ostali, ali to u tvoju bulju neide ocito. HCL nije platforma da me hoce pecati sa free igrama i to na ultra losoj platformi za razliku od nekih. Sto se samog HCL-a kao takvog tice trebao bi upgrade blagi, s obzirom kakav jest drazi mi je HCL sa BUG-om naspram IGN i Politically Corect Gamera primjerice. Jedino sta me ubija u pojam jest zadrtost tebe i slicnih pacijenata ovdje koji nisu u stanju pojmiti zasto nesto koriste, vec gledaju jednu jedinu stvar, kao ti – “uuu free igre, odlican launcher”, a ne znas i ne zelis niti imas pameti ni itelekta da pogledas dublje u srz problema ili se barem za pitati zasto je to tako, krizaru kamenjarski, tako kupe tulipane kao sto si ti i tebi slicni. Ne pece mene sta EGS daje free igre, niti me pece sta imaju love. Samo si ti prebalav i preglupav da istaod toga pojmis ili hoces pojmiti. Sad nastavi krizariti i dalje i javi se kad smislis bolji komentar od ovih jadnih pokusaja sa kojima uvijek padas i zakopavas se jos dublje, to jedino sta znas i mozes sa takvim mentalitetom i IQ-om kojeg imas LOL. Uzivaj 🙂

    • Petar Marjolovic

      @Prophett, 29.05.2020 - 01:05

      Aha dakle launcheri su beskorisni ali ako ih je napravio epic onda su dobri, iq 200.

    • Petar Marjolovic

      @Prophett, 29.05.2020 - 00:32

      Zaobiđi ti onda njegove komentare ako ti se ne sviđaju, to je tvoja logika.

    • Prophett

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 00:46

      Ali on je meni odgovorio na komentar, ja moram da odgovorim na repliku mog komentara a takodje me je spomenuo i u ovom gore komentaru. Ako si toliko retardiran da to shvatis onda ti ne mogu pomoci, pozdrav.

    • Saren

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 00:46

      Nemoze on to pojmiti sa IQ-om ulicne lampe, pa si misli da si je pametan.

    • mamojebac

      @Prophett, 30.05.2020 - 11:15

      Auuu, pravo dobar komentar 😁
      Da ih briga za besplatne igre kao i epic, zaobisli bi post.

    • Saren

      @mamojebac, 31.05.2020 - 02:03

      Da najbolje da tebe i ostale Vase Visocansto pitam da li smijem nesto komentirati ili ne ? Zabrijali smo si nesto previse jel ? Da li mases i desnom rukom u slobodno vrijeme svako jutro pa si zabrijavas ovakve stvari ili ?

    • vragec25cro

      @Saren, 29.05.2020 - 09:50

      Jesam gore napisao da meni isto Steam najbolji.Sve ostalo napisao jer mi realno svejedno gdje igra izađe jer si kupim jel to konzola ili neki free launcher.Ako baš želim da igram odmah,ako ne pričekam popust i uzmem drugdje.Sad da nešto posebno volim epic,ne sviđa mi se,ali me boli briga.

    • XLBanana

      @Lovac, 28.05.2020 - 23:07

      Svaka čast legendo. Sve što si rekao je rako

    • GTA222

      @Lovac, 29.05.2020 - 00:14

      Komentar odličan, bez vrijeđanja bez ičega samo argumenti.

  • Petar Marjolovic

    28.05.2020 - 20:02

    Jedva čekam Ark za 2 tjedna.

    • macgyver

      @Petar Marjolovic, 28.05.2020 - 20:11

      Za tjedan dana bi Ark trebao doci

    • GAMEmaher

      @macgyver, 28.05.2020 - 22:14

      Da… sljedeći četvrtak je Ark po redu budući da je leak za Epic bio točan 🙂

    • personauser

      @GAMEmaher, 29.05.2020 - 19:35

      Kakav je Ark

    • GAMEmaher

      @personauser, 29.05.2020 - 20:43

      Ne znam. Nisam ga provao nikad a nit baš previše gledao info naokolo… čuo da je ok. Doda se u biblioteku i mirni smo 🙂

    • funky0308

      @GAMEmaher, 30.05.2020 - 12:11

      Mene nije zadrzao. Ima ga malac kod sebe na kompu, ima sve ekspanzije ali ne znam.. meni se ne svidja nesto posebno, a koliko vidim ne pali ga bas ni on

    • Agent

      @personauser, 30.05.2020 - 09:36

      Ako imaš ekipu jako je zabavan,solo dosta brzo dosadi

  • macgyver

    28.05.2020 - 20:10

    Lijepo od epica kao i uvijek, al malo su me razocarale ove mystery igre… bilo je boljih besplatnih igara koje nisu reklamirali kao mystery

    • SpaceMan

      @macgyver, 28.05.2020 - 20:12

      Mene je razočarao GTA5. Igra koja djecu uči kriminalu. Igra u kojoj možeš biti loš, oli manje loš. Al to je moje mišljenje.

    • Petar Marjolovic

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 22:47

      Ovi tvoji komentari o nasilju u igrama su sarkastični?

    • funky0308

      @SpaceMan, 30.05.2020 - 12:19

      Dok sw u WatchDogs, Doomu pa i jednoj Zeldi, djecu uci kako ujutro oprati zube i namjestiti krevet. Ne moze igra odgajati djete, tu si ti da ga odgojis. Ako pustis da ti ulica ili igra odgoji dijete onda imas problem. SuperMario je nasilna igra ako tako gledamo, Tom i Jerry je nasilan crtic …ali to ne znaci da ih se klinci trebaju kloniti. Ja sa svojim sinom nemam takvih problema jer jasno razlikuje sto je igra, a sto stvarnost. Igre su ru da poticu kreativnost, da naucis jezik, da poboljsa motoriku i logiku ali ne i da odgaja. Kada djetetu jasno objasnis razliku izmedju stvarnosti i igre i objasnis mu da je igra svijet u kojemu postoje pravila, napravis od njega covjeka koji sutra nece rage quitati u FIFI ili varati u GTA V, onda to dijete moze sutra postati normalni gejmer, shvatiti da su igre tu da radis ono sto u stvarnost ne smijes ili ne mozes ali i dalje ce postovati i cijeniti onoga s druge strane ekrana. Davno smo svi pa i medicinska sutra polako, shvatili da ne ubija pistolj, ubija covjek. Tako je i sa igrom, nece GTA V od tvog djeteta napraviti kriminalca, napraviti ces sam ako udaris zenu pred djetetom (udari je u kuhinji, ne pred njim hahaha , sala , naravno), psujes Boga u svakoj drugoj, loces ko smuk pred njim i ne cijenis nikoga i nista. Zapravo mi je najcudnije sto na gejming portalu cujem ovako nesto sto si napisao. Potpuno promasena ideja.

  • Prophett

    28.05.2020 - 20:21

    I ARK kao slag na torti kojeg vec imam, ali kad je na boljem launcheru veca je draz igrati ga 😀

    • Saren

      @Prophett, 28.05.2020 - 20:29

      Preskocili smo terapiju vidim opet, nema problema, ima rjesenja i za tvoj problem 🙂

    • Prophett

      @Saren, 28.05.2020 - 22:07

      Za mene ima resenja fala bogu, ali za Steam jos godinu, dve i nece biti slamka spasa 😀 Nemoj biti povredjen, de, razumem te, nije lako kad neces moci svoj nedostatak socijalnog zivota prikazivati u broju koliko igara imas na launcheru 😀

    • Saren

      @Prophett, 28.05.2020 - 22:42

      Da nije lako kad pobjegnes iz ludnice i mjesas lijekove za smirenje sa alkoholom pa lupetas kao ti hahahahaha smijesan si, ali zato sto si jadan i nijednom apsolutno nikad nemas nista pametno za reci. Komad softwarea koji China money ne sreduje, pitam li se pitam tko ce propasti na kraju ahahahah. Ali tjesi se samo ti, tjesi. I ne brini, skupit cemo tu na forumu i kupiti ti kosulju sa slike gore da mozes lakse kmecati kao i uvijek 😀

    • marjanovicut

      @Saren, 28.05.2020 - 23:42

      Lik te peca i trola na svakoj vesti bez ikakvog spominjanja tebe, izluđuje a ti kao beli Vitez branis svoj launčer i on je lud, pre bi to bilo obratno druže😂 Kad bi meni neko ponudio bolju sportsku igru od Pes-a i Fife na dial up internetu bih je skidao a ti si se vezao za nebitan softver koji služi da sjebeš novac s’ računa, ograničeni ljudi su skloni zatvorenom pristupu prema novim stvarima. Odoh sad u hibernacijski san dok se ne vrate fifa i pes trejleri/novosti, pozdrav.

    • Saren

      @marjanovicut, 29.05.2020 - 00:01

      Znam da trola jer je uma petogodisnjaka, a treba ipak malo biti pametniji da bi se isprovociralo kao sto pokusavas i ti. Procitaj koji put sto sam rekao, ni jedan argument koji sam spomenuo nije ne utemeljen. Ako se tebi lozi kao sa njim, samo napred, ove jeftine gluposti prodaj nekom drugom, uzivaj 🙂

    • Lovac

      @marjanovicut, 29.05.2020 - 00:25

      “ti si se vezao za nebitan softver koji služi da sjebeš novac s’ računa, ograničeni ljudi su skloni zatvorenom pristupu prema novim stvarima” – prva konstatacija pogrešna, a drugo je čista projekcija vlastitih nesigurnosti budući da nekog na internet portalu niz znaš, a još manje poznaješ. Ako dam 60eura za koje moram odraditi 6 sati IT managementa, odnosno skoro cijelo radno vrijeme onda je itekako bitno da li imam cloud save, sigurnost korisničkog računa, veliki community za eventualni troubleshooting, workshop, mogu vidjeti reviewe korisnika (znam razlučiti budale od onih koji napišu objektivan review) itd. Tu mi trenutno Steam, GOG i donekle Uplay/Origin pašu mada ova druga dvojica još moraju pojest špinata. Po tvojoj analogiji objektivno, znači objektivno čisto što ima, nema i što je dobro/loše – LOŠ Epic store je nova stvar koju treba otvoreno prihvatit, odnosno stari nisu toliko dobri da bi se preferirali pred novim Epicom. Stari moj, to je ko da ja vozim 10 godina stari S500 i onda Dacia ponudi Sandero s NOVIM 0.9 tce motorom i dobiješ gratis plinsku instalaciju ako pređeš kod njih. Karikiram, al kužiš me. Dosta komentiram po ovakvim temama jer skoro desetljeće radim na raznim projekt/tim management projektima unutar IT-a i proputovao sam cijelu Europu i istočnu Aziju. Znam stvari koje na netu ne pišu i znam kako razmišlja Kinez-poslovnjak. Isto tako vidim što će ovo donijeti, ako bude uspjevalo, svaki garaž-ware s nešto milja će htjet imati svoje ekskluzive i davat će lovu da to ne izlazi negdje drugdje. Naravno odg. čisto tebi, što je Prophett napisao, vidim da trolla. Nekom je i to zabava, ja najčešće komentiram pokušavajući ljudima objasniti kako neke stvari funkcioniraju i prema ćemu se ide. Da neke ljude ne kači jedan Epic kojeg ne volimo iz puno puta spomenutih razloga, apsolutno svejedno tko ih podržava i zašto. Al oprat će ljude i dobiti dosta korisnika da opravdaju svoj business model. Imam i konzole, al da ću na poslovnom/gaming PC-u od nemale svote morati gutati govna da bih odigrao nešto za što je Epic stavio kuvertu u hlače, tamo sprijeda, čisto da vlasnik zna tko im drži jaja; to ne, hvala, ali ne.

    • marjanovicut

      @Lovac, 29.05.2020 - 01:08

      60 eura su ništa. To što ih ti ovde na balkanu ceniš puno vrednije jer je teže doći do njih to je do tebe osobno. Baš mi je sumnjivo da tu činjenicu ne znaš a proputovao si pola sveta kako kažeš. Ako ćeš na tom uvu spavati, onda idi pisi po audijevom fejsbuku kako ima fejk auspuhe na novoj A sedmici, ili prigovaraj Huawei-u kako nema google servise. Mani me tih sranja, je l tebe nožem neko tera da kupis igru? Ja nemam ništa protiv steam-a ali ima protiv monopola. Kada nafatirani Gejben drži monopol i ne želi dovesti ijednu ps4 ekskluzivu za 6 godina, onda dodje epic i dovede ih par zašto bih se ograničio na launčer kojeg boli briga sto vecina dobrih igara ide ka ps4, i sto nisu ulozili evro u neki svoj studio, te ne žele dati nastava half life-a? Smrt monopolu, nek je još 10 launčera i treba ih biti. Ne planiram da odgovaram jer me tema apsolutno ne zanima, samo me je zaintrigirao ovaj lik koji glavu razbi na poslednjih 20 vesti o epic gamesu a pola sajta ga podjebava pa i ovaj klinja gore.

    • Lovac

      @marjanovicut, 29.05.2020 - 01:49

      Ovo će biti zadnje da od mene vidite komentar na temu Epica, volim argumentiranu raspravu, ali ovakve frustracije svakako ne jer ne vode ničemu. Nisam te želio ničim napasti, no ono što si napisao ne stoji, a vidim i da sam prije pogodio u “žilu” tako da će biti samo svađa s tvoje strane, a to ni ti ni ja ne želimo i uvijek mi je draže dok smo svi kolegijalni. No ovako, ja imam za “balkan” veliku plaću, gotovo kao AT/DE žitelj, no to je sad nebitno, želim ti reći da je 60eura dosta novaca bez obzira koliki su ti prihodi. I da, “švabe” često vele “nema šanse da tam toliko, čekam popust”. Jednostavniji su uglavnom od nas i definitivno više gledaju štedljivo oko tih ajmo reć luxury stvari. Imam i Huawei, prezadovoljan sa zadnja 2 modela. Nema usporavanja nakon 2 godine korištenja, baterija i kamera vrh što je meni bitno. Ti sad tu čupaš vrhunske aute i smartphone kao analogiju Epicu? Ma ne mogu te shvatiti ozbiljno na žalost (ne vrijeđam, ali nisi dobar kao što misliš). Kako ne želi?? Bilo je do dogovora sa Sonyem koliko ja znam, a kako je Epic ekskluzivnost istekla, sad igre dolaze i na druge storeove (prvo na Steam ako se dobro sjećam). Došao ti je Alyx, održavaju Dota 2 i CS primarno i imaju dosta love, isto kao i Epic od Fortnitea, no svakako su već mogli baciti HL 3. “Smrt monopolu, nek je još 10 launčera i treba ih biti.” – ovo je kontradiktorno, kako smrt monopolu s 10 launčera ako će epični kupovat ekskluzive. To će baš biti monopol. Želiš igre od XY? Moraš na Epic. Al dobro, kasno je, sutra je radni dan. No hard feelings, a stvari nisu crno bijele već sive.

    • Saren

      @Lovac, 29.05.2020 - 01:52

      Jos jedan odlican komentar, hvala. To je ono sto hocu objasniti takvima, ali ne dao bog da moraju svojom glavom promisljati, to il nemogu il ne zele.

    • marjanovicut

      @Lovac, 29.05.2020 - 04:38

      Alo rođače koliko ti veze sa zivotom nemas samo si mi potvrdio prvo te turnire
      za CS ne odrzava Valve vec platforme poput Faceita, koristim 6 launčera konstano od toga i stim 30% , koliko poremećen moraš biti da misliš da si pogodio nekog jer si bacio uvredu na program koji ni ne koristim sem za UE4? Monopol je kad postoji jedan launčer kod kog idu svi developeri jer nemaju alternativu, a sad je vala imaju. Nije monopol kad Epic da PS4 ekskluzivu a nju stim nije imao nameru posedovati. Da, te sve igre su dosle na stim, godinu dana kasnije a vec su od dolaska na epik bile stare Dalje 64 tick serveri na kanteru, ocajan UI dote i nenastavak HL fransize opravdace samo neki fanboj. Poslednji komentar od mene na ovu temu, a nadam se da si slagao za svoj posao jer bez uvrede, tako prosta i neupućena osoba ne sme raditi išta šta je vezano za IT. Sportski pozdrav svima.

    • Lovac

      @marjanovicut, 29.05.2020 - 09:31

      Nemam ti na ovo što dodati, sve si rekao 🙂 Živio ti meni i probaj spavati, a ne pisati komentar u 4:30am

    • Prophett

      @Saren, 29.05.2020 - 00:14

      Ali bukvalno imas 275 komentara na vestima i epicu i pricas o kmecanju, izgleda da se dosta razumes u “lijekove”, cini mi se da ti fale malo inace upadas u krizu i bacis jedno 30-ak(od 54) komentara na sajtu za gejming 🙁

    • vlatko2003

      @Petar Marjolovic, 28.05.2020 - 22:35

      cool

    • GTA222

      @Petar Marjolovic, 29.05.2020 - 00:17

      Ma nemoguće EPIC je najbolji to su sve laži 😀

    • Petar Marjolovic

      @GTA222, 29.05.2020 - 00:34

      Epic najbolji, 5G uzrokuje rak.

  • SpaceMan

    28.05.2020 - 21:12

    Da se mene pita ja bih zatvorio i Steam i Epic. Ima previse nasilnih igara. A da ne govorim o negativnim recenzijama gdje se nerijetko pljuje po nečijem radu zbog ponekad smiješnih razloga. Mnogi ne shvaćaju da riječi ubijaju.

    • Kris10

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 21:23

      dobrodošao na internet….

    • Duanador

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 22:13

      Onda bi trebalo zatvoriti internet.

    • SpaceMan

      @Duanador, 28.05.2020 - 22:20

      Ima i dobrih stvari na internetu, al dosta toga bi zatvorio 🙂

    • Venom102

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 22:20

      Ne znam jesi troll, jos ne mogu zakljuciti, ali kakve veze ima nasilje u igrama? Neces valjda ici pucat glockom po ljudima jer si to vidio u gta…

    • SpaceMan

      @Venom102, 28.05.2020 - 22:24

      Zato jer okolina utjece na covjeka htio on to ili ne, pa i virtualna. Pogotovo na mlade. Zasto bi zbog toga bio trol?

    • bornfrompain1993

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 22:39

      Dobrodosao u realnost. Sigurno netko normalan nece zbog gta ili coda pocet pucat ljude na cesti. Bolje si onda makni sav internet i preseli se u obliznju pecinu

    • SpaceMan

      @bornfrompain1993, 28.05.2020 - 22:41

      ja nisam rekao da ce netko poceti pucati 🙂

    • Venom102

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 22:41

      Pretpostavio sam da si troll zbog ideje da se ugase Steam i Epic games… Nadam se da shvaćaš da je nasilje u igrama potpuno normalna stvar, i ljudi igraju igre upravo zbog mogućnosti da u njima rade stvari koje ne mogu u stvarnosti. Svakako sve i da se nasilje potpuno izbaci iz igara, idalje bih ga viđao u filmovima, serijama, romanima, stripovima itd…

    • SpaceMan

      @Venom102, 28.05.2020 - 22:46

      ja nemam nista protiv price o borbi dobra i zla. Ali mislim da svatko tko uziva u tome da makar i virtualno ubija nevine ljude, zene i djecu, ima problema sa sobom.

    • Venom102

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 23:08

      Ma nema to veze, jer kao što si i sam rekao, to je virtualno. Ja kao dijete sam stalno sa 4 frenda igrao gta san andreas, krao aute i ubijao ljude jer tada nismo znali da postoje misije…I eto nismo izrasli u nikakve psihopate i kriminalnce, jednostavno nam je to tada bilo zanimljivo kao sto je i hrpi djece sada gta 5. A i ne mora nasilje nuzno biti lose jer ako sakrivas nasilje od djece, postoji mogucnost da ti izrastu u snowflejkove i da se onesvijeste cim vide kap krvi uzivo. Ako mogu birati, radije bi imao dijete koje je malo nasilno nego da do 14te godine spava samnom u sobi. 🙂

    • SpaceMan

      @Venom102, 28.05.2020 - 23:17

      1. Mi sebe ne vidimo dok se ne ogledamo u zrcalu drugoga. To ce ti svaki filozof potvrditi. (ne kazem da si psihopat : ) )
      2. Snaga nije u nasilju, vec upravo suprotno, snaga je ne odgovoriti nasilno na nasilje. Puno je teže sebe savladavati nego ici metodom oko za oko, zub za zub.

    • vragec25cro

      @SpaceMan, 28.05.2020 - 23:12

      Onda ako ti smeta nasilje ostaju ti opet sportske igre,razni simulatori i city builder igre 🙂 Za svakog ima ponešto.Nego zašto bi ljudi imali problema sa sobom kaj igraju nasilne igre?Nemoj biti ko Ameri kojima igre krive za ubojstva koje klinci rade po školama,a ne da možeś kupiti pušku na svakom kiosku.Zašto takvih stvari nema u Europi ili kod nas na Balkanu kaj snmo uvjek po svemu najgori? 🙂 Kad nisi čist u glavi lako je nači razlog i okriviti nešto drugo ili nekoga drugoga to nema veze jel ubijaš na igri ili ne 🙂 Kolko sam do sad napravio sra.. u igrama mislim da bi trebali svaki dan čitati o meni u crnoj kronici 🙂

    • SpaceMan

      @vragec25cro, 28.05.2020 - 23:39

      Mislim da svatko treba raditi na sebi. Ja prvi. I u pravu si, ne treba suditi.

    • SpaceMan

      @Venom102, 28.05.2020 - 22:50

      Nemoj me sad hvatati za tu ideju da se ugase epic i Steam, to sam onako rekao, ima i dobrih i kreativnih igara, ali iam i smeća.

    • funky0308

      @SpaceMan, 30.05.2020 - 12:22

      Rece on i vrati natrag kamen ispod kojega je ispuzao. Prijatelju, sve pa tako i igre se koriste na nacin da znas sto radis, a ako je dijete u pitanju onda se tom djetetu treba objasniti sto radi, polako ga uvesti u taj svijet i uz sadrzaj koji je primjeren tom djetetu. Zabraniti Steam ili neku drugu trgovinu je isto kao i reci da bi zatvorio trgovine koje prodaju kuhinjske nozeve. Naravno da ces se ozlijediti ako ne pazis sto radis..

  • Agent

    28.05.2020 - 23:41

    ja već sad imam duplo više

    • Agent

      @Agent, 30.05.2020 - 09:38

      Ja nisam uzimao igre koje nikad ne mislim pokrenut,pa ih nemam baš toliko

  • Cvax

    29.05.2020 - 00:57

    Sledeca anketa ovde na portalu treba da bude “Sta vise preferirate, Steam ili Epic?”
    Mislim da je vreme za dvoboj 😀

    • personauser

      @Cvax, 29.05.2020 - 10:54

      90% ljudi na ovom portalu ce sigurno glasati za Steam

  • FamousBG

    29.05.2020 - 09:23

    Zna li se otkud da daju ta 2 dijela a ne daju i prvi (2009) sa njima ? 😀

  • funky0308

    29.05.2020 - 10:45

    Naporni ste vise s time, ne svidja vam se Epic? Nemojte ga koristiti i adio. Ne stoji vise niti jedna jedina tvrdnja koja je stajala za Epic prije. Ljudi rade svoj posao i pokusavaju se prikljuciti vlaku koji je dobrano ispred njih, naravno da moraju ovako. Kome se ne svidja neka ne igra. Istina, nije super imati 10 launchera, nije ni dobro raditi ekskluzive po launcherima ali tako je kako je, pokazali su u nazad godinu, dvije da misle ozbiljno i tako i rade. Pad servera na objavi nekih od free igara u posljednje vrijeme govori sve – ljudi ovo zele i Epic je ubo tamo gdje je trebalo ubosti. Ja znam desetak ljudi koji su isto kao i ja izbjegavali Epic, nakon izlaska nekih igara koje nismo ocekivali na PCu, nakon podjele odlicnih igara besplatno i nakon upgradea launchera promjenili su misljenje, skinuli neke igre i kupili druge kod njih. Vidimo da sve radi OK, da nas malo malo poguraju sa kuponom od 10 eura s kojim za 5-10€ dodatnih dodjes do super igara i bili bi najvece budale da nam i to smeta. Skines bepla Civilizaciju ili GTA V i dobijes hos 10 eura uz to. Jbga, ako to nekome smeta… Danasnja racunala sve te launchere popale u par sekundi, kroz Galaxy GOG ili neki drugi launcher ih sve objedinis na jedno mjesto i nemas nikakvih problema. Dosta je vise kukanja, ispada sve skupa stvarno vise smijesno. Masa vas je kupila GTA V i pokretala ga kroz Social Club i to vam nije smetalo ali problem ga je pokrenuti s Epica?! Ma daj.. Steam u ovakvom stanju kakav je danas nece prezivjeti dugo. Politika Valvea ce se morati promjeniti ako se misle dalje boriti i opstati na trzistu. Mozda je i HL Alyx plod borve protiv Epica, mozda ce sutra Velve shvatiti da se mora boriti i izbaciti i HL3 ili se na neki drugi, originalniji nacin nastaviti boriti. Ono sto je Steam radio nije bilo dobro ne samo za developere na cijem je radu i trudu godinama prezivljavao nego i za cijelu industriju kojoj trebaju ovakve stvari i borba kako bi se stvari nastavile razvijati i rasti. Mozda nam ova borba u nekoj blizpj buducnosti donese VR set od Epica koji nece kostati kao Valveov Index?! Zasto moramo sve gledati sa crne strane, zasto ne vidimo napredak u ovome svemu? Quanticove igre nismo igrali na PCu (Heavy Rain, Beyond…) sve dok ih Epic nije doveo na PC i to je jedna od stvari koja se meni posebno svidjela i nakon koje sam prelomio da mi Epic daje dosta, a ne kosta nista, doslovno ne kosta nista. Pa ljudi danas mogu sloziti PC za 3-4k kn i igrati par godina dobre igre bez da kune jedne vise ne daju… Niste sami na svijetu, nista vas sve skupa ne kosta i ako ne zelite Epic OK, nemojte ga koristiti ali prihvatite cinjenicu da niste sami na svijetu, da vam Epic ne steti i da bi trebali pustiti druge da uzivaju.

    • personauser

      @funky0308, 29.05.2020 - 10:54

      Oni se ne mogu pomiriti da je Steam dobio opasnu konkurenciju. Epic Games zeli da se Steam “probudi iz sna”

    • Lovac

      @personauser, 29.05.2020 - 19:28

      Ljudi se ne mogu (i ne moraju) pomiriti s tim da su se počele plačati ekskluzive koje moraš igrati preko launchera bez puno quality of life mogućnosti. Epic Games želi napuniti džepove, i nikako da se Steam “probudi” ili slučajno postane bolji jer teže onda njima, što je i logično. Nemojte pušiti te fore. To što se prodaju kao Isus i ljudi vjeruju je drugi par. Nema tu ljubavi, samo business. Da nema free igara s kuponima gotovo nitko nebi taj store niti uzimao u obzir, to su one “hard to swallow pills”. Ono glavno , podvučeno. Što funky0308 piše totalno razumijem, neka svatko koristi svoje i drago mi je kad je netko zadovoljan; objektivna istina je negdje između. Samo mi nemojte prodavati da je Epic Store dobar jer je iza Steama, GOG-a, Uplaya, Origina, Microsoft Store-a itd. Goli launcher sponsored by Tencent. Qihoo je FREE godinama nudio security software s njihovim, Avira i BitDefender engineom. Hej, BESPLATNO!! (dok se nisu skužile neke stvari s privatnošću i kineskom vladom, a i namještali posebne verzije za AV Comparatives testove). To je kineski business model. Uglavnom ispod ostalih, a R&D novce troše na slatkiše, pardon, igre. Ne pada mi recimo na pamet izgubiti 50h save na nekom RPG-u iz X razloga jer mi klijent nema cloud save. I to im zamjeram da ne pumpaju pare u razvoj već su ko cigo u bijelom kombiju s kolačima. Uđeš i vidiš da ipak nema komfora kao što iz vana izgleda već uže. A Valve Index je skuplji od drugih VR-ova jer je i bolji. To danas jednostavno toliko košta. VR općenito još treba godine da bi bio “next big thing”. Nema se smisla prepucavati, reći ću samo tko nije igrao, sad mu je prilika i to je to. Uživajte i nemojte spremati podatke kreditne kartice dok se vremenom ne pokaže da su podigli razinu sigurnosti.

  • funky0308

    29.05.2020 - 10:52

    Ajde sada da se vrstimo na temu. Kupio sam licence za Borderlands 2 remastered, odnosno Borderlands s UHD packom da igramo u coopu, sada me zanima (da ne bunarim okolo ako netko zna) da li su ovo remasterizirane igre ili se radi o paketu od dvije igre ali ne remasterizirane?

  • ToniMC

    29.05.2020 - 12:37

    Jel mi može neko objasnit što je ovaj pre-sequel, jel to jedinica ili nešto između jedinicie i dvojke?

    • personauser

      @ToniMC, 29.05.2020 - 13:20

      Izmedju jedinice i dvojke

    • ToniMC

      @personauser, 30.05.2020 - 13:18

      Hvala

  • VitMeR

    29.05.2020 - 12:45

    lol cool

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?