HCL.HR

Besplatno se dijeli solidna alternativa Windowsovom File Exploreru

Zoran Žalac 02.09.2021.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Na kratko vrijeme besplatno možete nabaviti aplikaciju Shrestha Files Pro koja donosi neke naprednije funkcije u odnosu na klasički upravitelj datoteka u Windowsima.

Ova vijest nema izravne poveznice s gamingom, no članci o Windowsima pokazali su nam da PC gameri itekako vole biti obaviješteni o stvarima vezanim uz operativne sustave. Osim toga, svi volimo kad je nešto besplatno, pa evo zato obavijesti o aplikaciji koja bi mogla biti interesantna korisnicima Windowsa, a trenutno se dijeli besplatno u svojoj Pro verziji.

Shrestha Files je UWP aplikacija koja je zamišljena alternativa klasičnom File Exploreru u Windowsima. Za razliku od Windowsovog upravljača datotekama, ovaj donosi neke modernije funkcionalnosti poput tabova, podijeljenog prozora s dvije lokacije te mogućnosti modificiranja pomoću različitih tema i sl. Aplikacija se koristi zasebno od File Explorera, tj. ne integrira se u sustav tako da ga zamjenjuje – moguće je obje stvari koristiti paralelno.

Shrestha Files Pro inače košta 11 eura, no povodom lansiranja verzije 1.0 trenutno se dijeli besplatno na Microsoft Store. Postoji i besplatna inačica aplikacije, ali s ograničenom razinom modificiranja te s povremenim prijedlozima za kupnju Pro verzije.

Komentari (4)

  • DjokaBA

    02.09.2021 - 12:21

    Total Commander rulezz. 😀 … Ova app ume da baguje, nekad nece da udje pritiskom Enter. A ono sto mi najvise smeta, kako bez koriscenja tastature da skrolujem tj. pomeram onaj “selektor” da tako kazem ? Bukvalno moram da kliknem, pa da koristim strelice ili PgUP, PgDN.

  • TheCaptainCrash

    02.09.2021 - 17:26

    pise mi kao “Čini se da nijedan primjenjiv uređaj nije povezan s vašim Microsoftovim računom. Da biste izvršili instalaciju, prijavite se na uređaj svojim Microsoftovim računom”

    ne kontam?

    • Lionhazard504

      @TheCaptainCrash, 02.09.2021 - 20:31

      Ma moraš biti logiran u Microsoft account, ako ga nemaš moraš kreirat jer Windows 10 i sve aplikacije iz Store moraš imat njihov acc, ako si preko preglednika išao probaj preko Store i odaberi instaliraj bez accounta ili kako god piše… mada ne koristim store ni za šta osim za ukras na taskbaru 😀

  • Scout

    02.09.2021 - 18:48

    Puno hvala kaj javljate kad je nešto privremeno free 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?