HCL.HR

Bivši vlasnik e-Sports tima optužen za vođenje globalne hakerske organizacije

Renato Pedišić 27.07.2013.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Dmitry Smilianets, bivši vlasnik poznatog e-Sports tima Moscow 5, našao se pred optužbom američkog suda da si je hakiranjem kreditnih kartica priskrbio stotine milijuna dolara.

Dmitry Smilianets, u e-Sports krugovima poznatiji kao “ddd1ms”, našao se pred američkim sudom pod optužbom da je vođa globalne hakerske organizacije koja si je hakiranjem preko 160 milijuna brojeva kreditnih kartica priskrbila stotine milijuna američkih dolara.

Ovakve vijesti veoma su iznenadile e-Sports zajednicu, budući da je pritvoreni Smilianets u tim krugovima poznat kao bivši voditelj e-Sports tima Moscow 5 koji je nastupao na Counter-Strike, Dota 2 i League of Legends turnirima.

Smilianets je uhapšen još prošle godine u Amsterdamu od strane FBI-jeve jedinice za cyber-zločine, a uz njega je slobode lišeno još pet ukrajinskih te ruskih državljana koje se tereti da su vodili ovu globalnu hakersku organizaciju.

Američki odvjetnik Paul Fishman prozvao je ovaj slučaj “najvećim slučajem hakiranja i krađe podataka koji se ikad odvijao u Sjedinjenim Američkim Državama”, a Smilianetsov odvjetnik tvrdi kako je slučaj odviše kompleksan da bi ga se riješilo u kratkom vremenskom roku.

Smilianets se pred američkim federalnim sudom treba pojaviti sljedećeg tjedna te će podlijegati američkim zakonima i pravilima američkog sudbenog sustava.

Komentari (3)

  • eXcentrik

    27.07.2013 - 20:39

    dimitry smiliantes and his robot-minion alex ich

  • MoGaming

    28.07.2013 - 11:25

    ljudi neznaju pomalo krast nikad

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?