HCL.HR

Blizzard obećava ispraviti neke probleme u Warcraft 3: Reforged, ali samo neke

Zoran Žalac 04.02.2020.   •   9 komentara


Iz Blizzarda su se napokon oglasili vezano uz osporavani Warcraft 3 remaster. I njihov odgovor možda neće usrećiti baš sve fanove.

Punih se tjedan dana čekalo da ekipa iz Blizzarda javno i službeno odgovori na kritike koje su iznijeli fanovi Warcrafta 3 nakon razočaravajućeg remastera. Odgovor smo u konačnici dobili, ali su se u Blizzardu o problemima očitovali vrlo selektivno, diskutirajući da neki prigovori igrača nisu važeći.

Za početak, poručili su kako im je plan podržavati igru duže vremena, što znači da će nove funkcije i opcije dodavati kroz ažuriranja. Krajem tjedna ispravit će tako neke tehničke probleme s izgledom igre u Classic modu, s animacijama portreta, zvukom i sučeljem. Što se tiče podrške za klanove i online ljestvice, tvrde kako će to biti dodatno naknadno, kroz veće ažuriranje nakon što se riješe tehnički problemi.

Međutim, neke se stvari iz originala definitivno neće vratiti. Podrška za turnire je jedna od njih, a u Blizzardu podsjećaju fanove da su je uklonili iz originala i prije dolaska Reforgeda jer su vidjeli vrlo slab interes igrača za time. Kako kažu, uklanjanje slabo korištenih stvari pomaže ekipi da fokusira podršku na stvari koje su važnije.

Očitovali su se i o režiranim animacijama koje su u konačnoj verziji igre ispale znatno različite naspram onih koje su pokazivali u ranoj verziji na BlizzConnu 2018. godine. Prema Blizzardovom obrazloženju, to je namjerno tako jer su nove animacije po njihovom mišljenju otišle predaleko od duha originala pa su se na kraju ipak odlučili za nešto što je bliže prezentaciji kakvu fanovi pamte otprije dva desetljeća.

Na kraju su poručili da znaju kako ovime nisu odgovorena sva goruća pitanja, ali su ponovili kako rad na igri nije gotov te da će ista s vremenom postati bolja. Samo im trebamo vjerovati da znaju što rade.

Komentari (9)

  • Saren

    04.02.2020 - 14:00

    Ajd bar ce se (navodno) radit na ovome nadam se, ono sto hitno treba jest uz ove navedene probleme s izgledom igre u Classic modu, s animacijama portreta, zvukom i sučeljem jest jos i peglanje FPS-a, main menu i odabir misija ili online je zivi uzas trenutno. Sam gameplay je jos ok sto se performansi tice, mada bi moglo bolje, ali zato cinematicsi su slideshow. Da neznam bolje rekao bih da je negdje fps cap u pitanju.

    • afaron

      @Saren, 04.02.2020 - 14:45

      Jedinicama je u igri cap-an fps..mislim na 20. Izgledaju kao slideshow.. Samo da to odcapaju i meni sve ok..

    • afaron

      @afaron, 05.02.2020 - 00:36

      Ma znam…nek je odvežu kako znaju…ovo je užasno za gledati

  • Zoran Žalac

    04.02.2020 - 14:14

    Stvoriš problem da bi prodao riješenje – najstariji trik kapitalizma.

    • Drunkenstein

      @Zoran Žalac, 04.02.2020 - 18:27

      Stari trik Cosa Nostre, stvore ti problem i ponude rješenje.

  • Ronald

    04.02.2020 - 15:23

    blizzard gori od EA

  • l)oolvl

    04.02.2020 - 15:55

    sve je počelo na Steamu sa Early Accessom, sad je postalo normalno izdavati nedovršene igre pa naknadno krpati

  • Indigo83

    04.02.2020 - 20:46

    A dobro.kupujem nakon 2 god za 5€

  • Lazy

    06.02.2020 - 06:36

    Steta da je ostala, skoro samo sjena, od nekad velikog Blizzarda. Meh.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?