HCL.HR

Brazilci u inat Nintendu sami rade svoj Nintendo Direct program

Zoran Žalac 20.07.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Jedan je fan Nintendove Switch platforme odlučio napraviti ono što Nintendo na području Brazila ne želi.

Ako mislite da je igranje na Nintendo Switch konzoli skupo – vjerojatno ste u pravu. No, uvijek ima i skupljega, što pokazuje primjer Brazila, gdje Nintendovi proizvodi nisu službeno zastupljeni od 2015. godine. To znači da Brazilci mogu kupiti igre za Switch jedino na stranim tržištima, a zbog uvoza ih plaćaju više nego drugi igrači. Da stvari budu kompliciranije, ni Nintendov eShop ondje ne funkcionira kako je zamišljeno pa se mora koristiti onaj američki.

Ovaj problem javno je obznanjen na nekoliko strana, ali najveći doprinos rješavanju istoga daje YouTuber Rodrigo Coelho koji radi program u stilu Nintendo Directa pomoću kojega obaviještava Brazilce što je novo u svijetu Nintendovih konzola. Da stvari budu interesantnije, radi to izravno iz Japana.

Coelho kroz svoj program nastoji ukazati Nintendu da u Brazilu postoji zajednica igrača kojima je itekako stalo i koji žele biti dio “Nintendove obitelji”. Brojevi pritom nisu zanemarivi – njegovu verziju Direct programa redovito gleda više od 4000 ljudi istovremeno, tj. više od 50 tisuća igrača svaki mjesec.

Te brojke vjerojatno nisu dovoljne da bi se u Nintendu predomislili oko podrške u Brazilu, s obzirom na to da su im sporni visoki troškovi lansiranja igara na tom tržištu. Međutim, uspjeh bi bio i to da se u Brazilu lansira potpuno funkcionalna online trgovina, odnosno brazilski eShop.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?