HCL.HR

Buduće Halo igre vratit će se razaranju prijateljstva

Juraj Bevandić 26.02.2017.   •   0 komentara


Šefica 343 Industriesa priznala je da je reakcija fanova na uklanjanje lokalnog multiplayera iz Halo 5 bila bolna lekcija te će se mogućnost vratiti u budućim igrama.

Halo 5 lokalni multiplayer

Davne 2001. kada je Halo: Combat Evolved izašao za originalni Xbox to je zaista bila (r)evolucija žanra i ekskluziva toliko značajna da ju je dan danas teško nadmašiti. No, tada je Xbox Live usluga još uvijek bila u povojima i tek je na idućoj konzoli Xbox 360 doživjela svoj svjetski uspjeh, pa je omiljeni način igranja bio lokalni multiplayer, na istom kauču i istom televizoru.

Da je lokalni multiplayer ključni dio Halo serijala dokazali su brojni fanovi koji su ozbiljno zamjerili 343 Industries kada su izbacili taj dio igre iz Halo 5: Guardians. Šefica studija Bonnie Ross kaže da se njen tim od osnivanja 2007. godine trudi stalno evoluirati serijal i da to nažalost znači da ponekad moraju pogriješiti.

Reakcija fanova na izbacivanje lokalnog multiplayera je tako bila bolna lekcija nakon koje su odlučili da će sve buduće Halo FPS igre imati tu opciju. Prvotna izlika u vrijeme izlaska igre je bila da se studio fokusirao na veći, detaljniji i napetiji online multiplayer s pametnijim AI što ne bi funkcionirali jednako dobro u lokalnom multiplayeru. Sada je doduše greška priznata i kritike prihvaćene te je lijepo čuti da studio iza tako velike franšize mari do mišljenja vjernih fanova.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?