HCL.HR

Bliži se kraj razvoja za Project Morpheus, cijena će biti pristupačna

Stjepan Fikter 21.09.2014.   •   2 komentara


Shuhei Yoshida izjavio je kako je završeno 85% razvoja Sonyjeve vizije virtualne stvarnosti, a zbog korištenja komponenti koje se nalaze u pametnim telefonima, cijena bi trebala biti pristupačna.

Predsjednik Sony Computer Entertainment Inc., Shuhei Yoshida, izjavio je za Wall Street Journal kako je Project Morpheus blizu završetka razvoja – preciznije, trenutno je na otprilike 85%. Iako još nije otkriven niti okvirni datum kada bi se uređaj trebao pojaviti u trgovinama, Yoshida je objasnio da bi Project Morpheus cjenovno trebao biti prihvatljiv jer koristi mnoge komponente koje se nalaze u pametnim telefonima.

Na to nadodaje: “S Morpheusom i PS4 možemo ponuditi potpuno novo iskustvo virtualne stvarnosti na bezbrižan i zabavan način.” Osim igara, uređaj će se po njegovim riječima moći koristiti i za edukativne svrhe te virtualna putovanja.

Kada smo već kod virtualne stvarnosti, ranije ovog mjeseca objavljeno je da bi Oculus Rift mogao koštati između 200 do 400 dolara, a tu je i glasina o limitiranom beta izdanju za iduće ljeto. U svakom slučaju, vrijeme kada ćemo, uz korištenje kontrolera i tipkovnica, nositi naočale za ulazak u virtualni svijet sve je bliže.

Komentari (2)

  • xSpeke

    21.09.2014 - 15:42

    Jos malo pa ce biti i Sword Art Online-a na PS-u 🙂

    • TwinIon

      @xSpeke, 21.09.2014 - 15:54

      Neće. To što rade ja samo princip 3D tehnologije. ništ posebno. I dalje ovisno o kontrolerima i itekako rizična tehnologija kad je u pitanju vid.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?