HCL.HR

Capcomu treba novaca, Resident Evil 4, 5 i 6 stižu na PS4 te XBO

Zoran Žalac 26.02.2016.   •   5 komentara


Capcom je odlučio izdati zadnja tri numerirana Resident Evila na aktualnim konzolama kako bi zgrabio još koji dinar na nekad slavnom serijalu.

re-6-vijest

Umjesto da riskira s novim Resident Evil igrama, Capcom je ipak skloniji podvaliti nam stare po još nekoliko puta. Remasterizirani Zero i kultni original ponudio je u jednom paketu prošlog mjeseca, a u skorijoj budućnosti ponudit će još tri igre – zasebno.

Naime, Resident Evil 4, 5 i 6 pojavit će se na PS4/XBO platformama uz sav dodatni sadržaj koji su u međuvremenu dobili. Zanimljivo, izlazit će obrnutim redoslijedom – prvo stiže šestica 29. 03., zatim će petica biti dostupna od ljeta, a četvorka od jeseni. Svaka igra koštat će 20 eura.

Resident Evil 4 time će postati jedna od rijetkih igara koje se protežu kroz tri generacije konzola. Originalno je izašao 2004. godine na Gamecubeu, potom na PS2 i PC, zatim je prebačen na Wii, pa se u HD izdanju našao na PS3 i X360 konzolama pa još jednom na PC-u, i sada konačno na aktualnoj generaciji konzola. Jednostavno rečeno – RE4 je Tetris 21. stoljeća.

Što se same cijene tiče, očito je riječ o pohlepnom pokušaju dodatne zarade, s obzirom da su se te igre, barem u slučaju Xboxa One, mogle igrati kao X360 naslovi putem povratne kompatibilnosti (i to besplatno ako ih već imate na disku!), da je to Capcom htio omogućiti.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • Lorne Malvo

    26.02.2016 - 16:47

    RE mi je jedan od najomiljenijih serijala. RE 4, uz prvi deo, najdraža igra u serijalu. Četvorka je fantastična, za svakog gejmera – to je nešto što mora odigrati :), petica isto poprilično dobra, šestica onako, malo mlako, nije u maniru starijih naslova, ali sam i u tom nastavku, na neki način, uživao igrajući 🙂

  • vojnovic4

    26.02.2016 - 17:43

    Kad san vidio ovu vijest bilo mi je drago jer nisan presao 4 a 5 i 6 nisan igrao uopce. Nada san se jednom paketu ali ovako nista mozda krajem godine kad budu zapakirali sve u jednu onda uzmen

  • tony_85

    27.02.2016 - 08:32

    Ovo je još jedan dokaz da RE 7 nećemo vidjeti ove godine.
    Ako Capcomu treba novac neka slušaju fanove, nek se fokusiraju na RE 7 i vrate survival horroru, a i DMC 5 sa starim Danteom ne bi škodio.
    I Kamyia je rekao da bi se volio vratiti u Capcom, on zna kako napraviti savršenu igru jer je Capcom dobro usrao najpopularnije serijale, RE & DMC.

  • Juventino

    28.02.2016 - 23:02

    Trebali bi napraviti RE4 i za PS1 da ispoštuju sve generacije 🙂

  • Jokerhere

    05.04.2016 - 15:04

    Meni je i šestica bila potpuno dobra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?