HCL.HR

ByteBoi je nova hrvatska konzola koju slažeš sam, rastura na Kickstarteru

Igor Belan 03.07.2020.   •   10 komentara


Novi projekt domaćeg startupa Circuitmess sada je na Kickstarteru, a u samo 3 dana skupili su preko 60 000 dolara. Pogledajte o čemu se radi i pomozite im da postanu najveći Kickstarter projekt u regiji.

Nakon MAKERBuino konzole i MAKERphone mobitela, hrvatski startup Circuitmess ponovno osvaja Kickstarter s uradi sam tech proizvodima. Nova ideja iz njihove hardverske radionice nosi krovni naziv STEM box, a ideja je da pretplatnom na tu kutiju svaki kvartal dobivate novi edukativni hardverski proizvod koji sami morate složiti do funkcionalnog stanja. Sve s ciljem edukacije kroz vođeno prčkanje po elektronici i programiranje.

Pretplatom na STEM Box dobit ćete s vremenom uređaje poput glasovnog asistenta Spencera, robot-automobila zvanog Wheelson i pametnog sata naziva Clockstar. Sve ćete ih naravno morati sami sastaviti, a osim svih potrebnih dijelova u kutiji ćete dobiti i detaljne upute.

Kao i kod njihovih prijašnjih proizvoda, ideja je da kroz proces sastavljanja i programiranja uređaja naučite kako ta tehnologija zapravo radi.

“Samo 1% stanovnika Zemlje zna kako napraviti novu tehnologiju”, ističe se na Kickstarter stranici za STEM box, insinuirajući da bi upravo STEM Box kao koncept mogao promijeniti tu statistiku kroz edukaciju koja je zapravo i zabavna.

Naravno, gore smo naveli samo neke od uređaja koje je Circuitmess ekipa dizajnirala i razvila za STEM Box pretplatu, a nama je naravno najzanimljivija nova gaming konzola ByteBoi.

Riječ je zapravo o nasljedniku njihove MAKERbuino konzole, ovaj put s većim ekranom u boji. ByteBoi će se moći programirati u web sučelju, ima Wi-Fi (čitaj: wireless multiplayer), 32-bitni procesor i još “puno drugih interesantnih featurea”, kaže nam Albert Gajšak, direktor Circuitmessa. ByteBoi bi trebao biti idealan za malo retro gaminga u hodu, a gušt igranja bi mogao biti još veći kada se sjetite da ste konzolu sami složili i programirali.

Svi proizvodi koje će Circuitmess lansirati kroz STEM box pretplatu bit će s vremenom dostupni i zasebno u normalnoj prodaji, ali pretplatom na STEM Box dobit ćete ih jeftinije i brže.

Kickstarter za STEM Box ide toliko dobro da je na putu da postane najveći Kickstarter projekt u cijeloj našoj regiji. Tražili su 15 000 američkih dolara, a dobili su preko 60 000 u samo prva tri dana. U trenutku pisanja ovog teksta samo je sedam Early Bird Special STEM Box pretplata ostalo dostupno pa požurite na Kickstarter, naručite si STEM box i podržite domaću ekipu na putu do najvećeg regionalnog Kickstarter projekta.

Komentari (10)

  • JohnSence

    03.07.2020 - 16:49

    Profesor s faksa surađuje s tim deckom, sjecam se da sam dosao u maketarnicu jedan dan i bilo je stotine pleksi okvira za konzolicu.

  • zbosec49

    03.07.2020 - 16:58

    Jako cool , mogao bih nabaviti kad izade i nesto novo nauciti 🙂 haha salim se , stajat ce doma jer sam lijeno dzubre.

  • Dajsikeks

    03.07.2020 - 17:03

    Support-ao sam ih tijekom makerphone, i deifinitivno sada

  • Emperor Ghaleon

    03.07.2020 - 17:28

    ”Tražili su 15 000 američkih dolara, a dobili su preko 60 000 u samo prva tri dana.”
    ”podržite domaću ekipu na putu do najvećeg regionalnog Kickstarter projekta.”
    Zašto da ih podržim ako su u prva 3 dana dobili 4 puta veći iznos od planiranog?

    • vuglaaa

      @Emperor Ghaleon, 03.07.2020 - 18:31

      Ljudi rade korisne stvari, a od viska glava ne boli…ne prosipaj ovdje neku saborsko zastupnicku logiku i narativ nego zaobidi ako ne mislis podrzat

    • Emperor Ghaleon

      @vuglaaa, 03.07.2020 - 19:07

      Znači 45 000 dolara viška nije dovoljno? I to samo iz prva 3 dana.

    • Zoran Žalac

      @Emperor Ghaleon, 03.07.2020 - 19:24

      Kao i kod svih drugih crowdfunding projekata dodatni novac otvara prilike za dodatne mogućnosti. Ovo što su tražili jest minimalno što im treba za ono što su si zacrtali. S više novca mogu si zacrtati više toga i sam proizvod bi u konačnici time trebao biti još bolji.

  • Indigo83

    03.07.2020 - 19:54

    Bravo za dečke!!

  • Fenner

    04.07.2020 - 13:51

    Bravo ekipa. Želim Vam svu sreću u daljnjem radu i inovacijama.

  • Darcoolio

    05.07.2020 - 10:39

    Mene iskreno mrzi sa sklapam, lemim, da se drndam…
    Ali ko voli, znam da je tim ljudima to pravi užitak.
    Dosta je što konstantno klincu krpim i sklapam igračke koje je unakazio 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?