HCL.HR

CD Projekt se širi, postupno prelaze na novi projekt

Zoran Žalac 29.11.2021.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Predsjednik tvrtke CD Projekt otkrio je kakva je situacija sa strukturom njegove firme i kakvi su im planovi u bližoj budućnosti.

Tvrtka CD Projekt javno je podijelila svoje financijsko izvješće za treći kvartal 2021. godine. U sklopu tog izvješća potvrđeno je još jednom kako je next-gen nadogradnja Cyberpunka 2077 u planu za prvo tromjesečje 2022., dok će ažuriranje The Witchera 3 potrajati do drugog tromjesečja sljedeće godine.

Izvješće je pokazalo kako u CD Projektu optimistično gledaju prema budućnosti. U tijeku je transformacija studija te su ove godine značajno povećali svoje proizvodne kapacitete kupnjom dvaju sjevernoameričkih firmi– Digital Scapes i Molasses Flood. Porastao je broj zaposlenika koji rade na njihovim franšizama, ali kako vrijeme odmiče tako se sve više ljudi posvećuje novim projektima.

Kako prikazuje donji grafikon, oko 10% radne snage CD Projekta trenutno priprema njihov sljedeći projekt. Trećina radnika još uvijek se bavi Cyberpunkom 2077. Što se tiče nove radne snage koju su kupili, studio u Vancouveru pripomagat će razvoju sadržaja za postojeće projekte (Cyberpunk, Gwent) dok će Bostonski tim Molasses Flood raditi na zasebnoj igri iz CD Projektovog kataloga.

Komentari (5)

  • MAJSTOR RINGO

    29.11.2021 - 20:32

    Moraće debelo da zavrnu rukave i krenu u rad, posle onog fijaska sa cyberpunkom, mislim da im je ugled dosta narusen i da su se bas opekli preranim pustanjem nedovrsenog proizvoda, neznam bas ali ce gejmeri u buducnosti gledati sa oprezom sta dolazi iz CD projekta!

    • Mamba_

      @MAJSTOR RINGO, 30.11.2021 - 16:37

      Kontam da će im to biti dobra lekcija i da će triput razmislit prije lansiranja sljedeće igre.

  • Cros70

    29.11.2021 - 21:14

    Da ga nisu pustili nedovrsenog. Ne bi ga nikada poceli dovršavati

  • Fenner

    30.11.2021 - 11:34

    Neka se ugledaju na Sucker Punch. Šute, rade i na kraju izbace igru godine Ghost of Tsushima. Tako se to radi!

  • seizure91

    30.11.2021 - 13:43

    Ma pokrijte se po ušima. Budala je onaj koji od vas ikad išta više kupi. Džabe vam projekti. Nećete od mene ni kune više dobit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?