HCL.HR

Borderlands, Duke Nukem i Brothers in Arms sad imaju istog vlasnika kao i GTA serijal

Zoran Žalac 28.03.2024.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Izdavačka kuća Take-Two Interactive odlučila je otkupiti studio Gearbox Entertainment od grupe Embracer, zajedno s njihovim franšizama.

Grupacija Embracer hitnim se postupkom rješava svojih studija i franšiza kako bi srezali troškove. Prodali su tako već grupu studija pod Saber Interactiveom, a sada je potvrđeno kako će se riješiti i tvoraca Borderlands serijala, tj. grupe studija Gearbox Software.

Novi dom za Gearboxove studije bit će izdavačka kuća Take-Two Interactive, s čijom je 2K podružnicom Gearbox već surađivao niz godina upravo na serijalu Borderlands. Take-Two će ovim preuzimanjem dobiti prava na serijale Borderlands / Wonderlands, Duke Nukem, Homeworld, Brothers in Arms i Risk of Rain.

Ovom prigodom potvrđeno je kako su u razvoju nove igre iz serijala Borderlands i Homeworld, kao i jedan potpuno novi projekt.

Take-Two će za preuzimanje Gearboxa platiti 460 milijuna američkih dolara, a to je iznos s kojim su dobro prošli. U 2021. godini grupa Embracer obavezala se platiti 1,3 milijardi dolara za Gearbox, iako su od toga na kraju platili samo jedan dio jer je ostatak trebao biti plaćen ovisno o Gearboxovom učinku do 2027. godine.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • TsarConstantine

    30.03.2024 - 12:46

    Kad bi se mogao očekivati novi nastavak Borderlands-a?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?