HCL.HR

Call of Duty dolazi na mobitele, ima mape iz Modern Warfarea i vatrenog psa s tri glave

Zoran Žalac 19.03.2019.   •   5 komentara


Dosta je bilo Fortnitea! Na vaše mobitele kasnije ove godine stiže besplatni Call of Duty Mobile u kojemu se po prvi put spajaju svjetovi Modern Warfarea i Black Opsa.

Call of Duty serijal već je kroz nekoliko igara bio prisutan na mobilnim platformama, no u 2019. dolazi pokoriti mobilni gaming – za ozbiljno. U Activisionu su uzeli Unity Engine i u njega utrpali poznati gameplay CoD-a u multiplayeru, inspiriran Black Ops i Modern Warfare franšizama. To znači da će Call of Duty: Mobile sadržavati poznate mape poput kultnog Nuketowna, Crasha i Hijackeda; na kojima ćemo igrati poznate modove kao što su Search and Destroy te Free-For-All.

A bit će i zombija, možda čak i battle royalea – samo ne odmah. Igra je najavljena za Android te iOS uređaje, u javno testiranje ulazi sredinom godine dok se izlazak pune verzije očekuje krajem godine. Vrijedi napomenuti da je mobilna verzija zamišljena kao zaseban CoD naslov što znači da igrači na PC-u i konzolama neće moći igrati protiv igrača na mobitelima, premda će mobilni CoD imati slične mape i modove. Ipak, izgledno je da će Activision nekako nagrađivati igrače koji igraju i standardni i mobilni Call of Duty.

Komentari (5)

  • GAMEmaher

    19.03.2019 - 11:30

    Napokon! Ne igram na mobu al za ovo ću pržit bateriju. Nadam se bude free to play i ne zahtjeva top modele samo za specifikacije…

    • Strahinja Radonjic

      @GAMEmaher, 19.03.2019 - 21:08

      Instaliraš Remix OS ili Phoenix OS (bolje Phoenix jer Remix više nema podršku) kao dual boot na tvom PC-u i cepaš igru na računaru. Mada ima i dosta programa koje direktno na Windows-u emuliraju Android, se tako pravilno kaže? Phoenix OS ti je blago rečeno kopija Windows-a 10 samo što je Android 7. Ja bez njega ne mogu. Veoma korisna stvar, pogotovo za veoma loše/stare računare. 🙂

    • Aves

      @Strahinja Radonjic, 20.03.2019 - 21:55

      Prvi komentar u 5 godina da ti kažem kako većina mobilnih igara, pogotovo ovakvih u kojima se mogu dobre pare dić na competitive turnirima i takvim glupostima imaju sistem koji automatski detektira ako si na emulatoru. Tako PUBG Mobile, kojeg je Tencent radio, funkcionira: upališ ga na službenom emulatoru, dati će ti poruku da si na emulatoru i da će te matchat s drugim emulatorima. Ako igraš s ljudima na mobitelu u squadu, lobby će bit izmješan (Emulator i Phone), što sam osobno probao i tko god je u tom scenariju na mobitelu se neće provest dobro ni malo, to je jasno hahahaha, razlog zašto PUBG Mobile uzimam za usporedbu i spominjem Tencent je zato jer uz Activision, na ovome radi i Tencent, pa sumnjam da će to prolaziti “samo tako”, vjerojatno će biti načina prvi tjedan, dva, ali čak i da bude, očekuj da će se sredit da ne bude moguće dominirat mobitele sa tipkovnicom i mišem… osim ako si toliki pekar da ćeš spajat tipkovnicu i miš na mobitel samo da bi bio najbolji ???

  • Bojko

    19.03.2019 - 17:19

    Kul.

  • _FABO_

    19.03.2019 - 20:36

    izaso vec prije pola godine samo na tajlandu ja msm

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?