HCL.HR

Blizzardov šef J. Allen Brack odlazi iz firme

Zoran Žalac 03.08.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon nepune tri godine mijenja se vodstvo tvrtke Blizzard Entertainment te s čelnog mjesta odlazi J. Allen Brack.

Usred najveće krize u povijesti tvrtke Blizzard Entertainment dolazi do smjene na vlasti. Dosadašnji predsjednik J. Allen Brack odlazi s čelne pozicije i same firme. I nije to najava nečega što će se dogoditi – njegov odlazak nastupa odmah, a ekipu Blizzarda od sada će voditi dvojac Jen Oneal i Mike Ybarra.

Jen Oneal je bivša voditeljica bivšeg studija Vicarious Visions koji je ranije ove godine pripojen Blizzardu. Mike Ybarra je bio voditelj Blizzardovog odjela za Battle.net, a prethodno je sedam odina bio jedan od čelnika Microsoftove Xbox divizije za vrijeme lansiranja Xbox One konzole.

Iz Blizzarda su poručili da bivši im predsjednik J. Allen Brack odlazi iz firme u potrazi za novim prilikama. Nije poznato je li samovoljno otišao iz firme ili je dobio otkaz.

Ovaj odlazak događa se u sjeni tužbe protiv Blizzarda za diskriminaciju i zlostavljanje zaposlenica. Inicijalna reakcija Blizzarda na optužbe bila je defanzivna, no kad su se sami zaposlenici pobunili i pokrenuli štrajk, oglasio se čelnik Activision Blizzarda osudivši tu reakciju tvrdeći da firma nije pružila odgovarajuću razinu ozbiljnosti i suosjećanja na temu diskriminacije i zlostavljanja.

J. Allen Brack bio je Blizzardov predsjednik od 2018. godine. Njegov je mandat bio obilježen nizom najvećih afera u povijesti firme. Dobro je poznata reakcija fanova na predstavljanje mobilne igre Diablo Immortal te famozni odgovor developera “Zar vi nemate telefone?“. Zatim je uslijedila afera sa suspendiranjem profesionalnog igrača koji je izrazio podršku protestima u Hong Kongu protiv Kine. Nakon toga je lansiran katastrofalni remaster Warcrafta 3 kojim je zamijenjen sadržajniji i dorađeniji original.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • Pekkmen

    03.08.2021 - 17:30

    E moj Blizzarde nisi ni ti ono što si nekad bio…

  • Rinma_1997

    03.08.2021 - 17:39

    Koliko sam novaca dao za Blizzard, dosta. Da bih nakon 2 godine uzastopnog igranja jednostavno prestao igrati Call of duty, valjda sam se prezasitio ili varalice u mrežnom igranju, večinom ovo drugo ali mislim da nakon MW 2019 teško koja igra će me privući za blizzard.

    • afaron

      @Rinma_1997, 04.08.2021 - 12:54

      Call of Duty i Blizzard nemaju veze jedni s drugim, osim što se nalazi na njihovom launcheru.

    • Rinma_1997

      @afaron, 04.08.2021 - 19:59

      Krivo sam se izrazio, mislio sam općenito. Ali eto nisam stručnjak svijeta da uvijek napišem 100% ispravno, greške se događaju.
      Ugodan dan vam želim.

  • iNFiN3

    03.08.2021 - 17:41

    Konačno vanjski ljudi preuzeli sav blizzard, ovo je zadnji čavao u lijes nekadašnje najbolje gaming izdavačke kuće. Tko zna, možda će Morhaime-ov Dreamhaven izbaciti nešto što će ličiti na stari Blizzard.

  • OppiJumM

    03.08.2021 - 18:08

    Nekada sam se divio Blizzardu, smatrao sam ih najboljima u gaming svijetu u to vrijeme se pržio wrc3 (Frozen Throne) pa onda WoW i ogroman Lore je nešto što je bilo fascinantno. Danas je Blizzard sve samo ne dobar.

  • SonOfZeus

    04.08.2021 - 08:43

    Dakle šefica firme nije u firmi ni godinu dana? Sjajno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?