HCL.HR

Oznaka: Igre u svemiru

Genesis Alpha One dat će poseban značaj kloniranju likova

Zoran Žalac prije 6 dana

Svemirska igra Genesis Alpha One ima zanimljivu mehaniku u kojoj si životni vijek i vrijeme igranja produžujete tako da si kloniranjem stvarate što veću posadu za svoju svemirsku postaju.

Svemirska igra Outer Wilds izgleda kao No Man’s Sky na ludim gljivama

Zoran Žalac prije 6 dana

Outer Wilds je indie igra koja je pokupila nekoliko nagrada i prije svog izlaska, a priča nam misterioznu priču o solarnom sustavu koji je zatočen u beskrajnoj petlji.

Šok sistema: Prekinut je razvoj System Shock Remastera

Zoran Žalac 17.02.2018.

Dvije godine nakon što su pokupili novac u Kickstarter kampanji za remaster System Shocka, ekipa Nightdive Studiosa priznaje da ne zna kako dovršiti tu igru.

Memories of Mars podsjetit će vas na sve stereotipe o koloniziranju crvenog planeta

Zoran Žalac 18.01.2018.

Igra preživljavanja u otvorenom svijetu zvana Memories of Mars ne boji se stereotipnosti pa nas stavlja u ulogu kolonizatora na Marsu koji mora prevladati nepovoljne uvjete za život.

Najavljena je sandbox pucačina Outpost Zero

Zoran Žalac 12.01.2018.

Nova igra SF tematike odvodi nas na misteriozni planet gdje ćemo u ulozi umjetne inteligencije graditi baze brinuti se o resursima i preživljavanju svoje posade.

Bungie želi maknuti fokus mikrotransakcija u Destinyju 2 tijekom 2018.

Zoran Žalac 12.01.2018.

Bungie je priznao kako je pretjerao s forsiranjem Everversea i naglašavanja mikrotransakcija u Destinyju 2 pa to planira ispraviti u 2018. godini.

Zagrebački studio Exordium Games najavio arkadno napucavanje Last Encounter

Zoran Žalac 09.01.2018.

Nakon uspješnog posjeta žanru PNC avantura, domaći tim Exordium Games bacio se na stvaranje twin-stick shootera SF tematike.

The Station nas šalje izviđanje nepoznatog svemira

Zoran Žalac 08.01.2018.

Nova igra zvana The Station je znanstveno-fantastični misterij iz prvog lica u kojemu kao svemirski izviđač proučavamo ostatke vanzemaljske civilizacije.

Pogledajte sat vremena gameplaya iz Squadron 42

Zoran Žalac 23.12.2017.

Provjerite kako izgleda čisti gameplay iz singleplayer komponente Star Citizena i pogledajte za što će vam trebati tih 16 giga radne memorije.

Za ovu igru trebat će vam minimalno 16 GB radne memorije

Zoran Žalac 21.12.2017.

Dobili smo prikaz kratkog igrivog dijela singleplayer kampanje Star Citizena u kojoj je Mark Hamil živčaniji nego u The Last Jediju.

SpecijalGameri Okruglog Stola: Proputujte svemirom u igri Galaxy Trucker

Erna Fučić 10.12.2017.

Zaputite se na komičnu, ali epsku avanturu kroz svemir u igri Galaxy Trucker! Hit izdavača Czech Games Edition ove godine slavi 10. obljetnicu od prvog izdanja, pa provjeravamo je li dozrio poput flaše dobrog vina.

Star Citizen prodaje virtualne parcele za stvarni novac

Petra Rukav 29.11.2017.

Nevjerojatno ambiciozna i skupa PC ekskluziva tvorca Wing Commander serijala nudi vam mogućnost da potrošite stvarni novac na virtualni komad zemljišta koji još nije dostupan za korištenje u igri koja još uvijek nije izašla.

Najavljeno je najveće proširenje hrvatskog naslova Starpoint Gemini Warlords

Petra Rukav 28.09.2017.

Nova neustrašiva i brutalna vanzemaljska rasa izvršila je invaziju na hrvatski RPG u svemiru, a novi DLC koji je iz toga proizašao nudi uživanje u ratovanju unutar pet frakcija koje bi trebalo potrajati više od 100 sati.

Lifeless Moon traži znakove života na Kickstarteru

Zoran Žalac 06.09.2017.

Nastavak indie igre Lifeless Planet vodi nas na Mjesec, a moći ćemo ga doživjeti i u virtualnoj stvarnosti.

Nova tehnologija Star Citizena hvatat će naše grimase i prenositi ih u igru, ako doživimo njegov izlazak

Petra Rukav 26.08.2017.

Razvojni tim Cloud Imperium Games je u svoj veoma skup i ambiciozan projekt, Star Citizen, uveo tehnologiju koja će prenositi facijalne ekspresije igrača u samu igru.