HCL.HR

Blizzard kaže da stare Warcraft igre jednostavno više nisu zabavne

Juraj Bevandić 08.11.2016.   •   14 komentara


Blizzard još uvijek ima originalni kod i materijale prvog Warcrafta, ali ne razmišljaju o remasteru jer su ju jednom isprobali i igra “jednostavno više nije zabavna.”

Warcraft remaster

Blizzard će proslaviti dvadeset godina Diablo serijala tako da će oživjeti originalni Diablo u Diablu 3. Svi vlasnici Reaper of Souls ekspanzije dobit će patch sa 16 dungeona i četiri glavna bossa iz prvog Diabla, koji će imati posebne grafičke efekte da izgledaju zastarjelo, a kretanje će biti ograničeno na samo osam smjerova kao u originalu.

Ideja je potaknula mnoge na razmišljanje, pa je neizbježno bilo da na BlizzConu netko zatraži remaster prva dva Warcrafta. No, Blizzardov suosnivač Frank Pearce iznenadio nas je svojim odgovorom priznavši da još uvijek čuvaju originalni kod i sadržaj koji su činili njihove prve Warcrafte, ali ne namjeravaju raditi remaster.

Naime, jedno su vrijeme imali strastven tim posvećen upravo tom projektu, no kada su uspjeli pokrenuti igru i kada ju je zaigrao, zaključio je da igra stara 22 godine jednostavno više nije zabavna. Podsjetio je također da su kao i svi ograničeni vremenom i resursima te bi stoga radije radili na novom sadržaju za WoW nego takvom projektu.

Sjećate li se vi Warcraft serijala dok je još bio strategija? Slažete li se s Franckom da ih je pregazilo vrijeme?

Označeno sa: ,

Komentari (14)

  • RapthorPechina

    08.11.2016 - 14:16

    Meni je ista stvar s MW remasterom . Nije mi zabavna u današnje vrijeme

  • MoGaming

    08.11.2016 - 14:24

    Ovo je klasični primjer kad se netko obogati i pljuje po stvarima koje su ga obogatile.Da nije bilo warcraft 1 i 2 nikad nebi nastao WOW koji im je stvorio sav novac. Iz principa bi trebali napravit remaster starih igara. RTS zanr je ionako slab u ovo vrijeme,povratak vako RTS na scenu u nekom finom novom izgledu bi bio hit.

    • MaliMicek

      @MoGaming, 08.11.2016 - 15:17

      Prije WoW-a finu lovu im je priuštio ne samo Warcraft serijal nego i Diablo i Starcraft. Zapravo da nije bilo mega hitova poput Diabla i Starcrafta ne bi nikad ni imao WoW, čak i više nego uspjeh Warcrafta. Slažem se da bi ovo bilo lijepo vidjet u novom ruhu al izgleda da od toga nikad ništa. I ustvrdit da nešto nije zabavno kao nekad nije pljuvanje.

    • departed1983

      @MoGaming, 08.11.2016 - 16:02

      Pa ne pljuje. Lik kaze kako jeste i ja se slazem sa njim. Stare dobre igre ne treba dirati i treba ih ostaviti tamo gdje im je mjesto. Nakon toliko odigranih igara, igre koje su toliko stare igledaju previse primitivno i dosadno igrati sad. Jednostavno, nema smisla kvariti lijepe uspomene nekim remasterom.

    • MoGaming

      @departed1983, 08.11.2016 - 22:02

      One jesu stare i graficki nisu fine za danasnjicu ali ako si fan RTS zanra kao ja znaces da je ono najbolja mehanika i gameplay u RTS-u.Za primjer mozes uzet Starcraft 2 koji se držo stare mehanike al u novom ruhu.Ne moraju pravit remaster,mogu napravit Warcraft 4

    • departed1983

      @MoGaming, 08.11.2016 - 23:57

      Warcraft 4 je druga prica i to bi rado vidio, ali ti remasteri mi pocinju ici na zivce.

    • unknownUser

      @departed1983, 10.11.2016 - 00:06

      “Stare dobre igre ne treba dirati i treba ih ostaviti tamo gdje im je mjesto.”

      ajde neka netko razumije, a ne da se svi lože na remastere

    • NomadCro

      @MoGaming, 08.11.2016 - 16:02

      Dobro li ti zabasa ljudino…

  • vragec25cro

    08.11.2016 - 15:42

    treba raditi nove igre a ne živjeti na staroj slavi

  • Subtumulius

    08.11.2016 - 15:42

    Pa nije stvar da pljuju, nego su se igre u nekim žanrovima toliko razvile da starije stvari jednostavno više nisu zabavne. Meni su dobar primjer Wormsi. Obožavao sam Armaggedon i World Party, sve što je došlo kasnije, nekako je bilo bezveze. Nedavno sam bio uzeo Revolution na Steam saleu. Ok odigrao sam ga, ali za Armaggedon se sjećam da je bio bolji. Uzmem Armaggedon, ali igrao sam ga svega par sati i to je bilo to. Sa Wormsima imam lijepa sjećanja, ali mi se čini da je igra u svom temeljnom dizajnu jednostavno zastarila. Ono u što bih ja uperio prstom je to što je turn based game. I to takav turn based game da ako igraš protiv 1 kompa, postoji potencijal da ćeš 50% igre čekat kompa (ne igrat), a sa više kompova ili igrača, čekanje se samo produžuje. To za današnje standarde više nije dobar gameplay. To je također vjerojatno razlog zašto su u novom W.M.D. dodali craftanje, da se nešto može raditi dok se čeka da drugi naprave potez. Vjerojatno slično razmišljaju u Blizzardu. RTS strategije su toliko otišle naprijed, da u nekim segmentima W1 i W2 jednostavno više ne bi bili zanimljivi. A kad bi nešto promijenili iz temelja, onda to više ne bi bila W1 ili W2 igra. In my humble opinion.

  • l)oolvl

    08.11.2016 - 16:04

    “Podsjetio je također da su kao i svi ograničeni vremenom i resursima te bi stoga radije radili na novom sadržaju za WoW nego takvom projektu.” Jadni ograničeni Blizzard, nikad dosta novaca od WoW-a. Ali nije dobro biti toliko proklet, doći će i to sve na naplatu. I ok, ne moraju praviti remaster prastarih igara, ali onda bi mogli makar raditi novi nastavak, Warcraft 3 je jedna od najboljih strategija i igara ikad.

  • Slash

    08.11.2016 - 19:54

    stare igre a pogotovo prestare igre ne bi trebalo dirati jer nema smisla,vec treba razmisljati o igracima koji su te igre igrali i bili odusevljeni pricom,mehanikom,na tome treba raditi da igrac osjeti iskustvo nakon 2o godina da moze reci tako se igre rade,tako ljudi znaju svoj posao,jer super film gledas sto puta ali prvi puta je najbolji!

  • DjokaBA

    08.11.2016 - 20:08

    jebo vas WoW

  • bucc

    09.11.2016 - 10:31

    Khm khm, nije li WoW star nekih 12 godina?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?